2015 YGS zor muydu?

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Kişisel yorumum:
Türkçe testi(zordu)
32 adet paragraf sorusu için geçerli bu.Paragraflarda şiirsel,sanatsal bir dil genel olarak kullanıldığından bazen anlamak için bir-iki kez okumak gerekti.
geri kalan 8 tanelik dil bilgisi sorusu kolay-orta şeklindeydi.Bütüne bakınca türkçe testi zordu.

Matematik testi (kolaydı)
Özellikle işlem matematiğinde çerez sorular vardı kalem oynatılmayacak cinsten.Fakat problemler kısmında sayısal mantık temalı zorlayıcı sorular da vardı.Genel olarak matematik testi kolaydı.

Geometri testi (zordu)
Bilhassa prizma, katı cisimli konulara ağırlık verilmişti.Üçgen çember gibi temel konular azdı.

Tarih testi (Kolaydı)
Yoruma dayalı,bilgi sahibi olunmasa da yorumla yapılabilecek sorular vardı.

Coğrafya testi (zordu)
Nokta atışı sorular ağırlıkta idi,yoruma dayalı azdı.

Felsefe testi (kolaydı)
Sanırım bir tane bile bilgi sorusu yoktu.Hepsi türkçe gibi paragraf-yorum şeklindeydi, üstelik ağır bir dil de yoktu.

Din kültürü testi

Zorunlu almadığımdan bakmadım.

Fizik testi (Kolaydı)

Yorumla 14 fizik sorusundan 4-5 tanesi gayet rahat yapılabilirdi.Genel bilim tanımlamalı yoruma dayalı fizik soruları vardı.

Kimya testi (Orta- zor)

Genel olarak bilgiye dayalı olsa da ,basit temel formüller de sorulmuştu.

Biyoloji testi (Orta - zor)

Kimya ile aynı paralel de idi.

Velhasıl bu sınavda genel olarak sayısal bölüm orta-kolay,sözel bölüm ise orta-zor şeklinde seyretti benim nazarımda.

Tarih kolaymıydı hayret :T:Ben yine islamiyet öncesinden kazık sorular sorarlar diye düşünüyordum:T:
Sorular yayınlanınca anlarız artık:tatlı:

Zorluğundan ziyade, soruların paragraflar halinde ve uzun olmasından çok şikayet var.

Kendi adıma konuşacak olursam, zor diyemem ama tabi karışık olan sorular vardı.
Türkçede ki paragraflar çok uzundu, çelişkili şıklar oldukça fazlaydı. Tarih için çok zordu diyemicem, zorlanmadım pek. Coğrafyanın harita içerikli soruları zorladı beni. Felsefe sorularından bahsetmek istemiyorum, çok saçma geldi bana paragraflar. Gerçi felsefe başlı başına saçma bir ders zaten de neyse. :/ Din kültüründe ki sorular hem uzun hem de kafa karıştırıcıydı.
Matematikte de yapabildiklerimi yaptım 10 tane falan, zamanım olsa biraz daha yapardım. Fen bölümü beni ilgilendirmiyor zaten.
Zaman sorunu yaşadım, paragrafların uzunluğu sağolsun.
Hiç beklediğim gibi gelmedi sorular, zaten ne zaman istediğimiz oldu ki eğitim konusunda.
Tamam kolay sorular sorun demiyorum ama bu kadar da çelişkili sorular olmamalıydı.
Azıcıkta iyiliğimizi düşün ÖSYM lütfen. :p

Türkçe zordu. Öyle yakın ve çelişkili cevaplar vardı ki bazen 2 şık arasında kalmayı bırak 5 şık arasında kalıp 6.ci şıkkı da kendin ekliyordun.

Papatya tadındaydı

bir kaç soruya iptal olacak diyorlardı doğru mu

Geri