17 yaşındaki yeğenine tecavüz eden Osman Çur, tahliye edildiği cezaevi önünde davul zurna ile karşılandı!

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
İsviçre’de yaşayan ve akraba ziyareti için Mardin Kızıltepe’ye gelen 17 yaşındaki Z.Ç.’nin amcası Osman Çur tarafından iki gün boyunca tecavüze maruz bırakıldığı için açılan davada, mahkeme, tecavüzü DNA raporuyla kanıtlanan sanık Osman Çur’un tutuksuz yargılanmasına kararı verdi.

Tahliye kararını duyan akrabaları davul ve zurna ile cezaevine gelerek Çur’un tahliyesini kutladı. Tecavüze maruz kalan Z.Ç., üç kez intihar girişiminde bulunmuştu.

Çur’un da takım elbiseyle halay çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Genel Başkanı Yücel Ceyhan duruma tepki gösterdi. Ceyhan, Paylaşımında mağdur Z.Ç.’nin olaydan sonra intihar girişiminde bulunduğunu hatırlatarak “Aile istismarcısını korurken diğer tarafta istismara uğrayan yakınları olan kız 3 kez intihar girişiminde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

ZILGITLARLA KARŞILANDI

13 Ocak’ta Mardin’de görülen davada Osman Çur’un tutuksuz yargılanacağını öğrendiğinde sinir krizi geçirdiğini anlatan Pervin Şişman, “Duruşma için bir gün önceden Adana’dan Mardin’e eşim ve teyzemle gittim. Mahkeme çıkışında Osman Çur’u, akrabalarımız zılgıtlarla karşıladı. Sosyal medyada gördüm. Osman Çur’un evinin önüne davulcu ve zurnacı çağırıp kutlama yapmışlar, silahla havaya ateş etmişler” dedi.

“Osman Çur ilk başta gözaltına alınıp serbest bırakıldı ancak DNA raporu açıklandıktan sonra tutuklanmıştı” diyen Şişman, “Herkes kız kardeşimi amcasına iftira atmakla suçladı ancak DNA raporu ortada ve tecavüzü kanıtlıyor, suçlu rapora rağmen tutuksuz yargılanacak” diye ekledi.

“OSMAN ÇUR MAHKEMEDE SIRITIYORDU”

Babasının, tecavüzün DNA raporuyla kanıtlanmış olmasına rağmen yaşananları iftira olarak gördüğünü ve kendi kızına inanmadığını dile getiren Şişman, “Osman Çur mahkemede sırıtıyordu. Avukatı doğru düzgün savunma bile yapmadı. Bunca delil olmasına rağmen tutuksuz yargılama kararı çıktı. Hiç iyi değiliz. Büyük bir şok yaşadık” diye devam etti.

SERBEST BIRAKILDIĞINI ÖĞRENİNCE YENİDEN İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ

Osman Çur’un ailesinin, insanlara Çur’un suçsuz bulunduğunu söylediklerini dile getiren Şişman, “Böyle bir şey yok. Sosyal medyada da bizi iftiracı olarak göstermeye çalışıyorlar. Benim, kız kardeşimin ve annemin fotoğraflarını paylaşarak bizi hedef gösteriyorlar. Kardeşim Osman Çur’un serbest bırakıldığını öğrendikten sonra yeniden intihar teşebbüsünde bulunmuş. Annem bir an olsun bile onu yalnız bırakamıyor” dedi. Şişman ayrıca, halası yani Osman Çur’un ablası tarafından tehdit edildiğini söyledi.

ve bu insanlar bu dünyada var olmaya, yeni nesiller getirmeye devam ediyor, edecek.
videoyu gördüğümden beri nasıl iğrenmem gerektiğini bilemedim. orada oynayan kadınların olması, bu duruma sevinmeleri... ne bileyim ya, kaç kez başkaları adına utanıp tiksinebiliriz ki her şeyden? gün yüzü görmesin hiçbiri.

^'Ben bu çağdan etimle kemiğimle nefret ettim ^'

Olayın iç yüzünü ve ayrıntıları bilmeden, hele ki mahkeme henüz kararını vermemişken böyle bir başlık atılması çok tehlikeli bir algı tacizi. Daha mahkeme sonuçlanmamış beklemek lazım.
Öte yandan olmayacak durumda değil. Bizzat ben bu durumu yaşayan birini tanımıştım vakti zamanında. Kızcağız öz amcası tarafından tecavüze uğramış, babasına söylemiş, babası da kızına inanmadığı gibi kızı aileden dışlamıştı.

Nasıl küfür edeceğimi bilemedimmm gidiyorummmm:@

Kızı öldürmediklerine şükredeceğimiz bir toplum.

fetöcülerden hapishanelerde yer mi kalmadı? mantık dısı verilen bu kararların baska bi acıklaması olamaz. bu insan müsveddeleri cezasız kaldıkca bu olayların sonu gelmeyecek ne yazık ki, güzel ülkemde

Olayın iç yüzünü ve ayrıntıları bilmeden, hele ki mahkeme henüz kararını vermemişken böyle bir başlık atılması çok tehlikeli bir algı tacizi. Daha mahkeme sonuçlanmamış beklemek lazım.
Öte yandan olmayacak durumda değil. Bizzat ben bu durumu yaşayan birini tanımıştım vakti zamanında. Kızcağız öz amcası tarafından tecavüze uğramış, babasına söylemiş, babası da kızına inanmadığı gibi kızı aileden dışlamıştı.
Olayın iç yüzümü var daha ortada olan bir dna raporu ve gerçekler var daha ne kadar iç yüzünün bilinmesi gerekiyor.. Ve serbest bırakılan bir tecavüzcü var daha ne kadar açık olmalı?

Olayın iç yüzümü var daha ortada olan bir dna raporu ve gerçekler var daha ne kadar iç yüzünün bilinmesi gerekiyor.. Ve serbest bırakılan bir tecavüzcü var daha ne kadar açık olmalı?
Bunlar müşteki ifadeleri. Ben mahkemenin görüşlerini merak ettiğim için emin olamıyorum. Ortada gerçekten dna varsa o hakim illa ki cezayı kesecektir ama arada bizim bilmediğimiz bir durum var bellki ki yoksa niye salsınlar diye düşünüyorum.

Bunlar müşteki ifadeleri. Ben mahkemenin görüşlerini merak ettiğim için emin olamıyorum. Ortada gerçekten dna varsa o hakim illa ki cezayı kesecektir ama arada bizim bilmediğimiz bir durum var bellki ki yoksa niye salsınlar diye düşünüyorum.
Bu salınma olayı ilk değil ki bundan öncede musa orhan olayı vardi tecavüz olayindan salındı yine yapılan sosyal medya baskısı tarafından geri tutuklandı.. Bu olaylar olmaya hep devam edecek..

Bu salınma olayı ilk değil ki bundan öncede musa orhan olayı vardi tecavüz olayindan salındı yine yapılan sosyal medya baskısı tarafından geri tutuklandı.. Bu olaylar olmaya hep devam edecek..
Kesinlikle bu yargında hem fikiriz. Bu ülkede bir zamanlar bakanlık yapmış birilerinin çocukları istediğine tecavüz edip mahkeme bile görmedi.

Kendi adaletini kendin sağlayacaksın diyor devlet bize bireysel silahlanma için bundan daha önemli ne olabilir..

Ne kadar doğru bilemiyorum ama sanığın babası tahliye sırasında, mağdur kıza ''senin g*tün bizim aile şerefimizden daha önemli değil'' diye bağırmış. Bence ülkenin özeti bu cümle.

iğrenç. ortada dna raporu var ve bu tutuklu yargılamaya yetmiyor mu? çocuk kaç kere intihara kalkışıyor. çocuk ya. çocuk. hayır diyelim olayın bir iç yüzü var, bilmediğimiz şeyler var, bilmiyoruz bazı şeyleri böyle düşünelim... ya bir ocağa yangın düşmüş, ortalık yangın yeri, yasaların önünde ve dahi toplumda henüz çocuk sıfatında olan bir kızcağız iki kere intihara kalkışmış bu olaylar sebebiyle ama herifi davulla zurnayla karşılıyorlar. kafayı yiyeceğim artık.

Son düzenleme:
Tecavüz Dna raporuyla kanıtlanmış diyor.Bu raporları mahkeme basın ile paylaşmış üstüne tutuksuz yargılama mı vermiş?
Bana da saçma geldi ama tabi bütün bunlar böyle olayların çokça olduğu gerçeğini değiştirmez.

Bu kararlara şaşırmıyoruz artık. Yalnız ben bilmediğimden soruyorum. Sadece DNA raporu tecavüzü kanıtlıyor mu? Tecavüz gibi olaylarda ne bileyim detaylı vücut incelemesi vb. birçok şey yapılıyordur diye düşünüyorum.

Bu kararlara şaşırmıyoruz artık. Yalnız ben bilmediğimden soruyorum. Sadece DNA raporu tecavüzü kanıtlıyor mu? Tecavüz gibi olaylarda ne bileyim detaylı vücut incelemesi vb. birçok şey yapılıyordur diye düşünüyorum.

Kızın tecavüz edilen organından ejakülat vb. sıvı örnekleri alınıp incelenmiştir muhtemelen. Bu da kanıtlar nitelikte evet. Yani durum böyleyse -ki böyledir- nasıl salınabilir ki? Anlamadım. Dr. yalan rapor mu yazdı dediler ya da spermlerimi zorla aldılar falan mı diye savundu kendini herif.
Kafamda deli sorular

Geri