17 Ağustos depremine dair neler hatırlıyorsunuz?

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Su altinda kalmis bir lunapark hatirliyorum, tam ortadan 2'ye bolunmus benziklik yaninda bir otel, yarilmis yollar.

abimin göçük altında kalarak şehit olan arkadaşı. askere gitmek için yaşını mahkeme kararıyla +2 büyütmüş gölcüğe gitmişti.

Üzeri kırmızı çarpılarla işaretlenmiş binalar

Gökyüzü. Kafamı kaldırdığımda daha önce hiç o kadar yıldızı birarada görmediğimi düşünüp sevinmiştim. Çocukluk işte.

Bir ilçenin havasındaki ölüm kokusu ..

Depremde Sakarya'daydım. Uyandığımda üzerime kocaman bir oyuncak ayı düştüğünü gördüm. Hışımla kalktım, her yer cam kırıkları ile doluydu. Kapı ve pencereler kilitlenmişti. Birinci katta olduğum için bir şekilde kendimi dışarı attım. Karşı binanın alt balkonu çökmüş, arabaların burunları altında kalmış ve hepsi dörtlülerini yakmış alarmları çalar bir şekilde duruyordu. Donla atletle dışarıda gezen bir çok insan gördüm, her yer toz dumandı. Karşı binanın üst katlarında bir teyze elinde tespih kurtarılmayı bekliyordu; balkondan seslenip duruyordu. Açık alana çıktığımızda artçıların devam ettiğini gördük. Ambülansların siren sesleri birbirine karışıyordu. Gün ağarana kadar dışarıda kaldık ve asıl manzara gün ağardıktan sonra belli oldu.

deprem olduğunu sabah farkeden
arkadaşlarım vardı

Tuvaletteydim . 8 yaşındaydım annemin ettiği duaları hatırlıyorum kapı eşiğinde. Sonra apartmandan inerken birinin beni kucağına alıp indirdiğini . O depremde bile artistlik yapıp camdan bakan aşağıya inmeyen cool abileri hatırlıyorum.

Geri