1300 TL ile geçinmek....

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü
En az 2000 TL gerekli geçinmek için

sanırım sende yüziki yaşındasın mariya pudra hanfendi hazretleri 1900lerin başındanmı bahsediyon(soru işareti sımaylesi)

konuya gelicek olursak ben geçinemem abi binüçyüz lirayla,o parayla napılırki metres de mi tutmasın adam yazık lan.bak filipinlerde bile asgari ücret 2000 filipinler pezosu(pezo filipinlerde para birimi çok elitim biliyom ben)
tehlikenin farkındamısınız?

Haha pardon size ne? Sırf laf atmak için sacmalamayin yahu.
Bu arada sanırım gözleriniz bozuk.
Pudra değil puder çünkü. Bye.

Ben üniversitedeyken aylık harcamam 1000 tl tutuyordu.
Geçim mi o ya.

Küçük bir ilçede yaşarsan, ev kendininse, evli de değilsen mütevazı bir yaşam sürebilirsin de. İstanbul, Ankara gibi yerlerde kira sadece 1200 liralardan başlıyor. Eşyasız normal ev 800. Nasıl yaşanacak çok merak ediyorum?

Devletin kendisi de bunu kabul ediyor zaten. Açlık sınırı bugün 1480-1500 TL civarlarında. Yani bu paranın altında kazanıyorsan eğer sadece fiiliyatta değil, resmi olarak da açsın. Dolayısıyla resmi rakamların bile kabul ettiği bir şeyin aksini iddia etmek kraldan çok kralcı olmakla eşdeğerdir.
Maalesef halkımızın büyük çoğunluğu asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan, diğer bir deyişle açlığa mahkum edilen kişilerden oluşuyor(Milyonlarca işsizi hesaba katmadık bile). Sözün özü, 1300 TL ile bir aile geçinemez.

bakanın teki çıkmış; asgari ücret fazla, milletvekili maaşı çok düşük diye açıklama yapmış, varın gerisini siz düşünün

tamam yol yapıyor ama yolunu bulmak için yapıyor hala anlamadınız, sana, bana, bize değer vermiyorlar.

yahu çalışan bir işçinin bile maaşına göz diken, aldığı maaştan vergi kesen bi devletten ne beklersin.

bakanın teki çıkmış; asgari ücret fazla, milletvekili maaşı çok düşük diye açıklama yapmış, varın gerisini siz düşünün

tamam yol yapıyor ama yolunu bulmak için yapıyor hala anlamadınız, sana, bana, bize değer vermiyorlar.

yahu çalışan bir işçinin bile maaşına göz diken, aldığı maaştan vergi kesen bi devletten ne beklersin.

Daha ilginç olanları da mevcut.

"Memura ek ödeme öngören tasarının Bütçe Komisyonu görüşmelerinde, AKP'li Karaman, 'Biz zeytini bir lokmada yemezdik, onlar da öyle yesin' dedi."

Bkz : Memurlar Zeytini Bir Lokmada Yemesin

Asgari ücret 1600 TL olacak dendiğinde yuhalayanlara fazla bile.

Celladına aşık olmuşsa bir millet,
İster ezan ister çan dinlet.
İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,
Müstehaktır ona her türlü zillet.

Buyuklerimizin anlattigina gore eskiden herkes bir sofrada yemek yermis, tekrar bulasik cikarilmazmis. Tek bir odada soba yanarmis baska odalarin isigi yanmazmis, bazen zaten isik da olmazmis sik sik elektrikler gidermis. Bir kardesin giydigi kiyafeti zamani gelince diger kardesler giyermis. Oyle her caninin istedigini alamazmissin, nutella her sofranin olmazsa olmazi degilmis. Ayda yilda bir eline simit geciyorsa bu bir luks sayilirmis. iki gunde bir çamaşır yikanmazmis, haftada bir. Yani her eylem tutumluluk ilkesi uzerine kuruluymus; hal boyle olunca ister istemez geciniyorsun. Eline gecen para belliyse hayat duzenin de bu paraya gore kuruluyor.

Geçinememektir o, geçinse yerinde duramaz.

Zor zor çok zor,

Temiz 3000 TL geçmesi lazım ele (:

Söylenenlere göre fert başına düşen milli gelir şu kadar oldu bilmem ne ama, önemli olan onun dağılımıdır. Lorenz eğrisi kullanarak toplumun ne durumda olduğunu anlayabiliriz.

Hayat cok zor 1,500 tl ile 2 cocuklu evi kirada olan bir ailenin gecinmesi bile zor suan askeri ücret cok düşük malisef bir soz vardır cok üzülüyorum ama yazıyım.

Altta kalanın canı cıksın.

Geri