Genel olarak ihanetten bahsediyorum ben.Seninin görmemiş olman var olmadığı anlamına da gelmiyor.Ayrıca ''öldürelim mi?'' cevabına yanıt alamadım.Deli gibi pişman oldu ve affedilmedi ne olacak o zaman ? Vatana ihanet de bir ihanettir dediğim gibi.
Ayrıca ben burada hasar görmüş ruhsal dünyası ile ihanet edip sonradan pişman olanlardan bahsediyorum. ( ki ihanet eden kişinin normal bir ruh sağlığı olduğu söylenemez eminim.)Güven ve sadakat önemli tabii ki ancak bilinmeli ki bu kavramlar zıtları var olduğu sürece anlamlılar.Gerçekten pişman olup sonra çok düzgün bir hayat yaşayan insanlar gördüm ben.İnsan hayatına aldığı birini hataları ile de samimi bir pişmanlık söz konusu ise ihanetleri ile de taşımasını bilmelidir.''Git tedavi ol'' da ne? ne kadar faydasız ve bencilce bir yaklaşım.Dünyaya insan kazandırmak için uğraşılmalı,kaybettirmek için değil.
şimdi öncelikle bir konuda anlaşalım, ihanetin türlü türlü çeşitleri var dediğin gibi. dosta ihanet, aileye ihanet, sevgiliye ihanet, vatana ihanet. ben sana sevgiye dair ihanetten bahsediyorsam, sen bana cevap niteliğinde ama vatana ihanette var dememen lazım. bir konu üzerinde tartışılır sadece. ben bir konudan bahsediyorum, sen araya 10 tane farklı tür sokuşturuyorsun. olmaz ki böyle.
git tedavi ol sözüm, toplumun bakış açısı olmalıdır gibi bir anlam ifade etmiyor. benim kız arkadaşım beni aldattıysa, ben ona bu lafı söylerim. başkası ne düşünürse düşünsün, zerre umrumda değil.
pişmanlık olayına dem vurup duruyorsun.
insanlar pişman olurlar, evet.
yaptığı bir hatadan dolayı,
vermiş olduğu bir karardan dolayı pişman olurlar.
ama ikili ilişkilerde, ihanet adı altında hissedilen pişmanlıklar kesinlikle kabul edilemez.
bir şans daha mı? yok öyle bir şey kardeşim.
o bir şans daha ver diyen, yüzsüz insanın tekidir. affedilmemesi gerekendir.
ki doğru olan da budur.
pişman olacağı şeyler yapmasaymışsın o zaman!
yiyemeyeceğin muzu soymasaymışsın!
eğer birisi gelip beni aldattıktan sonra pişmanım beni affet derse, ona en büyük cezayı onu bensiz bırakarak veririm. her suçun cezası vardır. öldürmek gerekmez.