20.Münazara: Kadınlar Mı Daha Zekidir Erkekler Mi ?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba ForumBahane.Net Kullanıcıları

20. Münazara İle Yine Sizlerle Birlikteyiz.

Gruplar Belirlendi ve Münazara Esnasında Karışıklığın Önlenmesi İçin Grup Üyelerine Ranklar Eklendi.

Münazara Süresi 3 gündür
.

Münazara Üyeleri Dışında Hiç Kimse Yorumda Bulunamaz , Yapılan Yorumlar Silinecektir.

Desteğinizi Teşekkür Butonu İle Gösterebilirsiniz.

24Saat Boyunca Münazaraya Katılımda Bulunmayan Münazaracı Diskalifiye Edilecek ve Bir Sonraki Münazaraya Katılma Hakkını Kaybedecektir.

20.Münazara konusu : Kadınlar mı daha zekidir erkekler mi?

Mavi Grup:"Kadınlar daha zekidir.'' fikrini savunacak.

Kırmızı Grup:
"Erkekler daha zekidir.''fikrini savunacak.

Kırmızı Grup
Director
Oggy

Mavi Grup
Zeyy
Kinyas

Yorumların Saygı Çerçevesinde Yapılmasını Temenni Ediyoruz.

Arkadaşlarımıza Başarılar Diliyoruz.

ben elimdeki kozu kullanmadan önce mavi grubun fikirlerini merak ediyorum. bakalım nasıl savunacaklar hanım ablalarımızı. xd

Öncelikle katılımcı bütün arkadaşlarımı sevgi,saygı ve muhabbetle kucaklıyor , başarılar diliyorum. :) :hi:

"Erkekler daha zekidir" diyerek sözlerime başlayayım :)

Neden , peki ?

Efendim bu konuda birçok Ülkede profesörler araştırma yapmıştır. Kadınlar mı yoksa Erkekler mi daha zeki diye ...

Bu yapılan araştırmalardan biri de Londra'daki University College'ta görevli Professor Adrian Furnham tarafından yapılan araştırmadır. Yapıan bu araştırmada "Erkeklerin,Kadınlar'dan daha zeki" olduğu kanıtlanıyor.

Yapılan yetenek testlerinde Erkeklerin , Kadınlardan daha başarılı olduğu sonucu ortaya çıkmıştır.

Öte yandan Kanada'daki Western Ontario Üniversitesi'nden Profesör John Philippe Rushton "Erkeklerin IQ'sunun Kadınlara göre 4 puan daha yüksek" olduğunu söylemiştir.

100 bin dolayında gönüllü Erkek ve Kadına zeka testleri uygulanmıştır.Sözlü ve yazılı ifade yaratıcılık, problem çözme gibi bölümlerden oluşan testlerin sonuçlarında Erkeklerin Kadınlara göre ortalama "363" puan daha yüksek not aldığını tespit etmiştir.

Zeka oyunlarının babası olarak tabir edilen "Santraç" oyununda bile Santraç şampiyonlarının "Erkeklerden " çıkması Erkeklerin daha zeki olduğunu gösteriyor .

Ayrıca Rushton ; Erkek beyninin Kadınların beyninden daha ağır olduğunu belirtmiştir. Bu da erkek beyninde daha fazla nöronların olduğu anlamı taşıyor.Nöronlar da bilgi akışını hızlandırarak daha zeki olmayı sağlıyor.

Güzel bir söz vardır ..
" Kadınlar zeki Erkeklerden hoşlanır , Erkekler ise güzel Kadınlardan" :)

Merhabalar :)
Biraz sıkıntılı bir konu oldu umarım sonucunda kendimizi ifade edebildiğimiz güzel düşünceler ortaya çıkar. Hepimize kolay gelsin :D :D

Elbetteki kadınlar daha zekidir.Böyle olmasaydı sanırım yeryüzünde bazı şeylerin düzen adı altında devam etmesi çok olası olmazdı.Kadınlar hayatın her aşamasında gerek duygularıyla gerekse zekalarıyla toplumun düzenlenmesini sağlayan bireylerdir.
Örnek verecek olursa bir kadın ; hem kariyer anlamında birşeyler yapıp hemde yuva kurabiliyorsa ve farklı dallar da kendini geliştirmek adına mücadele veriyorsa bütün bunlar ilahi güçle olmuyordur.İnce zeka dediğimiz olay bu durumda devreye giriyor.

Director ; yapılan bir araştırmaya göre erkek beyninin sadece gram olarak fazla olduğu,işlevsel olarak kadın beyninin daha fazla çalıştığını da değinilmiştir.Bu durumda işlevi dikkate alıyoruz :)
Bir kadın bir cisme baktığında onun üstünde binbir fikir oluşturabilir.Görsel zekası ile bunu çok rahat yapabilir.

diyerek yazımı sonlandırayım .p

öncelikle ben de katılımcı arkadaşların gadalarını alıyorum ve başarılarını diliyorum.

ekip arkadaşım directorün konuya bilimsel veri ve tezleriyle yaklaşımının aksine ben, hayatın içinden, tecrube ve yaşanmışlıklarla bu konuyu irdeleyeceğim.

evet, geçmiş zamanlarda hepimizin bildiği türkiye gündemine bomba gibi düşmüş bir erkek vardı: behlül haznedar

49abfbda14c7780ac9011fd.jpg

bu beybi feys, kaslı, seksi ve ateşli bakışlı arkadaşımız yengesini tavladığı gibi ekran başındaki hanım kızlarımızın bile aklını çelmiş durumdaydı. peki bunu nasıl başardı?

daha önce daha iyi yaşam kalitesi, zenginlik, lüks mekanlarda çek in yapma, pazarda 10 liraya çakması satılan çantaları binlerce lirayla alıp instagrama atma kaygılarıyla, düşünmeden etmeden kendinden büyük godoman adamla evlenen bihter ziyagil; behlülün zekice oynadığı oyunlara kapılarak koynuna girmedi mi, girdi.

behlül bu yasak ilişkisini tam 78 bölümdür -79. bölüm dizinin finaliydi- "ehehe kuzenim yazmış dayı." yalanıyla mı sakladı yoksa, sevişmekten başka bi şey düşünemeyen bihterin bu kahpece hareketlerini her karesini milim milim hesaplayarak yaptığı zeki planlarıyla mı sakladı.

yengesini ayarttığı yetmezmiş gibi dayısının kızını ayartıp onu bile götürmedi mi bu adam?

kadınların, bir konu üzerine önce duyguları ile yaklaştığını, başı yandıktan sonra mantığı ile kendini avutmaya çalıştığı bariz. bu onların doğalarında varken duyguları ile hareket eden bir varlığa akıllı demek ne kadar doğru?

Zeyy
yapılan bir araştırmaya göre erkek beyninin sadece gram olarak fazla olduğu,işlevsel olarak kadın beyninin daha fazla çalıştığını da değinilmiştir

Zeynep hanım , bu cümleniz yanış bir ifadedir . Şayet yukarıda belirttiğim mesajımda Rushton'un vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda Erkek beyninin hem gram olarak hem de işlevsel olarak kadın beyninden daha fazla çalıştığına yapmış olduğu araştırma ve birtakım testlerle kanıtladığını düşünüyorum.

Yukarıda ki ifadenizde "Erkek beyninin gram olarak fazla " olduğunu kabul etmişsiniz. Bu da beyni büyük olan erkeklerde Nöronların daha fazla olduğu ve bu Nöronlar sayesinde bilgi akışının daha hızlı olmasından dolayı erkeklerin kadınlardan daha zeki olduğu çıkıyor :)
(Zeynep abla kusura bakma münazaradayız abla felan diyemeyeceğim resmiyiz 3 gün boyunca :D )

*
Evet ne dedik Erkekler , Kadınlar'dan üstündür. Daha önceki mesajımda Santraç örneğini vermiştim. Bir başka örnek verecek olursak ;Dünya üzerinde ki sanat ve bilim eserlerinin Erkekler tarafından yapılması bu görüşümüzü kanıtlar niteliktedir. (Mutlaka kadınlarında vardır fakat;erkekler kadar fazla değildir )
Yanlış mıyım Oggy ?
(Olum sende bir şeyler söylesene buraya oturmaya mı geldin :D )

Director abi merak etme, alacaz o fotolu tag ödülünü!!!

şimdi Zeyy hanım, -böyle hitap edeyim de kendinde bi baskı hissetsin adhdjsk- erkek ve kadın olarak geldiğimiz dünyada ilk tribi kadının attığı aşikâr.

yaşamları boyunca ilişkilerinde daima akılcı ve mantıklı cevaplarla çözüm arayan erkekler buna karşın düşünülmeden atılan triplere maruz kalmışlardır. bu da onların duygusal yaklaşımlarından kaynaklanan bir durumdur.

mesela melis, berkenin "aşkım bu akşam halısaha maçım var yazamayabilirim." mesajına "peki brkecn yzma tmm mı, bi daha tmm yzma." mesajı yerine daha akıllı davranıp berkecanın huyuna gitse ve "tamam berkcim, bol bol gol at, güçlü aşkım benim : )))" diye bir mesajla cevap verip egosunu yükseltse erkeği elinde daha kolay oynatacak bir pozisyon elde edebilecektir. çünkü ego ve gurur erkeğin en zayıf noktasıdır.

yine bir erkeğin ilişkiler konusunda daima net oluşu onu kadından daha akıllı yapan şeylerden biridir. oysa kadınlar hemen duygularına yenik düşüp alttaki örnekteki gibi davranabilmektedir.

pmoWmJ.jpg

Günümüzden Daha da Gerilere Gidelim.
Kadınlara Değer Verilmeyen, Önem Verilmeyen Dönemlere...
Kadınlar Bastırılmış Duygularından Ötürü, Evde Kısıtlı Kalması Zekâ Göstermesini Engelliyordu...

Şimdi Günümüze Bakalım,
Kadınlar Heryerde.!
Ve Her Konuda Oldukça Başarılılar.

Dünyadaki Gelmiş Geçmiş En Zeki İnsan Olarak Guinness Rekorlar Kitabı’nda Yer Alan Kişi Amerikalı Bayan Marilyn vos Savant... Savant’ın IQ’su İse, Bugüne Kadar Ölçülen IQ’ların İçerisinde En Yüksek Seviyede Olanı.

Düşünün ki, Savant, 228 IQ’su İle Neredeyse Albert Einstein’ı, Yanında İlkokul Öğrencisi Durumuna Düşürür Konumdaymış..

öncelikle ben de katılımcı arkadaşların gadalarını alıyorum ve başarılarını diliyorum.

ekip arkadaşım directorün konuya bilimsel veri ve tezleriyle yaklaşımının aksine ben, hayatın içinden, tecrube ve yaşanmışlıklarla bu konuyu irdeleyeceğim.

evet, geçmiş zamanlarda hepimizin bildiği türkiye gündemine bomba gibi düşmüş bir erkek vardı: behlül haznedar

49abfbda14c7780ac9011fd.jpg

bu beybi feys, kaslı, seksi ve ateşli bakışlı arkadaşımız yengesini tavladığı gibi ekran başındaki hanım kızlarımızın bile aklını çelmiş durumdaydı. peki bunu nasıl başardı?

daha önce daha iyi yaşam kalitesi, zenginlik, lüks mekanlarda çek in yapma, pazarda 10 liraya çakması satılan çantaları binlerce lirayla alıp instagrama atma kaygılarıyla, düşünmeden etmeden kendinden büyük godoman adamla evlenen bihter ziyagil; behlülün zekice oynadığı oyunlara kapılarak koynuna girmedi mi, girdi.

behlül bu yasak ilişkisini tam 78 bölümdür -79. bölüm dizinin finaliydi- "ehehe kuzenim yazmış dayı." yalanıyla mı sakladı yoksa, sevişmekten başka bi şey düşünemeyen bihterin bu kahpece hareketlerini her karesini milim milim hesaplayarak yaptığı zeki planlarıyla mı sakladı.

yengesini ayarttığı yetmezmiş gibi dayısının kızını ayartıp onu bile götürmedi mi bu adam?

kadınların, bir konu üzerine önce duyguları ile yaklaştığını, başı yandıktan sonra mantığı ile kendini avutmaya çalıştığı bariz. bu onların doğalarında varken duyguları ile hareket eden bir varlığa akıllı demek ne kadar doğru?

Dostum Şu Var,
Vermiş Olduğun Behlül Örneğinde, Evet Oldukça Yakışıklı Adam, Karizma, Yengesinde Gözü Var..
Kadınlar Yakışıklı ve Hoş Buldukları Kişiye İlgi Duyar.Aşk Yaşamazlar.Hayallerinde Yer Alan Beyaz Atlı Prens Yerine Koyabilirler Sadece..
Olmayacak Duaya Amin Demezler..
(Dizi de Yer Alan Behlül Adına Konuşuyorum.)

Erkekler ise Özellikle Kadınlar Tarafından İlgi Duyulan Adama Benzemeye Çalışırlar..
Peki Neden ?
IQ Patlamasından mıdır Acaba ?
Tabi ki Değil.Tamamen Özentilik ve İlgi Duyulan Kişi Olmak Adına..
Aynı Tarz Saç Kesimleri, Giyim Tarzı Felan..

Bu Dizide Özet, Behlül Çok Akıllıda O Sebepten mi Yengesini Yatağa Atabiliyor ?
Tabiki de Hayır.!
Cazibesini Kullanıyor, Kaslı Vücudunu Kullanıyor ve Yengesini Ayartıyor..
Behlül Çok Akıllı Olsa, Adam Olsa Yengesinle Sex Hayalleri Kuran Bir Adam Olmazdı..

Behlül Karakterini Zeki Adam Göstermek Bana Göre Çok Saçma Olmuş Oggy'cim..

Öncelikle katılımcı bütün arkadaşlarımı sevgi,saygı ve muhabbetle kucaklıyor , başarılar diliyorum. :) :hi:

"Erkekler daha zekidir" diyerek sözlerime başlayayım :)

Neden , peki ?

Efendim bu konuda birçok Ülkede profesörler araştırma yapmıştır. Kadınlar mı yoksa Erkekler mi daha zeki diye ...

Bu yapılan araştırmalardan biri de Londra'daki University College'ta görevli Professor Adrian Furnham tarafından yapılan araştırmadır. Yapıan bu araştırmada "Erkeklerin,Kadınlar'dan daha zeki" olduğu kanıtlanıyor.

Dostum Yanılıyorsun.
Yapılan Son Araştırmalara Göre,
IQ Testinde Kadınlar Erkekleri Geride Bırakmış.
Hatta Bu TesT Sonucu Dünya da Baya Bir Ses Getirmiş Durumda..

Güzel bir söz vardır ..
" Kadınlar zeki Erkeklerden hoşlanır , Erkekler ise güzel Kadınlardan" :)

Bu Tartışılır Dostum..
Bana Göre de,
"Akıllı Erkek Aptal Kadından Hoşlanmaz"

Oggy verdiğin örnek tamamen bir erkeğin cinsel dürtülerinin yoğunluğundan kaynaklanan bir durumdur.Zeka işi olmuş olsaydı emin ol en son sahnelerde kuyruğunu kıstırdığında ne yapacağını şaşırmaz.İşin içinden yine çıkmaya çalışırdı.bana göre o yapılan aptallıktır.Şöyle ki bir erkek birkaç kişiyi idare etme düşüncesi güdüyorsa,zekiliğinden değildir bu ahmaklığındandır diye düşünüyorum.
Ayrıca kadınların attığı triplere yenilip istediklerini yaptırmaları da kadınların akıl oyunlarıdır.Sizleri dilediği şekle sokabileceklerinin mesajını veriyorlardır.Bu durumda erkekler yine sadece nefislerine yenilmiş oluyorlar.Kadınlar duygularıyla hareket ederken bunu beyinleriyle onaylamadan hiçbirşey yapmazlar.

Director bey :p tamamen münazara sonrası yine kardeşiz,rahat ol eğlenmeye geldik :D

Yalan söylemeyi zeka ile bağdaştırmak bile benim gözümde tamamen akılsızlığın örneğidir.Zeki insan yalan söylemez yada binbir kılıfa sokmaz kendini..

Bayanları sürekli ötelemek,birşeylerden mahrum bırakmaya çalışmak onları tehlikeli gördüğünüzden mütevellittir.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki ; bayanların her alanda kendilerini her geçen gün geliştirdiklerini,yenilik adına uğraşlar verdiğini ve günümüzde birçok konuda başarı sahibi olduğunu.Eskilere dönersek ; hepimizin bildiği Sabiha Gökçen örneğini verebilirim.O zamanki şartlar altında ilk savaş pilotu olan bir bayandır.Yıllarca adından söz ettirmiş,başarısına ve zekasına herkesi hayran bırakmıştır.

Kinyas
Dünyadaki Gelmiş Geçmiş En Zeki İnsan Olarak Guinness Rekorlar Kitabı’nda Yer Alan Kişi Amerikalı Bayan Marilyn vos Savant... Savant’ın IQ’su İse, Bugüne Kadar Ölçülen IQ’ların İçerisinde En Yüksek Seviyede Olanı.

Sevgili Dostum , vermiş olduğun örnek tek bir kişi üzerindendir !

Benim ise vermiş olduğum örnekte , 100 bin kadın ve erkekten bahsediliyor. Bu 100 bin kadın ve erkek sözlü yazılı ifade , yaratıcılık,problem çözme gibi birçok testten geçiyor ve ortalama olarak Erkekler 363 puan yüksek alıyor.

Tek bir örnek üzerinden yürüyeceksek eğer ben burda bilim , sanat üzerinde birçok başarılı erkek ismi sayabilirim :)

Asıl şimdi sıkı durun bombayı patlatıyorum :D
Kimdir bu necidir bu Dünya'nın en zeki kadını Savant sizce ?

Bakınız...

30 yıl boyunca, birçok işte çalışan Savant, şöhretini 1986’da Guinness Rekorlar Kitabı’na “Dünyanın en zeki insanı” olarak başvurmasıyla kazanmış. O zamandan beri yapılan birçok IQ testinde, aynı skoru koruyan kadının belli bir uzmanlık alanı yok. Boş zamanlarında, böceklerin evriminden, ekonometriye, sosyolojiden, kuantum fiziğine kadar birçok farklı alanda kendisini eğitiyor.

Peki, bu kadar zeki bir kadın kiminle evli derseniz, kocası da ondan geri kalmıyor. Savant, 1987’den beri, “yapay kalbin” mucidi Amerikalı ünlü kalp doktoru Robert Jarvik ile evli.

Evet görmüş olduğunuz gibi Dünya'nın en zeki kadını olarak kabul edilen Savant'ın belli bir uzmanlık alanı yok iken kocası Robert adında yapay kalbin mucidi ile evlidir .

DÜNYANIN EN YÜKSEK IQ’LU İNSANLARI

Amerika’lı yazar Marilyn vos Savant ( KADIN )

Koreli fizikçi Kim Ung-yong ( ERKEK )

İngiliz fizikçi Isaac Newton ( ERKEK)

Fransız yazar ve filozof Voltaire ( ERKEK )

Rus Dünya Satranç Şampiyonu Garry Kasparov ( ERKEK )

İtalyan bilimadamı ve sanatçı Leonardo Da Vinci ( ERKEK )

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ( ERKEK )

Alman müzisyen Johann Wolfgang von Goethe ( ERKEK )

Alman teolog Martin Luther ( ERKEK )

İtalyan astronom Galileo Galilei ( ERKEK )

Alman müzisyen Ludwig van Beethoven ( ERKEK )

Alman fizikçi Albert Einstein ( ERKEK )

İngiliz fizikçi Stephen W. Hawking ( ERKEK )

Amerikalı aktris Sharon Stone ( KADIN )

ingiliz doğa tarihçisi Charles Darwin ( ERKEK )

Listeye baktığımızda sadece 2 kadın çıkıyor :D
13 ise Erkek ...

Takdir kamuoyunun :)

Kinyas

Sevgili Dostum , "Behlül " konusunda ki açıklamalarına binayen bir örnek vermek istiyorum..

Behlül'ün dizi de olsun gerçek yaşamda olsun karizmasını,cazibesini kaslı vücudunu kullanarak Kadınları etkilediğini IQ ile alakası olmadığını belirtmişsin.

Peki yukarıda vermiş olduğum "Dünya'nın en yüksek IQ lu insanları'nda Amerikalı aktris Sharon Stone var :)

Bu kadın Dünya üzeri'nde Erkeklerin hayallerini süsleyen güzel fiziği,gözleri,bacakları orası burasıyla Erkekleri etkileyen biri olarak değerlendirebiliriz öyleyse . IQ'sunu dikkate almazsak şayet :) O zaman yukarıda ki listede boşuna yer kaplıyor ..
(Bu arada Stone sarışınmış şimdi baktım fotolara aklım başka yerlere gitti dikkatimi toparlayamıyorum Oggy sen devam et ben geliyom )

Kinyas

Bu arada bir mesajın daha dikkatimi çekti ona da cevap vereyim :)

Dostum demişsin ki ,
Yapılan Son Araştırmalara Göre,
IQ Testinde Kadınlar Erkekleri Geride Bırakmış.
Hatta Bu TesT Sonucu Dünya da Baya Bir Ses Getirmiş Durumda..

Ben ilk sayfada Dünya üzerinde 2 farklı ülke ve 2 farklı üniversite de profların yapmış olduğu testlerin,araştırmaların sonucunu verdim.

Rica etsem bende bu yukarıda söylediklerini kanıtlayacak bilgieri verir misin ?
IQ testlerinde Kadınların Erkekleri geride bıraktığına dair bilgiler alabilir miyim yani ?
Ben Dünya üzerinde ses getirecek test sonuçlarını paylaştım yukarıda ... 2 Kadın 13 erkek :D

Zeyy
Gelelim sana soyu güzel Zeynep :D

Demişsin ki ,
Yalan söylemeyi zeka ile bağdaştırmak bile benim gözümde tamamen akılsızlığın örneğidir.Zeki insan yalan söylemez yada binbir kılıfa sokmaz kendini..

Size Victor Hugo'dan örnek vererek cümleme başlamak istiyorum. Diyor ki : " Az yalan söylenmez; yalan söyleyen her yalanı söyler! Yalan zeka işidir, Dürüstlük ise cesaret. Eğer zekan yetmiyorsa yalan söylemeye, Cesaretini kullanıp dürüst olmayı dene."

Gördüğünüz gibi Yalan söylemek bir Zeka işidir :)

olm bi kursa gittik geldik neler olmuş. director çok tatlı değil mi ya. <33

Kinyas bey, behlül karakteriyle anlatmak istediğim kız tavlama işinin bir zeka olayı olduğudur. bu adam oynadığı zeka oyunlarıyla yengesinin aklını bulandırıp elde etmiştir. tabii ki bu süreçte fiziksel görüntüsünün de etkisi var ancak tek başına seksi bir beden, geniş omuzlar ve ateşli bir bakışa sahip olan bir erkek mantık dışı hareketlerde bulunuyorsa hiçbir kadın tarafından hoş bulunmaz.

Zeyy hanım, bahsi geçen bir dizideki karakter, her şeyin illaki ortaya çıkması gerekiyor. :D benim anlatmak istediğim behlülün olayları gizleme başarısıdır. birçok kadını idare edebilmek de ahlaksızlıktan önce zeka işidir.

behlül ve bihter olayından sıyrılıp ailesel boyutta konuya değinirsek; erkek ailede daima mantıksal tarafta bulurken, kadın ailenin duygusal tarafıyla ilgilenir. babaya bir şeyin doğru ya da yanlış olduğu danışılırken anneye sevgililer; entrikalar, dedikodular, pişmanlıklar anlatılır. bunun sebebi de annenin çocuklarını büyütürken matematik problemi çözmesinden değil, duygularını, özverilerini, sevgisini kullanmasından öte gelmesindendir.

isterseniz bir de hayvanlar alemindeki erkeklere bakalım:

dişisini etkilemek için dekarasyon yapan balık
dişisini etkilemek için en iyi taşlardan yuva yapan penguen + hırsız penguen

bunlar olup biterken kadınlar atom parçalıyo olamaz heralde.

Erkeklerin yaptıkları kurnazlıkları zekalarıymış gibi göstermekten başka bir işe yaramıyor şu yaptığınız yorumlar.
Zeka-zekilik kavramlarının tam anlamıyla tanımını sanırım sil baştan incelemek gerekiyor.Ziraa özellikle Oggy'nin verdiği örnekler tamamen pişkinlik ve arsızlık üzerine olan örneklerdir..
Ki akıllı her insan zeki değildir,Behlül akıllı olabilir ama zeki değildir benim gözümde(sanki gerçek biri gibi şey oldu ama anladın sen beni :D )

Kadınlar zekiliğini aldatmak üzerine kullanmadıkları içindir aldatmanın zekice bir davranış olduğunu düşünüyorsunuz.Bu durumda konu yine aldatmak üzerine kayıyor.
Daha zekice örnekler bekliyorum :D

Zeka kavramına gelelim; Kavramlar ve algılar yardımıyla soyut ya da somut nesneler arasındaki ilişkiyi kavrayabilme, soyut düşünme, muhakeme etme ve bu zihinsel işlevleri uyumlu şekilde bir amaca yönelik olarak kullanabilme yetenekleri zeka olarak adlandırılmaktadır. sözlükte tanımı budur.
İlk başta da söylediğim gibi kadınlar her konuda herşeyi en ince ayrıntısıyla düşünür ona göre araştırır,sorgular ve sonrasında kararını verir.Bu gerek ikili ilişkilerde gerekse normal yaşantısının herhangi bir alanında.Neden bir işyeri bayana öncelik tanır tamamen seks objesi olarak gördüğü için mi ?Tabii ki de hayır kadınların verilen görevi eksiksiz ve işe uygun bir şekilde yapabileceklerine,zekalarına güvendiği içindir.Bilirler ki erkekler her konuda bunda da işgüzarlık yapacaklardır.

Director söylediğin cümle de yine söylediğim gibi tamamen arsızlığın zeka adı altında örtülebileceğini düşünmekle alakalıdır.

(Bu konu sanırım hiçbirimizi açmadı :D )

Zeyy
Erkeklerin yaptıkları kurnazlıkları zekalarıymış gibi göstermekten başka bir işe yaramıyor şu yaptığınız yorumlar.

Akıllı olmak ile kurnaz olmak arasında ince bir çizgi vardır.
Akıllılık insan, kurnazlık ise hayvanlara ait bir sıfattır.(Kurnaz Tilki vs.)

Erkekler kurnazlık yapmazlar akıllılık ederler .. :)

Behlül akıllı olabilir ama zeki değildir benim gözümde

Var olan kabiliyetlerin toplamına Akıl , bunu etkili kullanabilme becerisine de zekâ denmektedir.
Bahsedilen karakter "Behlül" film boyunca kabiliyetlerini etkii bir şekilde kullandığına göre zeki biridir :)

Neden bir işyeri bayana öncelik tanır tamamen seks objesi olarak gördüğü için mi ?Tabii ki de hayır kadınların verilen görevi eksiksiz ve işe uygun bir şekilde yapabileceklerine,zekalarına güvendiği içindir.Bilirler ki erkekler her konuda bunda da işgüzarlık yapacaklardır.

Tamda öyle ! Sorunun cevabını vermişsin yukarıda :) Sen hiç Erkek sekreter gördün mü ? Varsada çok nadir ... :)

Aslında Erkek Zayıftır..
Annesinden Başlayarak Hayatta Tanıyacağı Tüm Kadınlar Onu "Sen Güçlüsün, Akıllısın, Üstünsün" Diyerek Bilinçli Olarak Programlamış ve Yanıltmıştır.
Erkek Kardeşinizi, Abinizi, Komşu Oğlunu Düşünün..

"Sen Dünyayı Yöneteceksin, Ben de Seni..."
Daha Haremdeyken Koyduğu Bu Hedefi Hayata Geçirerek Tarihe Damgasını Vurmuş Bir Kadın, Hürrem Sultan...

İlla Tarihten Büyük Örneklere de Gerek Yok,
Hepimizin Yakından Tanıdığı Hayatın İçinden Kanıtlar da Bulabiliriz ‘Kadın İsterse...' ve ‘Kadının Fendi ...' Tezlerini Doğrulayan...

Erkekler Dünyayı Yönetir, Kadınlar İse O Erkeği..

Erkekler Dünyayı yönetir,Kadınlar ise o Erkeği
sözü tamamen Kadınlar için züğürt tesellisinden başka bir şey değildir !

Şöyle bir cevap vereyim üstü kapalı bir şekilde ..
Dünya mı büyüktür yoksa Fındık mı ?
Tabi ki;Fındık ! :)

kadın oturur erkeğinin ona en iyi şartları sunmasını ister,
kadın kuaföre gider, hemcisi olan kuaföre güvenmez erkeğin ona en iyi saçı keseceğine inanır,
kadın yemek yapar ama en ünlü aşçılar erkeklerdir,
kadın takar takıştırır yarışmaya katılır, giydiklerini eleştiren bir erkektir...

ulan ben kendi çocuğumu kendim doğururum doğurtturmam ben bunlara çocuk falan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri