20 lik diş kaç yaşına kadar çıkar? 20 lik dişler kesin çıkar mı?

• Kullanıcı Perii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 4533 gün önce görüldü
20 lik diş kaç yaşına kadar çıkar?
Ya benim dişim önceden çıktımı çıkmadımı anlamıyorum, öyle kaşınıyor agrıyor ama diş meydanda yok. Ne zaman çıkacak peki oldum 24 hala çıkmadı.. Çıkması keisn lazım mı :p

takma kafana sonuçta dişlerinin geri kalanı yerli yerinde bırak çıkmayan dişin kafasına göre davransın. benim de böyle olmuştu, diş sonradan çıktı kesin çıkar yani :)

Bu 20 lik dişler beni benden aldı arkadaş! hep ramazan ayında mı olur bu dişlerin ağrısı

İlla çıkacak diye birşey yok, ama genelde 17 - 25 yaş arasında çıkar.​

24 yaşındayım çıkmıyor 30 mı çıkacaklar ne zaman çıkacaklar :D Çıkmasınlar hiç çıkacaksalarda bir an önce çıksınlar :p

bazen 25 26 yaşına kadar çıkıyor ama çoğu zaman çok geç çıktığı için çürüyor bunları aldırmanız gerekebiliyor

ben aynı anda 4 tanesini birden çıkardım (: ama mahvetti.geç çıkması daha kötüdür herhalde.

ben aynı anda 4 tanesini birden çıkardım (: ama mahvetti.geç çıkması daha kötüdür herhalde.
Ya aynen şimdi daha çıkmadılar kaşınıyorlar ama çıkmıyor işte.. Geç çıkarsa yandım. hiç çıkmasın ben 28 dişim yeter bana ki :p

) 25. yaşa kadar çıkmazsa bir daha çıkmaz diye birşey yok, 30'lu yaşlarınızda bile çıkabilir.
Neden geç çıkıyor ki gelişmemişmiyim neyim ben

eğer seni çok zor duruma bırakıyorsa ağrısı dişçiye gidip aldırtabilirsin yirmilik dişlerini

Valla 20lik dis demisler adina ama 30 yasina yakin bir insann dis ckkartmasini duydum ben o durumu atlattim cok sukur ama cok cektim yuzum gozum sisti hep ama atlattim cok sukur. Allah yardimcin olsun

eğer seni çok zor duruma bırakıyorsa ağrısı dişçiye gidip aldırtabilirsin yirmilik dişlerini
Ya sadece az agrı var, ne zaman bir dişim agırsa aha 20 likler çıkıyor diyom ama yok başka sebepten agrıyor.. bu aralar kaşınıyorlar sadece bakalım ya çıkacak ya çıkmayacak..

yok :D kesin çıkar boşa sevinme.en geç 30.
off ya kötü haber verdin :p

Valla 20lik dis demisler adina ama 30 yasina yakin bir insann dis ckkartmasini duydum ben o durumu atlattim cok sukur ama cok cektim yuzum gozum sisti hep ama atlattim cok sukur. Allah yardimcin olsun
Allah korusun istemem ben öyle ameliyat filanda gerekiyor bazen

Ewet ben ameliyat olacaktim doktra gttim usteki 20lik disler ciktigi cekeceklerdi altdakileride 2 ay snra cekecklerdi altdakiler daha cikmamisti onun icin. Sonra her kafadan bir ses cikti vazgectim ama cok sukur ilaclarla gecti..

Arkadaşların dediği gibi en geç 30 yaşına kadar çıkacak zaten doktorun dediği gibi pek bir işe yaramıyorlar :)

Neden geç çıkıyor ki gelişmemişmiyim neyim ben

)

Çene gelişiminizden kaynaklıdır.

Genelde 20. yaşa gelindiği ya da geçildiği vakit yirmi yaş dişlerine çene kemiğinde yer açılır. İnsanlar halen evrim geçirmekteler, çene yapıları farklılaşmakta, çenelerimiz eski insanlara göre daha küçük, bu nedenle bazı kimselerde bu yirmi yaş denilen dişlere çıkacak , baş verecek yer olmadığından gömülü kalır, çıkamaz.

Belki sizinde durumunuz bundan ibarettir, kökte gömülü kalmıştır, ağrınız vesaire yoksa haberdar olamazsınız.​

Ewet ben ameliyat olacaktim doktra gttim usteki 20lik disler ciktigi cekeceklerdi altdakileride 2 ay snra cekecklerdi altdakiler daha cikmamisti onun icin. Sonra her kafadan bir ses cikti vazgectim ama cok sukur ilaclarla gecti..
ilaçlarla geçtiyse güzelde nasıl geçti.. İlaç dişimi çürüttü erittimi yada senin 20 lik dişler hala duruyor mu :)

Arkadaşların dediği gibi en geç 30 yaşına kadar çıkacak zaten doktorun dediği gibi pek bir işe yaramıyorlar :)
evet yaramıyorlar :)

)

Çene gelişiminizden kaynaklıdır.

Genelde 20. yaşa gelindiği ya da geçildiği vakit yirmi yaş dişlerine çene kemiğinde yer açılır. İnsanlar halen evrim geçirmekteler, çene yapıları farklılaşmakta, çenelerimiz eski insanlara göre daha küçük, bu nedenle bazı kimselerde bu yirmi yaş denilen dişlere çıkacak , baş verecek yer olmadığından gömülü kalır, çıkamaz.

Belki sizinde durumunuz bundan ibarettir, kökte gömülü kalmıştır, ağrınız vesaire yoksa haberdar olamazsınız.​
Güzel bir bilgi verdinzi.. çenemde zaten yer yok nerden çıkacaksa artık, o değil düzenli düz birde diş yapım 2 tane çekilmiş dişim var.. eger diş gelirse düzenimde gider benim..

Güzel bir bilgi verdinzi.. çenemde zaten yer yok nerden çıkacaksa artık, o değil düzenli düz birde diş yapım 2 tane çekilmiş dişim var.. eger diş gelirse düzenimde gider benim..

Çıkma veya çıkmama durumu, çıkma zamanı ve şekli, ağrısı ve sair yirmi yaş denilen dişlerin, kişiden kişiye değişiklik gösteren halleridir. Herkesin yapısı farklı tabii ki.

Ağrınız olduğu an hiç zaman kaybetmeden ve kendi başınıza geçirmeye çalışmadan direkt doktora giderseniz, en güzeli olur. Benim çenemde yer var ) ve 1 tanesini çıkardım, düzgün biçimde çıktı sayılır, diğer dişlerimin şekil ve şemailini bozmadı.​

Korkulucak bişey yok. Ameliyatla dahi olsa öyle abartılı düşünme bence :)
Ameliyat ortamı sadece bikaç değişik aletin olduğu, durum itibariyle müdahelede o aletlere ulaşmak açısından daha kolay olabilmesi için ameliyat adı altında alınmasıdır. Bazen zorlu olabiliyor tabii, ama bu dişin durumuyla alakalı. Korkmanıza gerek yok. Günde kaç diş alıyoruz böyle ameliyatla bilemezsin :)
Adı korkutucu sadece :)

Geri