2. Kadinlar

Konu sahibi son olarak 2387 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
07 Kasım 2008, Cuma

2. kadinlari dusunuyordum dun gece. Oyle yuva yikan, evli adamlarin pesinden falan kosan kadinlardan bahsetmiyorum 2. kadinlar diye. Hani ne olursa olsun sevdikleri adamin yaninda olanlar ama adamin onlardan haberdar bile olmadigi, sevgilerinin bahsedilmis bir sey olarak algilandigi kadinlardan.

Senaryo bilindik ama detaylar farklidir boyle hikayelerde. Birisi adamin kalbini kirmistir mutlaka, yaralidir. Birine ihtiyaci vardir hayatinda. 2. kadin hemen ordadir, tam da aranilan limandir. Aranilan liman aranmadan bulunur aslinda cunku o hep ordadir. Gerektiginde anne sevgisi ile sarilir adama, savas sirasinda sehit vermemek adina kendi canini verebilecek doktorlara ozgu bir dikkatle bastirir elini kanayan kalbe, gelecege piril piril bireyler hazirlayabilmek icin ugrasan bir ogretmen ozverisiyle yeniden adim adim yurumeyi ogretir ona.

Iyilesirken herseyini paylasir adam onunla. Uzuntusunden ilgisini ceken baska bir kadina kadar herseyi. Ici acir kadinin ama gucludur o, hem onemli olan adamin eskisi gibi olmasidir. Onun mutlulugudur. O yuzden kadin da mutlu olur.

Kadin dogurgandir ya, 2. kadinlar daha dogurgandir aslinda. Sadece bir bebek yaratmaz bu kadinlar. Hem yepyeni bir bireyi dunyaya hazirlayabilirler, hem hayatin anlaminin yittigini dusunen koskoca bir insani hayata dondururler. Herkes yapamaz 2. kadinin yaptigini, herkes 2. kadin olamaz da zaten. Kimisi kaldiramaz, kaldirmaz boyle bir yuku, kimisi de basaramaz.

En cok sevilmeyi hak eden kadinlardir bunlar. Hep kendilerinden vererek, hic bir sey beklemeden vererek, kalbi kirilmis bir adami yeniden canlandirirlar. Adam, limanda isi bittiginde ceker gider heyecanla. Arkada kalanlara bakmaz cunku yeni bir insandir artik, onunde guzel gunler, kesfedilmesi gereken engin denizler vardir. Bir dahaki kalp kirikligina kadar limana ihtiyaci yoktur cunku. Ve liman gururlu, mutlu ama yasli gozlerle bakar arkasindan, surekli haberini alir, o yoruldukca kucuk koylar olarak karsisina cikar adamin. Bu kadinlara verilen deger hakedilenden cok daha azdir iste. Hep sevip, bazen sevilirler.
*************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Neredeyse 11 sene gecmis, Bolahenk.
Basarisiz basrolu ele gecirme deneyimleri ama hep bir yardimci oyuncu tutumu...

Guzel seven kadinlara selam olsun...

Opuldun Bolahenk.

Bolahenk bu sefer zor durumda.

Hani derler ya bir kadını 10 kişi ister 1 kişi alır diye. Roller değişmiş.

Gerçekten seven kadının sırası hep ilktir. Bazen gitmek veya göndermek istersin. Yol açmak istersin ama. Ama ne olur? Ne gönderebilirsin, ne gidebilirsin.

Elini kolunu bağlar. Sevgiyi hep arka plana atarsın. Mecbursun, çünkü o 2. kadın. Bunun yükünü kaldırmakta zordur. O yükü o kişiye atmakta.

Hira'ciğim
Yine önemli bir konuya değindin
Güzeldi.kalemine sağlık :*
Daha çok yazmalısın :) hatta bence kitap yazmalisin.
Sevgiler
(11 yıl olmuş yazalı)

Milyonlarca alternatif varken, aynı kişi ve kişiler de ısrar etmek aptallık dan başka bir şey değil.

Bolahenk bu sefer zor durumda.

Hani derler ya bir kadını 10 kişi ister 1 kişi alır diye. Roller değişmiş.

Gerçekten seven kadının sırası hep ilktir. Bazen gitmek veya göndermek istersin. Yol açmak istersin ama. Ama ne olur? Ne gönderebilirsin, ne gidebilirsin.

Elini kolunu bağlar. Sevgiyi hep arka plana atarsın. Mecbursun, çünkü o 2. kadın. Bunun yükünü kaldırmakta zordur. O yükü o kişiye atmakta.

Gidemediginiz cok dogru Bahtiyar. Gidemediginiz ve gonderemediginiz icin, koy olmayi da liman olmayi da biraktim uzunca bir sure.
O bunu anladi mi dersen, isine geldigi kadarini anladi :)

Hira'ciğim
Yine önemli bir konuya değindin
Güzeldi.kalemine sağlık :*
Daha çok yazmalısın :) hatta bence kitap yazmalisin.
Sevgiler
(11 yıl olmuş yazalı)

Yazarlik icin daha bir firin ekmek lazim bana velevki. Sen guzel okuyor, guzel dusunuyorsun ya, bunlar hep ondan :mcx:

Milyonlarca alternatif varken, aynı kişi ve kişiler de ısrar etmek aptallık dan başka bir şey değil.

Deliligin en bilindik tanimi bu degil mi zaten? Ayni seyi tekrar tekrar yapip, farkli sonuclar beklemek...
Umarim sizin basrollerini oynadiginiz filmler uzun metrajli ve kapali gisedir :)

Ben her zaman yardımcı oyuncu oldum sevgili Hira hanım, başrol bana göre değil sanırım, fedakarlık yapan, cefa çeken, sorumluluk alan kişi asla başrol olamaz, çünkü hiç bir zaman keyfini çıkaramaz. Uzun metrajlı filimleri de sevmem, sıkıcı oluyor çünkü. Heyecan azalmaya başladığını görüp, hissediyor olduğun zaman filmi bitirmek gerekiyor. Filmler kapalı gişe değilde, iki kişilik olunca daha güzel oluyor sevgili Hira hanım, üçüncü şahıslar her zaman filmin sonunun gelmesi için çabalar. Saygılar efendim, çok fazla konuştum sanırım.

Turkiye’de bugun bazi kesimlerin diliyle “Seriatci “ hukumet cok esliligi yasal hale getirsin, iddaa ediyorum o cok entel dantel takilan insanlarin cogu nikahlanir, aninda hemde :)

Izmir Bostanli civarinda sevdigim bir arkadasimin guzel bir cafesi vardi ara sira giderdim.. Birgun yine oturuyoruz konu konuyu acti, iste Bostanli’nin insanindan, esnafindan felan bahsediyoruz.. Kalkti soyle bir ; Abi, su sagli sollu gordugun esnaflarin ben haric hepsi evli tanidiklarimin hepsininde metresi var dedi. 3-5 ay sonrada devretti zaten dukkani.

Sevgili Hira sizin kastettiginiz 2.’lik kavraminin bu konuyla alakasi yok, farkindayim. Basliktan dolayi yazmak istedim, mazur gorursunuz umarim.

Benim bile defalarca basima geldi, “ Evliyim “ dedigin zaman bekardan daha kolay kiz arkadas ediniyorsun artik.

Ben her zaman yardımcı oyuncu oldum sevgili Hira hanım, başrol bana göre değil sanırım, fedakarlık yapan, cefa çeken, sorumluluk alan kişi asla başrol olamaz, çünkü hiç bir zaman keyfini çıkaramaz. Uzun metrajlı filimleri de sevmem, sıkıcı oluyor çünkü. Heyecan azalmaya başladığını görüp, hissediyor olduğun zaman filmi bitirmek gerekiyor. Filmler kapalı gişe değilde, iki kişilik olunca daha güzel oluyor sevgili Hira hanım, üçüncü şahıslar her zaman filmin sonunun gelmesi için çabalar. Saygılar efendim, çok fazla konuştum sanırım.

Ben içimi dökmek için yazıyorum. Siz de istediğiniz gibi içinizi uzun uzun dökebilirsiniz pek tabi :)
Ben filmlerin uzun metrajlı olmasından yanayım. Belli bir yaştan sonra heyecan arayışı elzem olmuyor.
Gişeler konusunda haklısınız. Maalesef iki kişilik bir film çekmek uzun metrajlı filmlerde işlerin içine aileler de girince mümkün olmuyor. Olduğu kadar artık.
Allah gönlünüze göre versin sevgili Run.

Turkiye’de bugun bazi kesimlerin diliyle “Seriatci “ hukumet cok esliligi yasal hale getirsin, iddaa ediyorum o cok entel dantel takilan insanlarin cogu nikahlanir, aninda hemde :)

Izmir Bostanli civarinda sevdigim bir arkadasimin guzel bir cafesi vardi ara sira giderdim.. Birgun yine oturuyoruz konu konuyu acti, iste Bostanli’nin insanindan, esnafindan felan bahsediyoruz.. Kalkti soyle bir ; Abi, su sagli sollu gordugun esnaflarin ben haric hepsi evli tanidiklarimin hepsininde metresi var dedi. 3-5 ay sonrada devretti zaten dukkani.

Sevgili Hira sizin kastettiginiz 2.’lik kavraminin bu konuyla alakasi yok, farkindayim. Basliktan dolayi yazmak istedim, mazur gorursunuz umarim.

Benim bile defalarca basima geldi, “ Evliyim “ dedigin zaman bekardan daha kolay kiz arkadas ediniyorsun artik.

Estağfirullah... Aslına bakarsanız bu benim çok kafamı kurcalayan bir konu. İnsanlar eşlerini kronik olarak aldatıyor. Ve bunu da sıradanlaştırıyorlar. Yozlaştık mı, doyumsuzluk mu nedir bilmiyorum.
Belki aşk doktoruna bununla ilgili bir başlık açarız :)

Son düzenleme:
Kendi adıma ne bir erkeğe ne de bir kadına, ikinci-üçüncü olma sıfatını asla yakıştıramıyorum. Değer verdiğiniz insanların hayatında ya tek olmak ya da hiç olmamak en doğrusudur. Biliyorum ki duygular bazen bu konularda kararlı olmanın önüne geçebiliyor fakat ne olursa olsun, kendinizi birilerinin can simidi pozisyonuna düşürmektense uzaklaşın derim. Hayatta çok daha iyilerine denk gelme olasılığınız hep var, başkalarının yedeği olmayı lütfen hiç kimse kendine layık görmesin...

Kendi adıma ne bir erkeğe ne de bir kadına, ikinci-üçüncü olma sıfatını asla yakıştıramıyorum. Değer verdiğiniz insanların hayatında ya tek olmak ya da hiç olmamak en doğrusudur. Biliyorum ki duygular bazen bu konularda kararlı olmanın önüne geçebiliyor fakat ne olursa olsun, kendinizi birilerinin can simidi pozisyonuna düşürmektense uzaklaşın derim. Hayatta çok daha iyilerine denk gelme olasılığınız hep var, başkalarının yedeği olmayı lütfen hiç kimse kendine layık görmesin...

Deger verdiginiz insanlardan kasit sadece romantik kadin-erkek iliskileri diye varsayarak cevap veriyorum.
Can simidi ve baskasinin yedegi yanyana pek guzel durmadi kanimca. Baskasinin yedegi olarak tutuldugumuzu dusundugumuzde karsimizdaki adamin niyetinin bizi uzmek ve kendisini garanti altina olmak oldugu cikiyor ortaya. Niyetlerini bilmeden boyle dusunmek cok adilce bir yargi olmayabilir.
Birisine iyi gelmek, bencilce baktigimizda, insana buyuk bir tatmin verir aslina bakilirsa. Bu hisle yetinebileceksek ne ala... Beklenti icine girdigimiz an, insanlarin hayatindaki oncelik sirasinda yer ariyoruz kendimize.
Hic kimsenin kimseyi yara bandi olarak kullanmadigi, gonullu yara bandi gorevini ustlenmedigimiz gunlerin gelmesi dilegiyle...
Yorumun icin tesekkur ederim sevgili Lefty :)

Deger verdiginiz insanlardan kasit sadece romantik kadin-erkek iliskileri diye varsayarak cevap veriyorum.
Can simidi ve baskasinin yedegi yanyana pek guzel durmadi kanimca. Baskasinin yedegi olarak tutuldugumuzu dusundugumuzde karsimizdaki adamin niyetinin bizi uzmek ve kendisini garanti altina olmak oldugu cikiyor ortaya. Niyetlerini bilmeden boyle dusunmek cok adilce bir yargi olmayabilir.
Birisine iyi gelmek, bencilce baktigimizda, insana buyuk bir tatmin verir aslina bakilirsa. Bu hisle yetinebileceksek ne ala... Beklenti icine girdigimiz an, insanlarin hayatindaki oncelik sirasinda yer ariyoruz kendimize.
Hic kimsenin kimseyi yara bandi olarak kullanmadigi, gonullu yara bandi gorevini ustlenmedigimiz gunlerin gelmesi dilegiyle...
Yorumun icin tesekkur ederim sevgili Lefty :)

Hiracığım,

Ne yazık ki bir arada düşünemesek de bu durumda çok fazla örnek var. Kadın ya da erkeğin niyeti baştan belli oluyor zaten yani karşı tarafa "Sen asla benim hayatımda olmayacaksın." mesajını açıkça veriyorlar. Karşı taraf ise duygularına yenik düşerek ve beraberinde sürekli diğerlerinin gölgesinde var olmaya çaba sarf edip, sadece kendilerini tüketiyorlar.

İfade ettiğin şekilde beklentisiz davranmayı başarabilirse insan, zaten duyguları bitmiş ya da dostça bir destek verdiği anlamına gelecektir.

Ben teşekkür ederim Hiracığım ve yorumum yazına yönelik değil, hayatta karşılaştığım örnekler üzerinden genel bir yorumdu. İyi dileklerine katılıyor ve herkese yormayan, yıpratmayan sevgi dolu birliktelikler diliyorum.

Sevgiler...

Hiracığım,

Ne yazık ki bir arada düşünemesek de bu durumda çok fazla örnek var. Kadın ya da erkeğin niyeti baştan belli oluyor zaten yani karşı tarafa "Sen asla benim hayatımda olmayacaksın." mesajını açıkça veriyorlar. Karşı taraf ise duygularına yenik düşerek ve beraberinde sürekli diğerlerinin gölgesinde var olmaya çaba sarf edip, sadece kendilerini tüketiyorlar.

İfade ettiğin şekilde beklentisiz davranmayı başarabilirse insan, zaten duyguları bitmiş ya da dostça bir destek verdiği anlamına gelecektir.

Ben teşekkür ederim Hiracığım ve yorumum yazına yönelik değil, hayatta karşılaştığım örnekler üzerinden genel bir yorumdu. İyi dileklerine katılıyor ve herkese yormayan, yıpratmayan sevgi dolu birliktelikler diliyorum.

Sevgiler...

Dusunememek degil de, dusunmemeyi tercih etmek. Hayatimiz tercihlerimizden ibaret degil mi zaten? :)
Evet, yazida anlattigim durumun bahsettigin durumdan farkli oldugunu son mesajinla biraz daha net anlayabiliyorum. Cunku yazida, birisinin hayatinda var olmaya calisan birisinden cok, kendisine gelindiginde geri cevirmeyen birisi var. Nitekim bahsedilen tokezlemeler, liman ve koylara yapilan ugramalarin sebepleri de baska bir kadin ya da erkek de olmak zorunda degil.
Insan cok kirilgan maalesef. Bizleri yaralayan bir cok deneyim yasiyoruz ve yaralarimizi sarmak icin yanina gittigimiz kisiler de belli basli kisiler:) Keske ihtiyacimiz olan butun merhemi ve ilaci "dert ortagimiz" dediklerimizde ve en onemlisi bizi yaratanda bulabilsek...
Vallahi tadindan yenmeyecek hayatlar yasariz :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri