2 Şubat 2016 Tarihte Bugün - 2 Şubat Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar

Konu sahibi son olarak 2621 gün önce görüldü

Mogan gölün ihalesi 02 Şubat 2016

crer7h6t.jpg

Mogan gölü temizleme ihalesi 02 Şubat 2016 tarihinde ihale yapılacak.

Mogan gölün ihalesi 02 Şubat 2016

Mogan gölü temizleme ihalesi 02 Şubat 2016 tarihinde ihale yapılacak.

Mogan gölü temizleme ihalesi 26 Ocak 2016 tarihinde yapılması gerekirken, bazı eksikler nedeniyle ihale tarihi 02 Şubat 2016 tarihine alınarak EKAP da yayınlandı.

Tabiat varlıkları koruma genel müdürlüğü çevre şehircilik bakanlığı müsteşarlığı tarafından BATİMETRİK HARİTA ALIM VE DİP ÇAMURU TEMİZLİK HİZMETİ ALIMI adı altında ihaleye çıkarıldı.

Kamu ihale kanunun 19. maddesine göre açık ihale usulü yapılacak.

480 Takvim günü süreli olan ihale 02 Şubat 2016 tarihinde , saat 10:30 da ilanda belirtilen adreste yapılacak.

i7j9go36.jpg

2 Şubat Günü Meydana Gelen Doğumlar

2 Şubat 1522 – İtalyan matematikçi Lodovico Ferrari

2 Şubat 1649 – Papa XIII. Benedict

2 Şubat 1700 – Alman yazar Johann Christoph Gottsched

2 Şubat 1802 – Fransız kimyacı Jean Baptiste Boussingault

2 Şubat 1861 – Son Osmanlı padişahı Mehmet Vahideddin

2 Şubat 1882 – İrlandalı yazar James Joyce

2 Şubat 1902 – Meksikalı fotoğrafçı Alvarez Bravo

2 Şubat 1905 – Rus asıllı Amerikan yazar Ayn Rand

2 Şubat 1926 – Fransız politikacı Valéry Giscard d’Estaing

2 Şubat 1936 – Türk futbolcu Metin Oktay

2 Şubat 1945 – Türk tiyatrocu Kerem Yılmazer

2 Şubat 1947 – ABD’li aktris Farrah Fawcett

2 Şubat 1958 – Romen yazar,tercüman, araştırmacı, profesör ve doğu bilimci George Grigore

2 Şubat 1963 – ABD’li şarkıcı Eva Cassidy

2 Şubat 1977 – Kolombiya’lı şarkıcı Shakira

2 Şubat 1981 – Pop rock sanatçısı Emre Aydın

2 Şubat 1942 – Tenör Graham Nash

2 Şubat 1979 – Yunan atlet Fani Halkia

2 Şubat 1987 – İspanyol Futbolcu Gerard Piqué

2 Şubat Günü Meydana Gelen Ölümler

2 Şubat 1250 – İsveç kralı XI. Eric

2 Şubat 1907 – Rus kimyacı Dmitri Mendeleev

2 Şubat 1969 – İngiliz aktör Boris Karloff

2 Şubat 1970 – İngiliz matematikçi, filozof ve Nobel ödülü sahibi Bertrand Russell

2 Şubat 1974 – Müzisyen Orhan Avşar

2 Şubat 1979 – Britanyalı müzisyen Sid Vicious

2 Şubat 1980 – ABD’li kimyacı Nobel Ödülü sahibi William Howard Stein

2 Şubat 1981 – Türkiye’nin ilk kadın rektörü Prof.Dr. Ayşe Saffet Alpar

2 Şubat 1987 – İskoçyalı romancı Alistair MacLean

2 Şubat 1988 – Fransız sinema oyuncusu Marcel Bozzuffi

2 Şubat 1995 – İngiliz aktör Donald Pleasence

2 Şubat 1996 – ABD’li aktör Gene Kelly

2 Şubat 2004 – Belgesel sinemacı Süha Arın

2 Şubat 2005 – Dünya ağır sıklet şampiyonu Alman boksör Max Schmeling

2 Şubat 2011 – Türk dizi oyuncusu, sunucu ve eski VJ Defne Joy Foster

2 Şubat Günü Meydana Gelen Olaylar

2 Şubat 1703 – Japonya’da deprem 200.000 ölü.

2 Şubat 1709 – Alexander Selkirk 4 sene 4 ay Şili sahiline 400 mil uzaklıktaki bir adada tek başına yaşadıktan sonra kurtarıldı.Daniel Defoe’nun Robinson Crusoe adlı kitabına model olmuştur.

2 Şubat 1848 – Kaliforniya’da altına hücum başladı. Servet arayan Çinli göçmenlerle dolu ilk gemi San Francisco’ya vardı.

2 Şubat 1880 – Cadde ve sokakların gece aydınlatılması uygulamasına ilk defa Wabash’ta (Hindistan) başlandı.

2 Şubat 1914 – İstanbul’da Elektrikli Tramvay İşletmesi açıldı.

2 Şubat 1918 – ABD, I. Dünya Savaşı’na girdi.

2 Şubat 1922 – James Joyce’un en önemli eseri olan Ulysses yayımlandı. Kitabın yayımlandığı 2 Şubat aynı zamanda İrlanda’lı yazarın doğum günüdür.

2 Şubat 1924 – Sovyetler Birliği’nde Vladimir İlyiç Lenin’in ölümüyle boşalan Komiserler Konseyi Başkanlığı’na Aleksey İvanoviç Rikov getirildi.

2 Şubat 1928 – Ankara Çimento Fabrikası açıldı.

2 Şubat 1933 – Adolf Hitler, Almanya parlamentosunu feshetti.

2 Şubat 1935 – Kız Teknik Öğretmen Okulu kuruldu.

2 Şubat 1935 – İlk yalan makinesi Leonarde Keeler tarafından denendi.

2 Şubat 1935 – Ayasofya Müzesi halkın ziyaretine açıldı.

2 Şubat 1938 – Bursa Merinos Fabrikası, Atatürk tarafından törenle açıldı.

2 Şubat 1943 – II. Dünya Savaşı: Stalingrad çarpışmasının ardından son Alman birlikleri de Ruslara teslim oldu.

2 Şubat 1945 – II. Dünya Savaşı: ABD başkanı Franklin D. Roosevelt ve İngiltere başbakanı Winston Churchill, Sovyet lideri Josef Stalin ile Yalta Konferansı’nda görüşmek üzere hareket ettiler.

2 Şubat 1956 – Türk Eczacılar Birliği kuruldu.

2 Şubat 1957 – İstanbul İşçi Sendikaları Birliği bir bildiri yayımlayarak grev hakkı istedi. İstanbul İşçi Sendikaları Birliği’ne 47 sendika bağlıydı.

2 Şubat 1958 – Ünlü soprano Maria Callas, Roma’da Bellini’nin Norma operasının galasında hastalığını ileri sürerek konser bitmeden sahneyi terk etti.

2 Şubat 1959 – Hindistan’da Kongre Partisi liderliğine İndira Gandhi seçildi. İndira Gandhi Hindistan’da parlamenter sistemin kurucusu Cavaharlal Nehru’nun kızı.

2 Şubat 1962 – 400 yıl sonra ilk kez Neptün ve Plüton aynı hizaya geldiler.

2 Şubat 1967 – American Basketball Association (ABA) kuruldu. ABA, 1976 yılında NBA ligine dahil olarak faaliyetine son vermiştir.

2 Şubat 1967 – Devlet Planlama Teşkilatı müsteşarlığına, Başbakanlık Özel Teknik Müşaviri Turgut Özal getirildi.

2 Şubat 1971 – İdi Amin, Uganda’da bir darbe ile iktidarı ele geçirdi.

2 Şubat 1974 – F-16 Savaşan Şahin’ler ABD’de ilk uçuşunu yaptı.

2 Şubat 1981 – Milli Güvenlik Konseyi, eski Sosyal Güvenlik bakanlarından Hilmi İşgüzar’ı, hakkındaki iddiaların incelenmesi için Yüce Divan’a sevk etmeyi kararlaştırdı.

2 Şubat 1982 – Suriye’nin büyük şehirlerinden Hama’da, Müslüman Kardeşler örgütüne yönelik büyük bir operasyon yapıldı. Operasyonda binlerce kişi yaşamını yitirdi. Bu olay tarihe Hama Katliamı olarak geçti.

2 Şubat 1984 – Vergi iadesine ilişkin yasa yürürlüğe girdi. Böylece 1 Ocak 1984 tarihinden itibaren ücretlilerin, memurların, emeklilerin, bunların eş ve çocuklarının ve bakmakla yükümlü olduğu yakınlarının kira giderleri hariç, ev eşyaları, yiyecek, giyecek için yaptıkları harcamalar ile eğitim ve sağlık harcamaları vergi iadesine tabi olacak.

2 Şubat 1989 – Son SSCB askeri birliği de Kabil’i terketti. Böylece Afganistan’daki dokuz yıllık Rus işgali sona ermiş oldu.

2 Şubat 1990 – Güney Afrika devlet başkanı De Klerk, Afrika Ulusal Kongresi’ne konulan 30 yıllık yasağı kaldırdı. Aralarında Nelson Mandela’nın da bulunduğu siyasi mahkumların en kısa sürede serbest bırakılacağını söyledi.

2 Şubat 1991 – Silopi ve Cizre’ye gazetecilerin girmesi yasaklandı.

2 Şubat 1995 – İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi Düşünce Özgürlüğü ve Türkiye kitabını toplatma kararı aldı.

2 Şubat 1995 – Özelleştirme Yüksek Kurulu, Et ve Balık Kurumu’nu 2 yıl hiç ödemesiz 1,5 trilyona Hak-İş’e bağlı Öz Gıda İş sendikası’na sattı.

2 Şubat 1997 – Ankara Sincan’da Refah Partili belediyenin düzenlediği Kudüs Gecesi tepkiye yol açtı. Türkiye, Sincan’daki konuşması nedeniyle İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Rıza Bagheri’yi resmen protesto etti.

2 Şubat 2000 – Fildişi Sahili Milli Takımı, Afrika Kupası’nın ilk turunda elenince, ülkenin diktatörü futbolcuların tümünü bir askeri kampa hapsettirdi.

2 Şubat 2004 – Konya’nın Selçuklu ilçesinde 11 katlı Zümrüt Apartmanı yapım hatası nedeniyle çöktü: 92 kişi öldü.

2 Şubat 2007 – Birleşmiş Milletler İklim Raporu açıklandı. Küresel ısınmanın insan yaşamını tehdit ettiği uyarısı yapıldı

2 Şubat 2009 – Ergenekon davası kapsamında 41’i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davanın 46. duruşmasında ifade veren Sami Hoştan, “Susurluk kazasındaki kayıp çanta bende” dedi.

Bülent Arınç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap

AK Parti kurucularından eski Başbakan Yardımcısı ve 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine Twitter hesabından saat 17.25'te yaptığı açıklamayla cevap verdi.Cumhurbaşkanı...

AK Parti kurucularından eski Başbakan Yardımcısı ve 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine Twitter hesabından saat 17.25'te yaptığı açıklamayla cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın medyada yer alan açıklamalarını okuduğunu belirten Arınç, "Kendileriyle polemiğe girmek, tekzip etmek ve bu konuyu devam ettirmek şahsına karşı büyük bir saygısızlık olur." ifadelerini kullandı.

Arınç'ın üç sayfalık açıklamasının tam metni şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, bugün medyada yer alan açıklamalarını okudum. Kendileriyle polemiğe girmek, tekzip etmek ve bu konuyu devam ettirmek şahsına karşı büyük bir saygısızlık olur, ki böyle bir niyetim de yoktur.

Ancak, gerek özel, gerekse siyasi hayatında tek sermayesi dürüstlüğü ve güvenilirliği olan zatımı "dürüst olmamakla" itham ettiği için birkaç cümle ile cevap vermek isterim.

1. CNN Türk' teki mülakatımda Dolmabahçe görüşmesine mutabakat demedim.

2. 28 Şubat 2015 tarihinde Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı'ydı, aynı hükümette birlikte çalışmıyorduk ve televizyondaki açıklamamda da bu konuyu kendisiyle birebir görüşmediğimi ifade etmiştim.

Kendileri Mart 2015 tarihinde bu konuyla ilgili hükümetimizi suçlamış, ben de bu mülakattaki sözlerimi o tarihlerde de ifade etmiştim.

3. Dolmabahçe görüşmesinde yer alan 3 değerli arkadaşımız Sayın Cumhurbaşkanı'nın ikaz ve itirazlarına rağmen böyle bir fotoğraf vermişlerse, bu büyük suçu işlemiş olanlar niye hükümetimizde bakan olarak taltif edilmiş olsunlar?

Benim tanıyabildiğim kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanı, temel değerlerimiz konusunda ve önemli siyasi konularda yanlış yapanları, ki ben de pek çoğuna bizzat şahitim, siyaseten affetmez, siyasi hayatlarını sonlandırırdı.

Demek ki Sayın Cumhurbaşkanı, bu 3 arkadaşımız için, engin hoşgörüsünü ve bağışlama yetkisini kullanmış.

Bu konudaki son sözüm şudur;

Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Sayın Yalçın AKDOĞAN'nı ne kadar çok sevdiğini ve güvendiğini bildiğim için, Dolmabahçe görüşmesi ve detaylarına dair tüm bildiklerimi tarih huzurunda Sayın Yalçın AKDOĞAN' nın namusuna emanet ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkan'ım,

Zat-ı alinizle 30 yıllı aşkın dava arkadaşlığımız ve dostluğumuz var. Sevgiyle, dayanışma ve sabırla, çile çekip, bedeller ödeyerek bugünlere geldik.

Siz benim rahmetli annemin 5. oğluydunuz.

Evlatlarım rahmetli Mehmet Fatih, Ayşenur ve Mücahid'in Tayyip amcasıydınız. Bütün ağabeylerim sizi benden çok daha fazla severdi.

Ben, sizlerle birlikte olduğum süre içinde nefsime çok ağır gelen şeylere davam ve partim adına, zatınıza büyük bir hüsn-ü zan ve lidere itimat düsturu ile sabrettim.

Sizin yükünüzü paylaşmaya, her türlü zorlukta yardımcı olmaya ve gizli açık tehlikelerden de korumaya çalıştım.

Siz de lütfen bu sevgi ve dava arkadaşlığı adına, en azından geçmiş günlerin hatırına nefsinize uyarak samimiyetsiz kişilerin tahriki ile hareket etmeyin.

Bu ifadelerim, kesinlikle zatımla ilgili değil, milletim adına bir ricadır.

Sayın Cumburbaşkanı'ım,

Sizler, her fırsatta Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye vasiyetini okurken, gözyaşları döken bir arkadaşınız olarak son bir şey daha ifade etmek isterim;

"Ak Partiyi millet kurdu, biz de tabelasını astık" demiştiniz. Ben de milletin bir ferdi olarak partimizin sahibiyim.

Mevki, makam veya şöhret için bu partiye gelmiş veya getirilmiş pek çok kişi ile umarım beni bir arada anmazsınız.

Sizin sağlığınıza, ailece mutluluğunuza duacıyız. Ve ülkemiz için bugüne kadar güçlü bir lider olarak yaptığınız mükemmel hizmetler için de teşekkür ederiz.

Ülkemize avdetinizde hayırlı yolculuklar diliyor; size ve hanımefendiye eşimle birlikte selamlarımı iletiyorum.

Bülent ARINÇ

22.Dönem TBMM Başkanı

Sabancı Suikasti zanlısı Akkol, Aydın Emniyeti'ne götürüldü

Aydın Söke Otogarı'nda sahte kimlikle yakalanan Sabancı Suikasti zanlısı İsmail Akkol ile yanındaki Fadik Adıyaman, Aydın Emniyeti'ne götürüldü.

Aydın Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 10.50 sıralarında...

Aydın Söke Otogarı'nda sahte kimlikle yakalanan Sabancı Suikasti zanlısı İsmail Akkol ile yanındaki Fadik Adıyaman, Aydın Emniyeti'ne götürüldü.

Aydın Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 10.50 sıralarında Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Söke Otogarı'nda bir otobüse binerken durumundan şüphelenilen 'Hatice Çalışkan', 'Zeynel Abidin Gümüş' kimlikli kişileri kontrol etti.

Kontrolde, şahısların ibraz ettikleri kimlik bilgilerinin tutarsız olduğu görüldü. Bunun üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmek istenen şahıslar direnince, otobüste bulunan eşyalarıyla birlikte Söke Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Üzerlerinde ve seyahat ettikleri otobüsteki eşyalarında yapılan aramalarda bir RPG7 Roketatar, buna ait iki sevk fişeği, iki roket, üç el bombası, iki tabanca, 132 mermi, dört şarjör, patlayıcı madde olduğu değerlendirilen 100 gram beyaz toz, 3 bin 195 lira ile 135 Avro, ele geçirildi.

Yapılan incelemede 'Zeynel Abidin Gümüş' sahte kimlikli kişinin gerçekte Sabancı Suikasti zanlılarından İsmail Akkol olduğu, 'Anayasal düzeni zorla değiştirmeye çalışmak' suçundan arandığı, Hatice Çalışkan sahte kimlikli kişinin Fadik Adıyaman olduğu ve 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan arandığı tespit edildi.

Şahıslar sorgulanmak üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Zanlıların sorgusuna burada devam edilecek.

Türkiye’nin 3’üncü çift kol nakli yapılıyor

Türkiye’nin 3’üncü kol nakli Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştiriliyor.

Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin yaptığı operasyonda motosiklet kazasında hayatını kaybeden Emin Konar'ın (23) iki kolu, 2008 yılında tarlada bulduğu...

Türkiye’nin 3’üncü kol nakli Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştiriliyor.

Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin yaptığı operasyonda motosiklet kazasında hayatını kaybeden Emin Konar'ın (23) iki kolu, 2008 yılında tarlada bulduğu patlayıcının elinde patlaması sonucu kollarını kaybeden Mustafa Sağır'a (29) naklediliyor.

Antalya’da 31 Ocak’ta geçirdiği motosiklet kazası sonucu kaldırıldığı hastanede dün beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emin Konar’ın ailesi, gencin kollarıyla birlikte organlarını bağışladı.

Konar’ın kollarının Adıyaman’da çiftçilik yapan ve 2008 yılında tarlada bulduğu patlayıcının patlaması sonucu kollarını kaybeden 29 yaşındaki Mustafa Sağır’a nakledilmesine karar verildi.

Mustafa Sağır, dün akşam 20.30’da nakil için Antalya’ya çağrıldı.

Babası Mustafa Sağır ile birlikte hemen yola çıkan Sağır, önce karayoluyla Gaziantep’e, ardından İstanbul aktarmalı olarak Antalya’ya geldi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde son tetkikleri yapılan Sağır, saat 11.00 sıralarında ameliyata alındı.

Organ nakli doktorları, sabah erken saatlerde bir taraftan da Emin Konar’ın organlarının çıkarılması işlemine başladı.

Konar’ın böbrekleri, karaciğeri ve pankreası organ nakli doktorları tarafından alınırken, kolları da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı olan Doç. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi tarafından alındı.

Özel bir kutu içerisinde ameliyathaneye götürülen kolların nakil işlemine başlandığı öğrenildi.

"BABA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI"

Oğluyla aynı adı taşıyan baba Mustafa Sağır (57), oğlunun kollarını 2008 yılında tarlada bulduğu amonyum sülfat ve amonyum nitratın karışımının patlaması sonucu kaybettiğini söyledi.

Oğlunun uzun süre hastanede tedavi gördüğünü belirten Sağır, gazetecilere konuştuğu sırada gözyaşlarını tutamadı.

Zaman zaman konuşmakta zorlanan baba Sağır, “Daha önce çift kol nakli yapılan Cihan Topal’ın yanına gittik. Kollarını gördük.

Oğlum da nakil olmaya karar verdi. Akdeniz Üniversitesi’ne gelip başvurduk. Bugüne kadar hiç aranmamıştık. Ama oğlum hep umutluydu.” dedi.

NAKİL İÇİN BORÇ PARA ALIP YOLA ÇIKTILAR

Nakil için dün akşam saatlerinde arandıklarını anlatan baba Sağır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Oğlum haberi alınca mutluluktan adeta havalara uçtu.

Hemen hazırlandık, ancak yola çıkacak paramız dahi yoktu. Akrabalarımızdan, komşularımızdan borç para aldık.

Oğlum iyileşince keçilerimizi satıp borcumuzu ödeyeceğiz. Yeter ki oğlum iyi olsun.

Ameliyata girerken morali çok iyiydi. ‘Baba için rahat olsun ben iyi olacağım.”

Oğlunun nakil olmayı çok istediğini belirten Mustafa Sağır, “En büyük hayali kollarına kavuşup eski günlerine dönmekti. Kazadan önce nişanlıydı.

Ancak kolunu kaybedince nişanlısı terketti.

Kollarını kaybetmeseydi muhtemelen şimdiye kadar evlenip çocukları olurdu. İnşallah iyileşip sağlığına kavuşunca ona güzel bir düğün yapacağız.” diye konuştu.

İLK ÇİFT KOL NAKLİ 2010’DA YAPILMIŞTI

Türikye’nin ilk çift kol nakli 25 Eylül 2010 tarihinde Aydın’da yaşayan 36 yaşındaki Cihan Topal’a nakledilmişti.

2008 yılında kollarını silaj makinesine kaptırarak kaybeden Topal’a Muğla’da trafik kazasında yaşamını yitiren 23 yaşındaki Fatih Demirel'in kolları nakledilmişti.

Türkiye’nin ikinci kol nakli ise 34 yaşındaki Atilla Kavdır’a nakledilmiş ancak çift bacak nakli de yapılan Kavdır, nakilden 4 ay sonra hayatını kaybetmişti.

Bülent Arınç'tan terör açıklaması

fs5yex7m.jpg

AK Parti'nin kurucularından, başbakan yardımcılığı ile Meclis başkanlığı görevlerinde bulunan 20, 21, 22, 23, ve 24. Dönem milletvekili Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik söylemine sosyal Twitter üzerinden cevap...

AK Parti'nin kurucularından, başbakan yardımcılığı ile Meclis başkanlığı görevlerinde bulunan 20, 21, 22, 23, ve 24. Dönem milletvekili Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik söylemine sosyal Twitter üzerinden cevap verdi.

Arınç, saat 17.25'te paylaştığı mesajının ardından terör olaylarına ilişkin olarak şu paylaşımda bulundu:

"Ülkemizin asıl gündemi olan terör olaylarına da değinmek isterim.

Hemen her gün yüreklerimi kanatan şehit haberleri alıyoruz. Çocuklar babasız kalıyor, annelerin ciğerleri yanıyor.

Terörün sonlandırılması için hepimizin, hükümetimize ve güvenlik güçlerimize azami ölçüde destek olması gerekiyor.

Bu çerçevede, geçmişten alınan derslerle yeni bir kardeşlik sürecinin başlatılması gerektiğine inanıyorum.

Hükümetimizin bu konudaki samimiyet ve gayretine destek vermek milletçe hepimizin görevidir. Zira bu kucaklaşmaya herkesin ihtiyacı var.

Terörün bitirilmesi ve ülkede huzurun tesisi için görev yaparken şehit olan tüm vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifa ve milletimize de başsağlığı diliyorum. Bülent Arınç, 22. Dönem TBMM Başkanı."

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun ilk toplantısı perşembe günü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman başkanlığındaki Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu, perşembe günü saat 10.00'da ilk toplantısını yapacak.

Komisyonda AK Parti, CHP, MHP ve HDP'den üçer üye bulunuyor. TBMM Başkanı...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman başkanlığındaki Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu, perşembe günü saat 10.00'da ilk toplantısını yapacak. Komisyonda AK Parti, CHP, MHP ve HDP'den üçer üye bulunuyor.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerine toplantıya ilişkin yazı gönderdi.

"Toplumun beklentilerine uygun olarak hukuk devleti ve çoğulcu demokrasi ilkelerine dayalı bir anayasa taslağının Meclise getirilmesi gayesiyle oluşturulan Anayasa Uzlaşma/Mutabakat Komisyonunda grubunuzu temsil etmek üzere partinizin yetkili makamlarınca görevlendirilmiş olmanız dolayısıyla tebrik ediyor, başarılar diliyorum." diyen Kahraman, hak ve hürriyetlerden gereğince istifa edilmesini sağlayacak bir anayasanın ön çalışmasını yapacak olan bu komisyonda görev alan milletvekillerinin çalışma ve gayretlerinin büyük bir sorumluluğun üstesinden gelinmesini sağlayacağını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 26. Döneminin millet-devlet kaynaşmasını sağlayacak, milli birlik ve bütünlüğü temsil edecek, sivil bir anayasa yapılması hedefine yönelik çalışmaları neticelendirme şerefini taşıyacağına inandığını vurgulayan Kahraman, şöyle devam etti: "Bu mesuliyeti ağır ve şerefli görevin ülkemiz, partiniz ve şahsınız için hayırlı olmasını içtenlikle diliyorum.

Kamuoyu bizden, üzerinde ittifak ettiğimiz ilke ve değerler çerçevesinde, hukukun üstünlüğü ilkesini gözeterek, milletçe ortak menfaatlerimizi en iyi şekilde teminat altına alacak bir anayasayı ivedilikle hayata geçirmemizi beklemektedir.

Umudumuz, yasama, yürütme ve yargı kuvvetlerinin kendi görevlerini en uygun şekilde ifa etmelerinin önünü açacak bir anayasanın oluşturulmasıdır.

Komisyonun uzlaşmacı bir ruhla, kendisine tevdi edilmiş bulunan bu şerefli vazifeyi en kısa zamanda üstün bir başarıyla tamamlamasının iştiyakı içindeyiz.

Bu gayeye matuf her türlü çalışmanız ve desteğiniz çok önemli ve değerlidir."

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, komisyonun ilk toplantısının 4 Şubat 2016 Perşembe günü yapılacağını kaydetti.

Anayasa Uzlaşma/Mutabakat Komisyonu, şu isimlerden oluşuyor: AK Parti'yi; komisyonda eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül temsil edecek.

CHP'yi; Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Balıkesir Milletvekili Namık Kemal Havutça ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan temsil edecek.

MHP'yi; Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir temsil edecek.

HDP'yi; Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve İstanbul Milletvekili Garo Paylan temsil edecek.

Geri