2016 En Etkili Spor Beslenme Listesi ve Amino Asit - Protein Tozu Kullanımı

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
1 buçuk yıldır kullandığım yemek şemamı paylaşıyorum, umarım faydası olur.

Spordan Önce ASLA SÜT İÇMEYİN ! Veya protein tozuna Süt katmayın. Bunun sebebi Süt Laktik asit barındırır. Buda Spor sonrası kas yırtılmalarında acıyı fazlalaştırır.

SABAH

3 Adet Yumurta - 19,4 gr Protein
3 Dilim Tam buğdaylı Ekmek - 6.6 gr Protein
1 Porsiyon Yulaf ve Süt - 14.9 gr Protein
Lor peynir - 4 gr Protein

ÖĞLE ARASI 1

Ara öğün Elma 0.7 gr Protein

Öğle Yemeği

Tavuklu Pilav 14.3 gr Protein / 54.5 Karbonhidrat
Salata 2.8 gr Protein 2.8

ÖĞLE ARASI 2

10 Adet Badem 3.7 Gr Protein

Spor 40 dakika öncesi

Universal 2700 Amino Asit 3 Adet / 6gr Protein

Spor 20 Dakika Önce

Weider Premium Whey Protein 1 Ölçek Tozu 23 gr Protein

Spor Hemen sonrası

Universal 2700 Amino Asit 3 Adet / 6gr Protein

Spor Hemen Sonrası

Weider Premium Whey Protein 1 Ölçek Tozu 23 gr Protein

Akşam

1 Porsiyon Tavuk Göğüsü haşlama 28,3 gr protein
Göbek Salata 1.3 gr Protein

167.2 gr Protein = Kas Kütlesi

Foto at da görelim bu yemek şeman kas kütlesi yaratmış mı : D

Forumda beni gören görüyor bilen biliyor bayan ben resim konusu açmam :)

Merak ettiğimden değil sadece menü çok iddialı o kadar spora ben bu menüyle aç kalırdım sanırım : ))))))

Merak ettiğimden değil sadece menü çok iddialı o kadar spora ben bu menüyle aç kalırdım sanırım : ))))))

Şuan menü kış ayına uygun Bol karbonhidrat ve Protein bazlı ve ekstra takviyelerde protein tozu olsun amino asit alımı olsun sizi gün boyu tok tutabilir. badem bu yüzden yiyorum.

Yağ insanı tok tutar :)

yaklaşık 1 yıldır body çalışıyorum da ben protein tozu ve amino asit hiç kullanmadım. öğünlere ve yediklerime dikkat ediyorum. anatomik olarak vücudum iyi zaten. uzun süre görüşmediklerim gördüğünde spor mu yapıyorsun? diye soruyolar açıkçası ama kendim bi türlü tatmin olamıyorum yani sürekli bi eksiklik var. bu protein tozları ve amino asitler bu sporu yapıyorsak şart mı? bi tarafım al kullan diyo bi tarafım gerek yok be olum iyisin diyo :D

bi de protein kullanan arkadaşlar var mesela
herifler bildim bileli kullanıyor ama vücutlarında en ufak bir estetik değişim göremiyorum. kendi vücudumu onlardan daha çok beğeniyorum :D ağırlıkları hayvan gibi yüklü kaldırıyolar ama bence hep yanlış çalışıyolar. bu yüzden doğru çalışmadıktan sonra protein vs. kullansan ne olur lan totoş diye düşünüyorum içimden onlara bakarak. bu yüzden de hep almaktan vaz geçiiyorum :D ne çok konuştum ben ya :D

bu yemek şemasını gerçekten yapıyorsan protein tozuna gerek yokki.

çünkü gayet düzgün beslenme şeması.

bu yemek şemasını gerçekten yapıyorsan protein tozuna gerek yokki.

çünkü gayet düzgün beslenme şeması.

Protein tozunu sadece Vücut şişrmek olarak görmeyin, malesef ki öyle görüyorlar

Kullanmış olduğum Protein tozunda bulunan Besinlerin bazılarını belirmek isterim

Weider Premium Whey Protein tozu

İzolösin: İzole Lösin kas dokusu yenilenmesini destekler, kan şekeri oranlarını düzenler ve büyüme hormonunun salgılanmasını tetikler. Ancak İzole Lösinin yara iyileştirme açısından kendine has özellikleri vardır.

Lösin: Lösin en güçlü BCAA amino asitidir. Kan şekeri oranlarının düzenlenmesinden, deride, kemiklerde ve tabiki de kaslardaki dokuların büyümesi ve tamirinden sorumludur.

Ve sayamadıım 17 Besin daha kendi bünyesinde barındırır.

yaklaşık 1 yıldır body çalışıyorum da ben protein tozu ve amino asit hiç kullanmadım. öğünlere ve yediklerime dikkat ediyorum. anatomik olarak vücudum iyi zaten. uzun süre görüşmediklerim gördüğünde spor mu yapıyorsun? diye soruyolar açıkçası ama kendim bi türlü tatmin olamıyorum yani sürekli bi eksiklik var. bu protein tozları ve amino asitler bu sporu yapıyorsak şart mı? bi tarafım al kullan diyo bi tarafım gerek yok be olum iyisin diyo :D

bi de protein kullanan arkadaşlar var mesela
herifler bildim bileli kullanıyor ama vücutlarında en ufak bir estetik değişim göremiyorum. kendi vücudumu onlardan daha çok beğeniyorum :D ağırlıkları hayvan gibi yüklü kaldırıyolar ama bence hep yanlış çalışıyolar. bu yüzden doğru çalışmadıktan sonra protein vs. kullansan ne olur lan totoş diye düşünüyorum içimden onlara bakarak. bu yüzden de hep almaktan vaz geçiiyorum :D ne çok konuştum ben ya :D

Protein tozu her sporcunun bence kullanması gerekn ek takviyedir :)

Ama Amino Asit alıp almamak sana kalmış kardeşim

Eklemlerim spordan sonra ağrıyor diyorsan BCAA al ve vitamin ol

Yağım var diyorsan Kardio ile birlikte L-Karnitin al

Geri