2026 Popüler Renk Paletleri

Konu sahibi son olarak 45 gün önce görüldü
Herkese Merhabalar!
Her yılın bir ruhu varsa, renkleri de o ruhun dili gibi…
2026’da dekorasyondan modaya kadar her yerde karşımıza çıkmaya başlayan bazı tonlar var.
Kimisi doğadan kaçıp gelmiş gibi sakin, kimisi de *ben buradayım* diyecek kadar iddialı.
Bu yıl evler artık broşürden fırlamış gibi değil de daha sıcak daha karakterli ve daha yaşanmış görünecek
Son birkaç aydır projelerimde çok net hissetmeye başladım ki sizler için de daha fazla kurcalayıp 2026’nın popüler renk paletlerini toparladım.

Bu yıl özellikle koyu mücevher tonları (zeytin yeşili, bordo, hardal ve kahve tonları)
kıvrımlı hatlara sahip mobilyalar, farklı dokuların bir arada kullanımı, vintage parçalar ve modüler tasarımlar oldukça popüler.
Yeni yaklaşımı kısaca şöyle özetlemek mümkün:
estetik + işlevsellik + kişisel tarz

RAL-3005-renk.png RAL-6003-renk-300x250.png RAL-8014-renk.pngRAL 1024.jpg

2026 trendlerinde sadece nötr renkler değil, derin ve zengin tonlar da oldukça dikkat çekiyor benim açımdan...
Derin erik/patlıcan tonları, bordo ve zengin maviler mekânlara karakter ve duygusal bir derinlik katıyor.
Bu tonlar hem duvar renklerinde hem de mobilyalarda güçlü bir tasarım dili oluşturabiliyor.
Örneğin:
  • bordo bir kilim
  • koyu mavi bir abajur
  • erik tonlarında bir koltuk gibi parçalar
WhatsApp Image 2026-03-14 at 15.03.04 (1).jpegWhatsApp Image 2026-03-14 at 15.03.04.jpegWhatsApp Image 2026-03-14 at 15.03.03 (4).jpegWhatsApp Image 2026-03-14 at 15.03.03 (3).jpegWhatsApp Image 2026-03-14 at 15.03.03 (2).jpegWhatsApp Image 2026-03-14 at 15.03.03 (1).jpegWhatsApp Image 2026-03-14 at 15.03.03.jpeg

Yosun grinin hafif maviye çalan rengi iç tasarımda mutfakta güzel.

Şu çimento yeşilinden arkadaşım hemen girişe uzunca bir dolap yaptırdı girişte okadar güzel bir enerjisi var ki rengin bayıldımmmm

Hemen hemen her mesajda yosun geçince neden herkes @yoSun a tavsiye verip duruyor diyorum bende. Meğer rengin adı Yosun griymiş jklşklşskdlşakdaşlk

Hepsi sıkıcı hale geliyor bir süre sonra :)
Özlem hanımcım o bir süre sonra sıkıcı olmaması için bu renk paletlerine uygun olacak şekilde açık tonlarla bir denge sağlayabiliriz,
veya dokularda farklılıklar yaratarak mekanı daha zengin ve tekdüzelikten kurtarabiliriz. Metal ve parlak renkler de muazzam bir kontrast yaratır tercih edilebilir.
Kısacası koyu renk paletleri doğru dengelendiğimizde sıkıcı değil, aksine oldukça karakterli ve zamansız bir dekorasyon oluşturabiliriz :)
Önemli olan tek bir renge yüklenmek yerine ışık, doku ve küçük kontrastlarla mekânı canlı tutmak...

bu paletten haberim yok ama içgüdüsel olarak bu sene ben de toprak tonlarına sarmış durumdayım........ özellikle giydiklerim hep kahverengi, yeşil ve bordo tonlu olmaya başladı............ ben yaşlanmış olmama bağlıyordum akdaksdka

2026 paletleri doğayla barış imzalamış gibi adeta özlemiştik <3…
Adaçayı yeşili ve ahşap tonları bir araya geldiğinde ortaya sakin, dengeli ve zamansız bir estetik çıkıyor.
Az ama doğru seçimlerle güçlü bir atmosfer kurmak mümkün bence
indir (10).jpg

indir (9).jpg

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Geri