1300 TL ile geçinmek....

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
Geberin mk fakirleri :) adam gibi oy vermeyi öğrenin yada sürünün :)

Konuyu dün gece açtım, bugün geceye kadar asgari ücretli gibi yaşamaya çalıştım, karaköy goyada yediğim yemeği düşersek, günlük yaşamak için harcadığım para sigara hariç tek başıma 60-70 TL civarı idi. 24 saat sürmeyen bu fakirlik deneyimi ileride telafi edilemeyecek yaralara yol açabilirdi. Üzgünün arkadaşlar, olmayınca olmuyor shdjdj

Müthiş bir özveri, harika bir kısa hikâye... Biriniz şu adama sizin için katlandıklarından dolayı teşekkür ettiniz mi? Gözlerim dolu dolu karşim

Aylık idddaa paramiz la o nasil geçinek:D

Küçük şehirlerde yaşayanlar bu ücret ile mutlu gibi peki büyükşehirler öyle mi?
Facebook ta falan görüyorum 500 tl kira yazmış biri allah aşkına istanbul da 500 tl ye barakada bile oturazmasin en varos semtler bile 1000 tl den başlıyor.
Bitmissiniz cümleten o para ile dışarı cikamazsin kendine vakit ayiramazsin sadece tek yaptığin kısır döngü içinde faturalara çalışmak..
Ayrıca asgari ücret 2000 tl dahi olsa geçinemezsin.
Zira bizim ülkede maaşa zam demek fiyatlara zam demek. Sonrada enflasyon için gariban asgari ücretli suçlu olur. Çok saçma sapan bi ülkede yaşıyoruz.

En dandik yerlerdendir bizim Esenler, orada bile 1000 TL'nin altı kira yok. Var olanlarda 1000'e yakındır ama yaşanmaz o evlerde.

1400 TL maaş alıp tamamını kiraya verenler dahi vardır. Yaşanır diyen kendi yaşasın

1300 tl alıp milyonları çalanların avukatlığını yapanlara çok para bile

1- O ücretle geçinmek gerçekten zor. Hele ki kira varsa , çocuk varsa Allah yardımcıları olsun.
2- "xxxx TL altı kiralık ev yazıları yok İstanbul'da" yazıları gördüm. İstanbul'u bilmediğim için merakımdan araştırayım dedim de o fiyatın yarısına bile ideal evler buldum. Konum olarak neredelerdir onu da bilemem. Şu malum ilan sitelerine bakabilirler.
3- Asgari Ücreti de böyle 2k seviyelerine getirmek de kolay değil. Bunun için çok büyük bir kaynak lazım ve çok büyük bir iş. Bunun için zaman gerekli. Bu zamanı verimli elde etmek için de öncelikle "yerlilik" şart.

Onada şükür şu ülkede agrari ücrete gayet iyi diyen andavallar yüzünden bu haldeyiz ya

Hiç bir yan geliri olmadan asgari ücretle hem ev gecindirip hem çocuk okutan hem kira hem ulaşım hemde fatura gibi ( market pazar alışverişi giyim yakacak vs vs harcamaları saymıyorum bile )temel ihtiyaçlarını karsilayabilen ve hayatta kalmayı başarabilen çalışanların derhal Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı, maliye bakanlığı ve ekenomiden sorumlu devlet bakanlıklarının başına ve üst düzey yönetici konumlarina getirilmelerini talep ediyorum

fabrikasında çalıştığım bir patron vardı; 2-3 yılda bir iflas edip, tekrar kurardı şirketi. bir keresinde iflas ettiği dönemlerden birinde 600.000 TELEye adalardan bir villa satın alıp, 300.000 TELEye içine harcama yapmıştı. Kendisine Range Rover, eşine Volkswagen Polo, kardeşine Honda Civic full+full almıştı. ve ben kazandığım 1.404 TELEye şükrediyorum ) şiii bunu bulamayanlar da var ok.

Forumdaki asgari ücretli çalışanlar barnak galdırsın...

Tabiki o parayla geçinenler var
kendilerini ona göre ayarlıyorlar , evi o paraya göre tutuyorlar giyecekleri o paraya göre alıyorlar yiyecekleride,

asgari ücretle çocuk okutulmaz biraz gercekçi olalım
ev kirası,gida,faturalar,maaş bitti. eee okuyan cocuklarına ne gönderecekler.

asgarı ücret en az 2500 olmalı.

Allah yardımcıları olsun.

Maaşımdan gereksinimlerimi çıkınca kendime 1 buşuk kilo kavunlu dondurma alacak param kalıyô. Hamdolsun, elhamdülillah diyelim.​

vay be konunun üzerinden 5 yıl geçmiş, zaman çok çabuk geçiyor.

Geri