2. tur seçimlerinde Zafer Partisi Kılıçdaroğlu'na destek verme kararı aldı.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ben Özdağ'ın Ysp ve dolayısıyla Kürt seçmeni tetikleyecek bir talepte bulunmadığını düşünüyorum. Ondan beklenen davranış modelini düşününce epey ılımlı bir mutabakat metni hazırlanmış. Kürt seçmeni tetikleyeceği düşünülen 4. madde bence Kürt siyasetinin yıllardan beri söylediği şeyin tezahürü. Hdp yıllarca kayyumların hukuksuz olduğunu ve kayyum atamanın birtakım insanların iki dudağı arasında olduğunu ifade etti. Mutabakat metni de tam olarak buna yönelik kayyum kararının yargı yoluyla verileceğini söylüyor. Başta Nevşin Mengü gibi Akp'nin ve Erdoğan'ın iktidarını sonsuza kadar sürdürmesini umanlar tarafından ortalık alevlendirilmeye çalışılıyor ama ortada yangınlık bir durum yok. Yineleyeyim, Özdağ'ın geçmiş tutum ve söylemleri düşünüldüğünde ortada gerçekten yangın modunu açacak bir durum yok. Şu an bizim derdimiz kaçak tipler ve kötü ekonomik vaziyet. Bunları çözdükten sonra diğer meselelere sıra gelir. O sebeple bugün Kılıçdaroğlu etrafında kenetlenmek gerek. Bugün bunu yapmak yerine farklı ajandaları takip edersek yarın o ajandaları bir daha açacak fırsatı bulamayız.

Bu arada bu anlaşmadan tetiklenen kesim, AB fonuyla hayatını sürdüren ucubeler, Millet İttifakı içindeki ex siyasal islamcılar ve muhalifetin yağlı köşelerini yıllarca tutmuş ama artık gözden düşmeye başlamış tipler. Bu üç kesim de ne hikmetse ısrarla bu karardan Kürt seçmenin tetiklendiğini iddia ediyor ama basın toplantısından beri sosyal medyaya bakıyorum ve genel olarak Kürt seçmen parti kararını beklemekle beraber Kılıçdaroğlu'na oy vermeyi sürdürme eğiliminde.

YSP seçmeni örgütlüdür ve büyük oranda partisinin kararına uyacaktır. Parti ne derse o yönde tercihini belirtir. Bakalım ne diyecekler. Ben bağrıma taş basmaya hazırım. Ne yapalım, Soylu-Özdağ bir farkı yok pek.
Özdag bakan olacak denildiyse, Soylu bakan kalacak demektir.
Msllh Devletin saati tikir tikir calisiyor.

en son bu kadar milliyetçi kesimle yan yana yürüdüğümde üniversitedeydim. onda da ömrü devrimi mümkün kılacağına inanmakla geçen babam ülkücüler benim aklımı çeler diye ''sakın hiçbir kulübe üye olma, sakın kimseye inanma'' diye tembihlediğinden ben olayı yanlış anlayıp okula bile gitmemiştim... türkeş'in anma törenini de ''bunlar susmayacak mı'' diye güvenliğe şikayet edecek kadar da delirmiş biriydim. şimdi sabahtan beri uluyorum. bozkurtlar ulusun be <3 pazar günü alamazsak yine döğüşürüz.

daha dün hdpye oyumu vereceğim diyen gencecik bir kıza terörist muamelesi yapan adam bu kesimin desteklediği partiye oy istiyor..
siyaset bu kadar kirli. oğan tarafsız kalmalıydı, kendi ile çeliştiği için siyasi kariyeri bitirdiğini söyleyen insanlar(ki bence haklılardı) şimdi bu ismi alkışlayacak.
düne kadar aşağılanan ve döneklilikle suçlanan milliyetçilik ve milliyetçiler güzellenecek.
komik ama güldürmüyor.

ucube sistemin mecbur bıraktığı zoraki ittifakları bu kadar mesele etmek de anca bizim ülkemizde yaşanırdı ve yaşanıyor.

şu manzaralardan ciddi anlamda rahatsızlık duyan ve ittifak adı altında yaşanan siyasi garabetlerden kurtulup 40 benzemezi bir arada görmek istemeyen kişiler gitsin parlamenter sisteme dönüş sözü veren tarafa oy versin. mevcut sistem iki kutuplu siyasete zorluyorsa ayıya dayı da dersin, selam vermeyeceğin adamlarla ortak da olursun.

şu hesabın siyasi gündeme ilişkin birkaç aydır günlük olarak yüzüklerin efendisi serisininden nokta atışı kesitler paylaşması çok hoşuma gidiyor.

Kemal yarın HDP ye gider gazlarını alır, yine seve seve Kılıçdaroğlu'na vereceksiniz, neyin artistligini yapıyorlar anlamıyorum hem ilk turda gördük HDP seçim kazandırmıyor

Yüzde ikilik Ümit yüzde 9 Luk HDP yi alaşağı etti helal olsun siyasi deha en azından Kemal kazanırsa içimiz rahat HDP istediği adımları atamaz

Kimsenin ümit'e ümit verdiği yok. Nerden çıkıyor bu dedikodular

Ya harun abi bir duruşun bile yok en ufak bir tepkide kıvırdın hemen
İba duruşumun olmadığını iddia edebilirsin ama büyük bir karakterimin olduğunu fark etmişsindir.

Yanlışa düşünce, sapma içerisinde olunca dönüp kendimi eleştirebiliyorum, özeleştiri verebiliyorum.

Sabit fikirli bir follower olsaydım daha mı iyiydi?

Swing dansında bile leader olduk biz.

Geri