18 Yaşındaki Şizofreni Hastası Genç Kız Halüsinasyonlarını Çizdi

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
18-yasindaki-sizofreni-hastasi-genc-kiz-698319_3628_8_b.jpg

"Ben aslında her zaman bir sanatçıymışım, ama zihinsel hastalığım ortaya çıkana dek bunu fark etmemişim," diyor 18 yaşındaki Kate. Şizofrenisi yüzünden zihninde gelişen görselleri, halüsinasyonları ve sesleri kağıda dökerek kendini ifade eden genç sanatçı, isminden oldukça söz ettirmeyi başardı.

Kate 18 yaşında ve şizofreni teşhisi konulalı sadece 1 yıl oldu diyebiliriz.

18-yasindaki-sizofreni-hastasi-genc-kiz-698319_5411_1_b.jpg

"Geçen yıllar içinde birçok farklı teşhis kondu bana. Sonunda 17 yaşındayken ailem akıl sağlığımın kötüye gittiğini fark ettikten sonra şizofreni teşhisi kondu," diye anlatıyor.

"Halüsinasyonlarımda konuşmalar duyuyorum ya da rastgele sesler, genellikle böcekler görüyorum, yüzler bazen de sadece gözler."

18-yasindaki-sizofreni-hastasi-genc-kiz-698319_1901_2_b.jpg

Kate'in çalışmaları bazen Van Gogh tablolarını andırıyor.

Sık sık böcekler gördüğünü ve depresyonunun da kendisini bir sinek gibi hissettirdiğini söylüyor Kate.

18-yasindaki-sizofreni-hastasi-genc-kiz-698319_372_3_b.jpg

Sinekler çoğu zaman hastalığını ya da Kate'i simgeliyor. Bu Jory adlı bir sanatçının sözü ve Kate bu sözleri işittiği seslerin arasında duymuş;"Umarım içtiğin sigaranın dumanında boğulursun."

"Bu geceleri tavandaki vantilatörden çıkıyor ve klik klik diye sesler çıkarıyor. Bazen de bazı eşyaların altından çıktığını görüyorum."

18-yasindaki-sizofreni-hastasi-genc-kiz-698319_1467_4_b.jpg

Bu da Kate'in çizdiği oto-portresi. Kate bir keresinde aynaya baktığında gözlerini böyle görmüş ve hemen kağıda kaleme sarılmış.

18-yasindaki-sizofreni-hastasi-genc-kiz-698319_7335_5_b.jpg

Yoğun hisler yaşadığını, sesler duyduğunu ve duyduğu seslerin ona 'eşyaları ateşe vermesini' söylediğini anlatıyor.

18-yasindaki-sizofreni-hastasi-genc-kiz-698319_3265_6_b.jpg

Bu da gördüğü gözlerden bir örnek. Kate bu gözleri duvarlarda ya da zeminde hareket ederken görüyor.

18-yasindaki-sizofreni-hastasi-genc-kiz-698319_7797_7_b.jpg

Gerçekten zor bir rahatsızlık yaşayan genç kadın kendini ifade etmenin çok iyi bir yolunu bulmuş gibi görünüyor.

18-yasindaki-sizofreni-hastasi-genc-kiz-698319_5843_9_b.jpg

"Yaşadığım şey kolay değil, beni elden ayaktan düşürüyor bazen. Ama sokaklarda gezip uzaylıların bizi kaçıracağını haykırmıyorum. Elbette bu kadar ciddi seviyede şizofrenisi olan insanlar da var. Ama benim gibi insanlar da var. Sadece kendi odalarında oturmuş, oraya kapanmış. Her insanın deneyimi benzersiz."

Kate paranoya, depresyon, anksiyete getiren, iletişimi ve duyguları kontrol etmenin zorlaştığı bir durumla başa çıkıyor.

18-yasindaki-sizofreni-hastasi-genc-kiz-698319_3598_10_b.jpg

Zihinsel bozuklukların da farklı seviyelerde olduğunu anlayarak çevremizde bu tür zorluklar çeken kişilere karşı kesinlikle daha duyarlı olmamız gerekiyor.

Alıntı

Vahh vahh kız hasta olmasa cokda güzelmiş yazık cıx cıx cok yazık

Kalben emegine saglık

Okuyup da yorum yapmayanlara hasta oluyorum az once 5 6 kişi vardı ama kimse yorum yazmadıı hayyt delirtmeyin beni

Bana da bir zamanlar şizofreni teşhisi koydu doktorum fakat bu seviyede görmüyorum kendimi. Sadece korkularım ve çekincelerim var, şu an psikiyatri ilacı kullanıyorum ama kendimi güvende hissediyorum.

Konu zaten ürkütücü, resmetmesi ayrı ürkütücü.. :nee:

halüsinasyonları ve sesleri kağıda dökerek kendini ifade eden genç sanatçı, isminden oldukça söz ettirmeyi başardı.

başarıya ulaşmış bir viral kampanya. siz inandınız mı, ben inanmadım. :cici:

Halüsinasyon gördüğü şeyler bir şeye benzese :/

Van Gogh'ta zaten cok akli basinda bir adam degilmis, boya fircalarini yemeye calismasindan belli.

İnandırıcı gelmedi.Raporları görmem gerek -.-

Ya arkadaş. Şizofren adam için halüsinasyon gerçektir. Oturup onu çizmez. Halüsinasyonu halüsinasyon kabul edip resmeden adam zaten iç görü sahibi olur. O zaman da şizofren denmez. Yemeyin bizi. Dali gibi deli deli çizelim şeklimiz olsun diyen az gotik biraz emo bi ergen bu sadece

Geri