2014 Türkvizyon Şarkı Yarışmasına Katılan Ülkeler

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Türkvizyon 2014 Katılan Ülkeler

Arnavutluk
Bosna Hersek
Bulgaristan
Özbekistan
Azerbaycan
R.F Altay Cumhuriyeti
R.F Başkortostan Cumhuriyeti
Moldova-Gagauzia
Iraq Turkmenleri
Kazakistan
R.F Karachay-Cherkessia
R.F Kabardino-Balkaria
Kırgızistan
R.F Krım
Rusya
KKTC
R.F Tatarstan (Ev Sahibi Ülke)
Türkiye
R.F Hakasya
Almanya

Başkurtistan Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu'na bağlı federe bir Türk cumhuriyetidir. 11 Ekim 1991 tarihinde özerkliğine kavuşmuştur.
Yüzölçümü :143.600 km2
Nüfusu : 4.105.000
Başkenti : Ufa

Başkurtların ana dili olan Başkurtça, Tatarca'ya yakın olup hemen hemen bu Türkî dille aynıdır. Başkurtların % 68'i Özerk Başkurdistan'da yaşamakta olup, geriye kalan % 32'si Ural bölgesindedir. Başkurtlar daha çok kentsel yörelerde değil kırsal bölgelerde yerleşiktirler. Başkurt halkının yaşamında Mitolojinin ve destanların ayrı bir yeri bulunmakladır. Başkurdistan'ın dışında, Başkurtlar, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Ukrayna ve Rusya Federasyonu'nun diğer bölgelerinde yaşamaktadırlar. Ülke Asya ile Avrupa'nın birleştiği bölgedir.

hah bak tam bahçeli'ye göre memleket

Şu an kendimi çok cahil hissettim. :T:

kopyala yapıştırcı admin bi haber vermiş yarım vermiş.insan nerde ne zaman diye yazmaz mı
allahtan ben varım

2014 Türkvizyon çoğunlukla Türklerin yaşadığı veya Türkçe konuşan ülkelerin katıldığı bir şarkı yarışmasıdır. İlk kez Aralık 2013'te yapılmış, 2014 için seçilen yer Türk Dünyası kültür başkenti Tataristan'ın başkenti Kazan seçildiği için Türkvizyon 2014 bu şehirde yapılacaktır.

Tarihler

Yarı final 19 Aralık 2014
Final 21 Aralık 2014

Geçen sene Eskişehirdeydi. Pek tutulmuyor ama :p

kopyala yapıştırcı admin bi haber vermiş yarım vermiş.insan nerde ne zaman diye yazmaz mı
allahtan ben varım

2014 Türkvizyon çoğunlukla Türklerin yaşadığı veya Türkçe konuşan ülkelerin katıldığı bir şarkı yarışmasıdır. İlk kez Aralık 2013'te yapılmış, 2014 için seçilen yer Türk Dünyası kültür başkenti Tataristan'ın başkenti Kazan seçildiği için Türkvizyon 2014 bu şehirde yapılacaktır.

Tarihler

Yarı final 19 Aralık 2014
Final 21 Aralık 2014

www.forumsal.net/serbest-kursu/517610-2014-turkvizyon-sarki-yarismasi-nerede-duzenlenecektir.html

www.forumsal.net/serbest-kursu/517605-turkvizyon-sarki-yarismasi-turkiye-temsilcisi.html

Ezbere konuşan üye buyur. Konu başlığı sadece katılacak üyeleri içerdiği için burada tekrar vermedim. Saygılar.

Ezbere konuşan üye buyur. Konu başlığı sadece katılacak üyeleri içerdiği için burada tekrar vermedim. Saygılar.

alt tarafı kimsenin izlemediği bi organizasyon için 3 başlık mı açtın :D özrün kabahatinden büyük :D

yorma kendini.ben haklıyım.ben kazandım.her zamanki gibi... :hi:

Lethe konuyu actiysa kpss de genel kültür sorusu olarak karşımıza çıkabilir bence.

ben açmasın demiyorum.hobi olarak yine açsın :P

Geri