TEOG Sınav Sonuçları Açıklandı Mı
TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG bahar dönemi soru ve cevap anahtarlarına bakarak puanınız hakkında bilgi edinebilirsiniz. Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı internet ortamından puanları online sorgulatabilecek.
Öğrenciler sabırsızlıkla sınav sonuçlarını beklerken henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sınav sonuçları açıklandığı anda cnnturk.com sayfamızda olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik 2. dönem ortak sınavının, soru ve cevapları linkine haber detay sayfamızdan ulaşabilirisiniz.
Ortak Sınav Nedir?
Ortaokulların 8 inci sınıflarında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için dönemsel olarak yapılan sınavlardan, iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ikincisi olmak üzere, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce her dönem merkezi sistemle yapılan ortak sınavlardır.
Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) Nedir?
Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar toplanarak her öğrenci için 700 tam puan üzerinden AOSP hesaplanacaktır.
MAZERET SINAVLARI 16-17 MAYIS'TA
Mazeret sınavları ise 16-17 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Sonuçlar haziranda açıklanacak. Sınav soru kitapçıkları, ikinci gün oturumu tamamlandıktan sonraki gün, isteyen öğrencilere dağıtılacak. Okul müdürlükleri mazeret sınavına girecek öğrencilerin bilgilerini en geç 5 Mayıs saat 17.00'ye kadar E-okul sistemine işleyecek. Mazeretleri E-okul sistemine işlenmeyen öğrenciler sınava alınmayacak. Sorumluluk okul müdürlerine ait olacak.