13 Adımda Neden Bayan Değil Kadın Demeliyiz?

Konu sahibi son olarak 3131 gün önce görüldü
bayan kelimesinin anlamı yoksa bayan bakar mısınız dediğimde niye kadınlar bakıyor :D herkesin bildiği birşeyse demekki anlamı var :D

Çünkü hep öyle lanse edildi bizlere. Gidip anlamına bakmadık. Biz de şimdi doğru olan bir şeyi lanse ettirmeye çalışıyoruz bebeğim :e2:

Anlamı olmayan kelimeyi neden bir kadına söylüyorsunuz ki?
Bayan kelimesinin anlamı yok.
Ama bunu size anlatmak uzun sürecek belli.

Bayan kelimesi baymaktan gelir, İnsanoğlu değil doğrusu insanlıktır.
Türkçe'de bayan kelimesi modernleşmenin kurbanıdır. Hanım kelimesinin kökeni moğollara kadar uzanır. Aynı şekilde arkadaş kelimesinin kökeni de arkantaştan türemiştir.

Kız ve bayan kelimesi ataerkil bir toplumun dayatmasıdır.

Bayan denilmesini sevmiyorum Ama bayim demesini Pek severim :D
Yadirgamiyorum yani Bayan /kadin gecerli.

bayanlarla hiç ters düşemem abi ben, hanım derim çıkarım işin içinden

Bana bayan da denilse, kadın da denilse, kız da denilse, hanımefendi de denilse fark etmez. Önemli olan söyleniş biçimi. Ha birine kadın dediğimde o kadın değil "kız" dendiği zaman sinir oluyorum ve uyarıyorum çünkü bu bana göre çok çirkin bir düşünce ve kendim genel olarak kadın olarak kullanmaya özen gösteriyorum ama sırf bayan dedi diye de o bayan değil KADIN!!! diye diretmiyorum. Son yıllarda bağyan değil kadın furyası dikkat çekiyor ama niyet halisse çok da şaapmamak lazım. Yine de siz kadın diyin beyler ;d

Bayan kelimesi baymaktan gelir, İnsanoğlu değil doğrusu insanlıktır.
Türkçe'de bayan kelimesi modernleşmenin kurbanıdır. Hanım kelimesinin kökeni moğollara kadar uzanır. Aynı şekilde arkadaş kelimesinin kökeni de arkantaştan türemiştir.

Kız ve bayan kelimesi ataerkil bir toplumun dayatmasıdır.

Bay kelimesi nerden geliyor

Ben üzerinde durmuyorum pek kelimelerin, nasıl söylendiği önemli.Herkes anlamını bilmiyor olabilir, bana "bakar mısınız bayan dendiğinde de hiç sorun yok. Neden hepsini ikişer kez yazdın ya hu:D Çift çift yazılmış maddeler=)

Geri