190 Devren Kdv Hesabı nedir ? Nasıl Çalışır ?

Konu sahibi son olarak 910 gün önce görüldü
190 DEVREDEN KDV HESABI

190 Devreden KDV Hesabı: Bir dönemde indirelemeyen ve gelecek döneme devredilen katma değer vergisinin takip edildiği hesaptır. Yani 191 İndirilecek KDV, 391 Hesaplanan KDV'den büyükse, aradaki fark 190 Devreden KDV tutarıdır.

190 Devreden KDV Hesabının İşleyişi: Ay sonlarında 191 İndirilecek KDV hesabı ile 391 Hesaplanan KDV hesabının karşılaştırılmasında, 191 İndiriecek KDV hesabı daha büyükse aradaki fark 190 Devreden KDV hesabına borç olarak yazılır. İzleyen dönem bu hesap alacak yazılarak 391 Hesaplanan KDV hesabı ile karşılaştırılır.

191 İNDİRİLECEK KDV > 391 HESAPLANAN KDV = 190 DEVREDEN KDV HESABI

Yevmiye kaydını yaptığımızda borç ve alacak arasındaki 5.000 TL lik farkı da yazıyoruz. Bu 5.000 TL, 191 İndirilecek KDV daha fazla olduğu için 190 Devreden KDV Hesabına kayıt edilir.

aga bişey diycem şimdi benim geçen aydan 6000 lira civarında kdv fazlam var. bu aya devretti şimdi di mi o? bu ayki kdvden düşücem onu ben.

pygmalion aynen öyle. Devlet diyor ki senin mükellefiyetin nede olsa devam ediyor bir dahaki aylarda düşeriz KDV'leri ve böylece fazla KDV varsa devir yapıyor bir sonraki ay'a.

Bu güzel haber işte, bu ay fazla alım faturam yok, satış faturam fazlaydı, ordan dengelerim.

Daha yeni açtım da bilmiyorum tam bu işleri

Bu güzel haber işte, bu ay fazla alım faturam yok, satış faturam fazlaydı, ordan dengelerim.

Daha yeni açtım da bilmiyorum tam bu işleri

KDV'yi dengeleyebilirsin tabi ama gelir-gider sorunun oluşur. Karın artarsa geçici vergi ödemen artar. Muhasebecin evrakları işleyince sana gelir-gider bilgisi versin. Çok fazla vergi ödemenin önüne geçer ona göre gider bulursun.

Geri