20 aile reddetti, o evlat edindi! Koca yüreğiyle herkese örnek oluyor

Konu sahibi son olarak 71 gün önce görüldü
Bu dünyaya down sendromlu gelmek onun suçu değildi. Önce annesi istemedi, sonra evlat edinme görüşmesindeki 20 aile ona yüz çevirdi. Onun hayat ışığı koca yürekli bekar adam Luca Trapanese oldu.

20-aile-reddetti-o-evlat-edindi-koca-yuregiyle-716066_1617_9_b.jpg

Down sendromlu Alba'nın hayatı 13 günlükken değişti. Küçük kız annesi tarafındna terk edilince İtalya'da bir bakım evine yerleştirildi.

20-aile-reddetti-o-evlat-edindi-koca-yuregiyle-716066_5236_3_b.jpg

Bakım evi, özel ihtiyaçları olan Alba'ya bir aile bulmak için evlat edindirmeye karar verdi. Ne yazık ki evlat edinmek için sırada bekleyen 20 aile de Alba'yı görünce reddetti.

20-aile-reddetti-o-evlat-edindi-koca-yuregiyle-716066_978_4_b.jpg

41 yaşındaki bekar adam Luca Trapanese de o bakım evinde gönüllü olarak çalışanlardan biriydi. Alba'yı görür görmez onun babası olmak istedi.

20-aile-reddetti-o-evlat-edindi-koca-yuregiyle-716066_4613_7_b.jpg

Bakım evine 13 günlükken gelen Alba'yı kucağına aldığındaki hislerini şöyle anlatıyor: "Hayatımda ilk defa yeni doğan bir bebeği kucağıma almıştım. O ana kadar çok korkuyordum. Ancak Alba'yı kucağıma aldığım an babası olmaya hazır olduğumu anladım."

20-aile-reddetti-o-evlat-edindi-koca-yuregiyle-716066_5556_12_b.jpg

Yasalarda bekar birine evlatlık vermek yasal değildi ama istisna gerçekleşti. Buistisna sayesinde hem Luca'nın hem de Alba'nın hayatı değişti.

20-aile-reddetti-o-evlat-edindi-koca-yuregiyle-716066_2405_1_b.jpg

Alba'yı sahiplenen Luca: "Alba ile benim durumum çok özel çünkü biz, aile olmak, babalık, evlat edinme gibi konularda birçok kalıbı, klişeleri yıktık" dedi.

20-aile-reddetti-o-evlat-edindi-koca-yuregiyle-716066_936_5_b.jpg

Luca'nın bu davranışı dünyadaki tüm insanlara örnek oldu

20-aile-reddetti-o-evlat-edindi-koca-yuregiyle-716066_1340_6_b.jpg

İtalyan yasalarına göre evlat edinme için uygun olmamasına rağmen Alba'yı evlat edinme konusunda ısrarcı olması sayesinde şimdi baba ve kızın harika ve mutlu bir hayatı var.

20-aile-reddetti-o-evlat-edindi-koca-yuregiyle-716066_8131_11_b.jpg

Alba da diğer çocuklar gibi oyun oynamayı ve dans etmeyi çok seviyor, diğer insanlarla vakit geçirmeye de bayılıyor.

20-aile-reddetti-o-evlat-edindi-koca-yuregiyle-716066_9734_14_b.jpg

20-aile-reddetti-o-evlat-edindi-koca-yuregiyle-716066_2221_16_b.jpg

haberler.com

Son düzenleme:
Beni duygulandırıyor boyle şeyler

Eminim tüm hayatını, geleceğini, hayallerini bu mazlum üzerinden yürütüyorsun.
Umarım şu yaptığın insanlara karşı insanlık etkisi, görüşlerinde daha insani olma yetisi kazandırır.
Çok sağ ol koca yürekli adam, gözlerim dolarak okudum konuyu.

Beyefendiye bu hamlesinden ötürü selam ediyorum.
Minik çok sevimli, benim de öğretmenimin Down sendromlu kızı vardı, onlarla iyi anlaşıyorum, kısaca Down's my ahbab's.​

Mucize Doktor dizisini daha doğrusu kore versiyonu ''Good Doctor''u ilk izlediğimde kendimi doktorun yerine koydum.
Bana da bu şekilde yaklaşımlar olmuştu.
Down sendromlu değildim fakat kiloluydum ,türk halkı tabiri ile ''şişko''.
Dışlanırdım,asla kimse oynamak istemezdi.Bir kurtarımcım da yoktu.

Diziyi izledikçe kendi eski halimi gördüm,şimdi türk versiyonu ile down sendromluları daha çok anlamaya çalışıyorum.
Kimse kusura bakmasın ama insan başına gelmedikçe asla tam anlamıyla bir şeyleri anlayamaz.
Empati sadece ''bir yere kadardır!''

Bizi yaradan Rabbimden ötürü,herkesi kusuru ile kabul edip sevsek..Dünya bu kadar kötü olmazdı.

Ya şu kadar ponçik, sevimli bir şeyi nasıl istemez insan.
Hiç bir farkı yok onların diğerlerinden . Hep neşeli hep güler yüzlüler.
İnsana güzellik katıyorlar . Herkesin başına gelebilir sokak köpeği gibi istemem nasıl deniliyor ki köpeği bile seviyorsun sahipleniyorsun.
İnsanların bu kadar kalbi kara olmamalı.
Adamı tebrik ediyorum. Kareler çok tatlı , daim olsun mutlulukları :)

Reddeden aileleri yargilayamam cunku boyle guzelliklerin gercekten iyi bir ilgiye ve alakaya ihtiyaclari var. Bunu veremeyecegini dusunen aileler zaten bu ise hic girismemeli, dogru olan da budur.

Geri