2.Münazara Konusu : Toplumun İlerlemesinde Kadın Mı Daha Önemlidir Erkek Mi?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2. Münazara Heyecanı Başlıyor!

6'şar kişilik 2 gruptan oluşan gruplara Kırmızı ve Mavi renklerde olmak üzere Rank'lar eklendi.Böylece münazara esnasında grup üyelerinin karıştırılmaması sağlanmış olacak.

Kırmızı Grup

PROmetheUS
TıLsıM
Nefertiti
CastieL
Perii
Pitre

Mavi Grup

@яємυѕ
Arda
DoLuNaY
iFt
Aşk-! Azam
AyLakLady

2.Münazara Konusu : Toplumun İlerlemesinde Kadın Mı Daha Önemlidir Erkek Mi?

Kırmızı Grup : Kadınların daha önemli olduğu fikrini savunacak.

Mavi Grup : Erkeklerin daha önemli olduğu fikrini savunacak.

Münazara süresi 1 haftadır. 1 hafta sonunda kimin galip geldiği üyelerin oylarıyla açılacak olan anket sonucu belli olacaktır.

Gruptaki tüm arkadaşlara başarılar diliyor ve saygı çerçevesinde aşırıya kaçmadan düşüncelerin savunulmasını rica ediyoruz.

Not : Grup üyeleri dışında hiçbir üyenin yorumda bulunmaması rica olunur. Teşekkür butonuna basarak yorumlara destek verebilirsiniz.​

Ben başlıyım ve öncelikle her iki takımada başarılar diyorum umarım güzel bir münazara olur ;) hak eden kazansın (:

Toplum ilerlemesinde kadınlar erkeklere oranla elbette ki daha baskındır. Çünkü bir çocuğun hayata hazırlanmasında annelerin rolü yadsınamaz.

ilk yorum hafif olsun dedim :p

Savunulcak biseyi yok Adı üstünde "Erkek" ;p

Kadınların oynadığı birçok rol vardır. Bu rollerin içindede erkek rolunu üstlenmekte vardır. Çocuğun ilk adım atmasından tutunda okul toplantıları çocuk meslek seçimi vs vs hep kadınlar üstlenmiştir. Kendilerini hiçe sayarak birçok parçaya ayrılıp önce sağlıklı bir birey yaratmaya çalışırlar. O saygılı,ve sağlam bireyleri topluma kazandırmak ve toplumu öne götürmenin temelindeki taş Kadındır ;)

TıLsıM'cım aynen hafif girmek lazım konuya :D

Merhabalar Sevgili Münazara Severler

Bir toplumun en temel taşı dildir. Çünkü kendi içindeki iletişim ihtiyacını ve diğer toplumlara karşı olan iletişim ihtiyacını dili ile sağlar.

Evet sayın hemcinslerim acı bir gerçek ama dilimizi ilk olarak annemizden yani bir Kadın'dan öğreniriz ve bir toplumın durdurulamaz ilerleyişi böyle başlar... :)

Mavi Grup'taki arkadaşlara başarılar dilerim her ne kadar pes etmiş görünselerde

bana kalsa bir toplum için kadın erkek ayırt edilemez her şeyden önce topluluğun yetiştirilmesinde kadının yeri ayrı ve önemlidir ama bir toplumun oluşmasında imkanların sağlanmasında erkeğinde önemi vardır bir toplum bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir mümkün müdür ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer kısımı göklere yükselebilsin :)

Öncelikle yarışmaya katılan bütün arkadaşları saygıyla selamlıyorum. Her iki gruba da savundukları fikirler için şimdiden teşekkür ederim ;)

Ben başlıyım ve öncelikle her iki takımada başarılar diyorum umarım güzel bir münazara olur ;) hak eden kazansın (:

Toplum ilerlemesinde kadınlar erkeklere oranla elbette ki daha baskındır. Çünkü bir çocuğun hayata hazırlanmasında annelerin rolü yadsınamaz.

ilk yorum hafif olsun dedim :p

Söylediklerine katılıyorum elbette. Ama bir çocuk hayata hazırlanırken annesinin yanında daha çok zaman geçirdiği için annelerin rolü hep ön planda tutuluyor.

Kadınların oynadığı birçok rol vardır. Bu rollerin içindede erkek rolunu üstlenmekte vardır. Çocuğun ilk adım atmasından tutunda okul toplantıları çocuk meslek seçimi vs vs hep kadınlar üstlenmiştir. Kendilerini hiçe sayarak birçok parçaya ayrılıp önce sağlıklı bir birey yaratmaya çalışırlar. O saygılı,ve sağlam bireyleri topluma kazandırmak ve toplumu öne götürmenin temelindeki taş Kadındır ;)

TıLsıM'cım aynen hafif girmek lazım konuya :D

Madem çocuklardan girdiniz devam edelim ;) Birincisi hiç bir kadın bir erkeğin fonksiyonlarını tam olarak yerine getiremez. İkincisi ; Çocuğun gelişiminde akıl bali kararlar verebilme aşamasına gelene kadar olan süreçte elbette kadınların rolü biraz daha üst düzeydedir. Neden ; Çünkü günümüzde küçük yaşta çocuğu olan kadınların büyük kısmı ev hanımlığı yapıyor haliyle erkek çalıştığı için kadın ilgileniyor. Ama daha sonra ki süreçte yani hem akıl hem yaş büyüdüğü zaman çocuğun önünde örnek alacağı bir babası olur. Çünkü ; Babası gibi hareket etmeye başlar, onun gibi davranır, onun kelimelerini kullanır, Babam kızar oğlum der arkadaşlarına ya da ben bi babama danışayım sonra karar veririm der. Babasının tuttuğu takımı tutar. Hayatta örnek aldığı ilk insan hep babasıdır

Merhabalar Sevgili Münazara Severler

Bir toplumun en temel taşı dildir. Çünkü kendi içindeki iletişim ihtiyacını ve diğer toplumlara karşı olan iletişim ihtiyacını dili ile sağlar.

Evet sayın hemcinslerim acı bir gerçek ama dilimizi ilk olarak annemizden yani bir Kadın'dan öğreniriz ve bir toplumın durdurulamaz ilerleyişi böyle başlar... :)

Mavi Grup'taki arkadaşlara başarılar dilerim her ne kadar pes etmiş görünselerde

Kadından öğreniriz diye kadınla devam edeceğini göstermez. Üst tarafta yazmış olduğum yazının aynısı sizin içinde geçerlidir. Tüm samimiyetinizle cevap verin hanginiz babanızı örnek almadınız kendinize. Ben babamın oğluyum sözünü hatırlatırım sizlere ;)
bana kalsa bir toplum için kadın erkek ayırt edilemez her şeyden önce topluluğun yetiştirilmesinde kadının yeri ayrı ve önemlidir ama bir toplumun oluşmasında imkanların sağlanmasında erkeğinde önemi vardır bir toplum bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir mümkün müdür ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer kısımı göklere yükselebilsin :)

Aslında olayı çözmüşün kardeşim işin özü bu ama yinede baba evin kişinin direğidir...

yanılıyorsun Arda abim tamam öyle böyle ama şunuda ilavede ediyorum bu yanlış anlaşılma olmasın bizim örf ve adetimize göre yuvanın gerçek sahibi olan kadın aile ve toplumun temel direğinide oluşturmaktadır ulu önderimiz Atatürk bile "Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" diyerek yuvarımızın yanı sıra kadının ulusal gücümüz olduğunuda belirtmiştir

Arda iyi güzel konuşmuşsunda bence tam konuşmamışsın.Burda fonksiyonellikten bahsettiğimizi düşünmüyorum :) Kadın güç unsuru değildir elbetteki. bu konuda ki kıyaslamayı başka bi münazarada tartışmayı ayrıca çok isterim ;)
Ayrıca her çocuk doğuran ev hanımıda değil bir çok çalışan kadın var böyle bi kıyaslamanında yanlış olduğu kanaatindeyim..

ayrıca;
Babam kızar oğlum der arkadaşlarına ya da ben bi babama danışayım sonra karar veririm der.

bu konuşma bence çocuğa babasının evde çokça söz sahibi olduğunu ve aslında babanın otoriter ve belli kuralları olduğunu bilmesini istediğimiz için yapılan bi tekniktir ;) bide bu yönden bakmak lazım..
Ni tekim Kadın bununda üstesinden gelir .. :)

Arda iyi güzel konuşmuşsunda bence tam konuşmamışsın.Burda fonksiyonellikten bahsettiğimizi düşünmüyorum :) Kadın güç unsuru değildir elbetteki. bu konuda ki kıyaslamayı başka bi münazarada tartışmayı ayrıca çok isterim ;)
Ayrıca her çocuk doğuran ev hanımıda değil bir çok çalışan kadın var böyle bi kıyaslamanında yanlış olduğu kanaatindeyim..

ayrıca;

bu konuşma bence çocuğa babasının evde çokça söz sahibi olduğunu ve aslında babanın otoriter ve belli kuralları olduğunu bilmesini istediğimiz için yapılan bi tekniktir ;) bide bu yönden bakmak lazım..
Ni tekim Kadın bununda üstesinden gelir .. :)

Zaten dikkat ederseniz fonksiyonelliği çıkarmadım ön plana ve orada' ki bütünden kastım erkeğin yapabilecekleri. Küçük çocuğu olan bütün kadınlar ev hanımıdır demedim. Bir çoğu dedim sen anne olsan 2 yaşındaki çocuğuna senmi bakarsın bir başkasına baktırırsın :)
Ayrıca oğlum babam kızar sözü sadece bir örnekti. Orada erkeğin otoriterliğini kastetmedim. Ve siz otoriter belli kurallar demişiniz. Bu cümlenle bence benim tezimi desteklemiş oldun. Evde otoriter bir baba varsa kişi ona göre hareket eder ;)

bence konu sapmaya başladı gibi geliyor. burda kadının çocuk bakabilmesi veya bakamaması değil. senin yazmış olduğun konuya sapmış olmasına rağmen son cevabımı yazıyorum sonra münazara konusuna dönelim.. Bir kadın bir çocuğa pekala bakabilir. erkeğin yaptığı her işide yapar ezilsede yapar ezilmesede. ama bir erkek bir çocuğa bir kadının yaptığı fedakarlıktaki kadar cesurca bakamaz ..

Dönüyorum münazaramaaa ;
Toplumsal saygıyı çocuğa kadın verir ..

Erkeği Erkek yapan kadındır diye boş yere dememişlerdir.

bence konu sapmaya başladı gibi geliyor. burda kadının çocuk bakabilmesi veya bakamaması değil. senin yazmış olduğun konuya sapmış olmasına rağmen son cevabımı yazıyorum sonra münazara konusuna dönelim.. Bir kadın bir çocuğa pekala bakabilir. erkeğin yaptığı her işide yapar ezilsede yapar ezilmesede. ama bir erkek bir çocuğa bir kadının yaptığı fedakarlıktaki kadar cesurca bakamaz ..

Dönüyorum münazaramaaa ;
Toplumsal saygıyı çocuğa kadın verir ..

Konu sapmadı bence. Olaya çocukluktan giren sizlerdiniz bende sizlerin tutumuna göre bu şekilde bir cevap yazdım ki tezlerimin sonuna kadar arkasındayım. Bir önceki mesajında benim tezimi desteklediğin açıkça ortada. Eğer bir babanın gölgesi kişinin üzerine düşüyorsa o kişinin babsından etkilenmemesi ve onun karakterini benimsememesi imkansızdır. ;)

Erkeği Erkek yapan kadındır diye boş yere dememişlerdir.

Erkeği erkek yapan kadın olabilir belki ama tarih çağlarından beri toplumları peşine takıp sürükleyenler de hep erkeklerdir hanım efendi. Liderlik vasfı erkeklerin genlerine doğuştan yerleşen bir özelliktir. Ve bu özellikle bir kişi ya da kişilerin hayatını çok büyük oranda etkiler ;)

Toplumun çekirdeği ailedir. Bu sebepten ilk adım olarak aile ile başladık tabiki ve ailenin "a"sı olan annelerimizle. Zaten tersi düşünülemezdi.

Bir toplumun var olması için yeme-içme barınma giyinme gibi temel ihtiyaçlarının temin edilmesi gerekmektedir. Bu alanda da itici güç kadındır. Gerek yeme-içme ihtiyacımızı sağlayan tarım sektöründeki yeri başta olmak üzere, gerek barınma ihtiyaçlarının belirlenmesindeki rolü, unutmayalım ki "yuvayı dişi kuş yapar" anlayışını benimsemiş bir toplumuz, gerekse de giyinme ihtiyacımızın tüm safhalarındaki aktif rolü acısında kadın toplumun hem inşasında hem gelişiminde hem de ilerlemesinde tek öncül kuvvettir.

Bir önceki mesajında benim tezimi desteklediğin açıkça ortada. Eğer bir babanın gölgesi kişinin üzerine düşüyorsa o kişinin babsından etkilenmemesi ve onun karakterini benimsememesi imkansızdır. ;)

imkansız değil bu kişsiel bir tercihtir. Babalarıyla hiç anlaşamayan biçok insan tanıyorum. Tezini desteklemek değil bence senin baktığın bakış açısı o yönde olduğu için öyle geldi ..

Liderlik vasfı erkeklerin genlerine doğuştan yerleşen bir özelliktir.
bence çoğu erkek liderliğin ne anlama geldiğini bile bilmiyorken liderlikten bahsetmeyelim bile ;)
Liderliği ağzı yüzü dağıtmak, vücudunda sigara söndürmek, topuklarına sıkmak, zincire vurmak olarak bilen varlıklarla bir havayı soluyoruz..
Bir kadın elbetteki erkeği lider göstericektir. Evde dengeye ihtiyaç vardır. Kadın yeterince roldedir ve erkeklik rolunude oynarsa kendisine enerjisi kalmicaktır. Ayrıca babanın; güvenilir, sadık , uyumlu gösterende kadındır .. çocuğu babasına soğutmak kadına yakışmaz çünkü :)

Kadın toplumu derleyip toplayan varlıktır.

Toplumun çekirdeği ailedir. Bu sebepten ilk adım olarak aile ile başladık tabiki ve ailenin "a"sı olan annelerimizle. Zaten tersi düşünülemezdi.

Bir toplumun var olması için yeme-içme barınma giyinme gibi temel ihtiyaçlarının temin edilmesi gerekmektedir. Bu alanda da itici güç kadındır. Gerek yeme-içme ihtiyacımızı sağlayan tarım sektöründeki yeri başta olmak üzere, gerek barınma ihtiyaçlarının belirlenmesindeki rolü, unutmayalım ki "yuvayı dişi kuş yapar" anlayışını benimsemiş bir toplumuz, gerekse de giyinme ihtiyacımızın tüm safhalarındaki aktif rolü acısında kadın toplumun hem inşasında hem gelişiminde hem de ilerlemesinde tek öncül kuvvettir.

Bütün bu saydıklarını kadın tek başınamı yapıyor. Eğer tek başına yapıyor dersen ki şu on cümlen olan ; tek öncül kuvvettir sözünden bunu çıkarıyorum. harbidende o zaman biz erkekler hiç işe yaramıyoruz senin tabirinle. Niye geldik bu dünyaya o zaman. Kendi cinsini bu kadar küçük gören bir hem cinsimi ilk defa görüyorum :)

bence çoğu erkek liderliğin ne anlama geldiğini bile bilmiyorken liderlikten bahsetmeyelim bile ;)
Liderliği ağzı yüzü dağıtmak, vücudunda sigara söndürmek, topuklarına sıkmak, zincire vurmak olarak bilen varlıklarla bir havayı soluyoruz..
Bir kadın elbetteki erkeği lider göstericektir. Evde dengeye ihtiyaç vardır. Kadın yeterince roldedir ve erkeklik rolunude oynarsa kendisine enerjisi kalmicaktır. Ayrıca babanın; güvenilir, sadık , uyumlu gösterende kadındır .. çocuğu babasına soğutmak kadına yakışmaz çünkü :)

Kadın toplumu derleyip toplayan varlıktır.

Liderlik vasfından anladıkların eğer onlarsa bir şey demiyorum ben. Bir önceki mesajımda tarih çağlarından diye başlayan bir cümle kurmuştum orayı bir daha oku bence. liderlikten kastımız Bir Atatürk Bir Deniz Gezmiş Bir Napolyon Bir Atilla , Bir Recep Tayyip Erdoğan gibi liderleri yani milyonları peşine takıp fikir ve ideolojileri ile toplumun gelişmesini sağlayan liderleri kast ettim. Babayı güvenilir sadık uyumlu gösteren kadın değildir kişinin kendisidir.

Evet var liderlik kabalıkla sertlikle güçle olan liderlik. Şevkatle sevgiyle yapın liderlikte göreyim sizi bakalım biz kadınlar gibi olabiliyor musunuz? Geneliniz Kabadayı sizin. Bugün başıma gelen olayı anlatayım araba sürüyorum yoldan geçmemie imkan yok yolu kapattılar.. Bayağı bekledikten sonra açtılar yolu sonra terminale geldim arkadaki şöforde yanıma parketti bir kıyamet koparıyor bagırıyor senin yüzünden trafik durdu sana ehliyeti verende kabahat diye bir sürü laf yedim ... ve orada bir sürü insan vardı budur dimi erkeğin toplumda yeri. Kız beni gördü bana yükleniyor.. Kızlar araba kullanamaz diye birşey attılar ortaya öylede devam ediyor.

Not: Önümde araba vardı, trafik polisi durdurmuştu trafiği. yani benim sürmemde hata yoktu.

Evet var liderlik kabalıkla sertlikle güçle olan liderlik. Şevkatle sevgiyle yapın liderlikte göreyim sizi bakalım biz kadınlar gibi olabiliyor musunuz? Geneliniz Kabadayı sizin. Bugün başıma gelen olayı anlatayım araba sürüyorum yoldan geçmemie imkan yok yolu kapattılar.. Bayağı bekledikten sonra açtılar yolu sonra terminale geldim arkadaki şöforde yanıma parketti bir kıyamet koparıyor bagırıyor senin yüzünden trafik durdu sana ehliyeti verende kabahat diye bir sürü laf yedim ... ve orada bir sürü insan vardı budur dimi erkeğin toplumda yeri. Kız beni gördü bana yükleniyor.. Kızlar araba kullanamaz diye birşey attılar ortaya öylede devam ediyor.

Not: Önümde araba vardı, trafik polisi durdurmuştu trafiği. yani benim sürmemde hata yoktu.

bu yazmış olduğunuzun mesajın cevabı bir üst mesajımda mevcuttur siz erkekleri kabadayı olarak gördüğünüz sürece kusura bakmayında bu toplum bir arpa boyu yol almaz

Bugünkü son mesajımdı. Şimdiye kadar yazdıklarım içerisinde herhangibir kalp kırıcı rencide edici bir cevap varsa özür dilerim.

Keyifli münazaralar ;)

Erkeği erkek yapan kadın olabilir belki ama tarih çağlarından beri toplumları peşine takıp sürükleyenler de hep erkeklerdir hanım efendi. Liderlik vasfı erkeklerin genlerine doğuştan yerleşen bir özelliktir. Ve bu özellikle bir kişi ya da kişilerin hayatını çok büyük oranda etkiler ;)

bu açıdan bakıcak olursan abim erkek kadından daha çok etkilenir bir erkeğin arkasında muhakkak 1 kadın vardır tarihsel olarak bakıldığı zamanda bunlar mevcuttur örnek olarak verirsek Roma Cumhuriyeti başında olan Sezarın arkasında Mısır Son Kraliçesi Kleopatra , Truva Prensi Paris Alexsander arkasında Truvalı Helen , Fransa Kralı Henri arkasında Catherine de Medici ve en son olarak tarihsel olarak tartışmalıda olsa Kanuni Sultan Süleyman arkasında olan ve siyaseti büyük ölçüde etkileyen Hürrem sultan uzun lafın kısası liderlik vasfını kadın etkileyebilir buda ana kumandanın kadıne geçebildiğinide gösterir

Erkeği kabadayı diye görmüyoruz erkekler bayanlara kabadayılık taslıyorlar. Benim sözüm dinlenecek yoksa böyle olur böyle yaparım diyen onlar.. Söz Hakkı ilk erkeğin olacakmış bunu diyen çok..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri