2020'de ne okuduk?

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
selam arkadaşlar. hem okumak isteyenlere tavsiye, hem de kendimize not olması amacıyla böyle bir konu açmak istedim.

• maksim gorki - ana
  • vasconcelos - şeker portakalı
  • stefan zweig - satranç, bilinmeyen bir kadının mektubu, amok koşucusu, kızıl, korku
  • dostoyevski - yeraltından notlar
  • lev tolstoy - insan ne ile yaşar
  • sigmund freud - aşkın psikolojisi
  • franz kafka - dönüşüm
  • john steinbeck - fareler ve insanlar
  • paulo coelho - simyacı
  • adam fawer - olasılıksız
  • ray bradbury - fahrenheit 451
  • peyami safa - dokuzuncu hariciye koğuşu
  • sabahattin ali - değirmen, kürk mantolu madonna
  • amin maalouf - doğunun limanları
  • zeynep selvili çarmıklı - pembe fili düşünme

hatırladıklarımı yazdım, listenin içinde okurken baygınlık geçirdiğim tek kitap pembe fildi. kişisel gelişim kitaplarından hoşlanmadığım için bana hitap etmedi. elimde şu an vladimir bartol - alamut var, ona başlayacağım çok övüldü.. bi miktar heyecanlıyım.... listeden yorumumu, konusunu merak ettiğiniz olursa çekinmeden rahatsız edebilirsiniz. hoççağalın.

Tek okuduğum doğunun limanları ve amin maaloufun bütün kitapları. Semerkant ve yüzüncü ad favorim.

Ana lanetli bir kitap ya.... Kesinlikle bitmiyor, okudukça çoğalıyor resmen...

Okuduğumuz bütün kitaplar güzeldi. "Bin Muhteşem Güneş" i de okuyabilirsiniz gençler. Zırlamayın ama.

Kitapların düşüncelerimizi değiştirmesine değil, düşüncelerimizi desteklemesine izin veriyoruz. Mantıkla zihnin arasındaki minik çizgide horon tepiyoruz...

ahahaha ne?
düşünsene radikal bir islamcı hatta cihadistsin ve marksın kapitali'nin okuyup düşüncenin desteklenmesini arzuluyorsun.
yapma. dogmatik düşüncelerin değişmesi için okumaya salık veriyoruz.

Her konuda taraf olmayı becerebilen bir ırkız. Saygılar efendim.

Geri