13 yaş altındaki çocukların interneti çok sık kullanması doğru mu?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 901 gün önce görüldü
13 yaş altındaki çocukların interneti çok sık kullanması doğru mu? Neden ?

Yoo ne alaka ,onların başları kel mi :p
Gezinebilirler,gezinmelerine mani olucak hiçbir şey görmüyorum..

Ödevler ve araştırmalar için izin verilebilir.Bunun dışında günde en fazla 1 saat oyun da makul.Ancak saatlerce bilgisayar başına oturmaları doğru değil.

saatlerce oturmamaları gerekir 13 yaş altının bilgi dısında yada oyun dısında internete ne işi var ki..

bencede çok sık kullanmamaları lazım sonra bağımlı olup çıkıyorlar bizim zamanımızda bilgisayar bile yoktu be internet kafelerden ödev bakmaya giderdik o zamanlar internet bile yaygın değildi koca koca tozlu ansiklobedilere saatlerce gömülür yazı yazardık şimdikiler kopyala yapıştır yapıyor :D

her gün kısa bir zaman meşgul ola bilir ve şimdiki devirde lazım bu, dersleriyle alakalı konularda internetin yardımı ola bilir ve sair.

Mümkünse uzak tutucam ben ilerde çocuğum olursa..Bağımlılık yapıyor. İstesede istemesede.Çocuğun sorunları oluyo vs..Çocuklarının nete oturmasını istemeyen ailelerde ilgi göstersinler,aktivitelere katılmalarına izin vermeliler.sonra bunların hiç birini yapmayıp yok benim çocuğum sürekli başında yok bi şikayetler. Çekin ozaman bunları sizde.

Herşey ailenin eğitiminde bitiyor aslında. Sırf çocuğu yaramazlık yapmasın diye saatlerce pc başında kalmasına müsade eden aileler de var ; eğitimiyle hiç uyarma gereği duymadan ne zaman pc'den kalkması gerektiğini bilen çocuklar da.

Ben 13 yasimdayken internetim yoktu ve derslerimi kendim yapiyordum.
O yasta bilgisayar basinda ne yapacak çocuk?
Ciksin disarida top oynasin.

Bir yaş sınırlaması gerekiyor ise bunu 13le sınırlandırmamak lazım çünkü artık devir çok değişti konuşamayan çocukları bile bilgisyar başında görmek mümkün oluyor
Allahım bir yol göster o da en doğrusuna çıksın Amin.

Evet interneti neye göre kullandığna bağlı eğer bilgi edinmek için kullanıyorsa bence oturması normal hayatımızın bi düzeni var o düzen taşlarını ayakta tutarsa sorun olmayacağını düşünüyorum ben .

Ben şahsen çocuğma izin verirdim :D
Çünkü 9Yaşımdan beri internet tepesindeyim!
Anası yaptıysa çocuğuda yapar ;)

18 yaşından küçüklere direkt yasaklanmalı çoluk çocuk yuvası oldu internet son 7-8 yılda neyi nasıl kullanacağını bilmeyenler yüzünden soğudum internet ahalisinden

Lütfen bilgisayarlarınıza filtre koyun ve 18 yaş altının sözlüklere girmesine engel olun :D :)

Her bilgi internete bağlı kalmıştır artık, kitaplar eskisi kadar satılmıyor ilgilendirilmiyor milleti.
E-booklar var onlar yeterli oluyor.

Kitap diyince aklıma şu zamanda sadece okul anıları oluşturuyor.

İnternetin bilgi sağırcığı yatsınamaz ama 13 yasında bir cocuk tam anlamıyla kompozisyon bile yazamazken, anlamsız kişilerin düşüncelerini okumasına ve sacma sapan oyunların peşinden gitmesinin anlamı yok.

Gerçi şu var var;

Dışar da oynayacak çocuk kaldı mı ki?

Herkes bilgisayarın başnda!!!

Yazık yazık..

Kaç çocuk kızdığı komşunun evinin camını kırıp dayak yemiştir ki annesin babasından.
Bunlar anı...

Sen çocukluğunu yaşadın mı iFt

Asla kullanmamaları gerekir. yoksa ders diye bir şey kalmaz..

Her bilgi internete bağlı kalmıştır artık, kitaplar eskisi kadar satılmıyor ilgilendirilmiyor milleti.
E-booklar var onlar yeterli oluyor.

Kitap diyince aklıma şu zamanda sadece okul anıları oluşturuyor.

İnternetin bilgi sağırcığı yatsınamaz ama 13 yasında bir cocuk tam anlamıyla kompozisyon bile yazamazken, anlamsız kişilerin düşüncelerini okumasına ve sacma sapan oyunların peşinden gitmesinin anlamı yok.

Gerçi şu var var;

Dışar da oynayacak çocuk kaldı mı ki?

Herkes bilgisayarın başnda!!!

Yazık yazık..

Kaç çocuk kızdığı komşunun evinin camını kırıp dayak yemiştir ki annesin babasından.
Bunlar anı...

Sen çocukluğunu yaşadın mı @iFt

Yaşadım çok şükür yaşıyorumda :)

Geri