J
Jigsaw
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Allah ile ilgili yazınıza bende bir şey ekleyeyim ''Allah zenginliği dilediğine,ilmi isteyene verir''.Başarılı olmanın yolu milyoner olmaktan geçmediğini söylemiştim.Sakıp Sabancı çalışarak karşısına çıkan fırsatları değerlendirmiş ve ülke devi olmuştur o ayrı.
Polis alım koşullarını biliyorum,Direk şansa indekslemek yanlış.Kendi içlerinde bir sürü sınav yapıyolarlar.Yapıcı sert kuralları var.Torpilde işleyebiliyormuş ki bu adaletsizliktir şans değil.Adaletsiz işlerin yürüdüğü toplum yerinde saymaya mahkumdur.
Verdiğiniz emeklerin hepsinde bir emek var.Düşünce var,sorgulama var,yetenek var.Bu sunduğunuz örnekler daha doğrusu sizin bakış açınızca 'şanslar' her insanın karşısına çıksa her insan aynı davranış modellemelerini gösterebilir miydi? Hayır.Şans daha önemliydi diyebilmemiz için saydığınız şeylere insan eli değmeden,tesadüfen kendi kendine olmuş olması gerekiyor.Değil insan eli,insan parmağının değdiği her şeyde bir emek ve alın teri vardır.Emek olmadan bir şey şekillenmez.
Ayrıca kuzenimide size örnek vermek istiyorum. Gerçekten çok çalışkan bir insan öyleki belediyede temizlik işçiliği bile yaptı sadece dershane parasını kazanabilmek için, 4 yıl ünv işletme bölümünü okudu okumak ders çalışmak laf değil, ders kitaplarını resmen başından sonuna kadar ezberledi. Okulu bitirmeden Polis olmak istediğini söylemişti ve aynı yıl ( 2 Yıl önce ) her yıl onbin polis alacağını açıklayan iç işleri bakanlığı geçen yıl 3000 ( Yanlış hatırlamıyorsam ) polis memuru alacağını açıkladı. Kuzenim Türkiye genelinde sadece 3000 polis alınacağı açıklandı benim hiç şansım yok o kadar aday arasında diye oldukça üzüldü bir o kadarda strese girdi. Biz her zaman şunu söyledik, şansın varsa eğer kısmetinde ise 3000 değil bir kişi bile alacak olsalar o sen olursun, sen üzerine düşeni fazlasıyla yaptın. Şuan 1 buçuk yıldır bu görevde![]()
Polis alım koşullarını biliyorum,Direk şansa indekslemek yanlış.Kendi içlerinde bir sürü sınav yapıyolarlar.Yapıcı sert kuralları var.Torpilde işleyebiliyormuş ki bu adaletsizliktir şans değil.Adaletsiz işlerin yürüdüğü toplum yerinde saymaya mahkumdur.
Çalışamadan da sadece şans ile gelen başarılar da var @Pitre. Ama ben bu konulara girmiyorum bile. Çünkü çalışmanın yanında şans olmasa da olmaz diyorum ben.
Örneğin Coca-Cola nasıl bulunmuştu, konuşalım. Adam, ilaç sektöründe çalışıyor ve Koka Özü ile şarapı karıştırarak bir şurup yapmaya çalışıyor. Daha sonraki yıllarda alkol yasaklanınca adam bu karışımın içine tamamen şans eseri karbonatlı su ekliyor ve bir anda kolayı buluyor. Ve bu kola denilen şey özellikle de Coca-Cola için mükemmel bir başarı sağlıyor. Yıllar geçti şu günümüzde bile fazlasıyla tüketiliyor ve şans eseri bulunan bir içecek.
Patates kızartması hikayeswini daha önce de duymuşsunuzdur. Müşterisine patates kızartması yapan bir aşçı var. Müşteri aşçının yaptığı patatesleri normalde kalın olmadığı halde çok kalın buluyor ve aşçıyı azarlıyor. Adam sonrasında patetesleri inanılmaz derecede ince keserek sundu ve bunu herkes beğendi. Bu şekilde üzerinde çalışmadan şans eseri, dünyaca tüketilen patates cipsini bulmuş oldu. Tamamen şans eseri.
Adamın birisi de savunma ürünü üretmek isterken şans eseri mikro dalga fırını buluyor.
Ne dersiniz bunlara?
Verdiğiniz emeklerin hepsinde bir emek var.Düşünce var,sorgulama var,yetenek var.Bu sunduğunuz örnekler daha doğrusu sizin bakış açınızca 'şanslar' her insanın karşısına çıksa her insan aynı davranış modellemelerini gösterebilir miydi? Hayır.Şans daha önemliydi diyebilmemiz için saydığınız şeylere insan eli değmeden,tesadüfen kendi kendine olmuş olması gerekiyor.Değil insan eli,insan parmağının değdiği her şeyde bir emek ve alın teri vardır.Emek olmadan bir şey şekillenmez.