12 Kızgın Adam - 12 Angry Men

• Kullanıcı Kaiken
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sinema Kulübü
Konu sahibi son olarak 3045 gün önce görüldü
12-Kizgin-Adam-1297977144.jpg

Yapım : 1957 - ABD
Tür : Dram
Süre : 96 dakika
Yönetmen : Sidney Lumet
Oyuncular : Henry Fonda, Lee J. Cobb, Martin Balsam, Joseph Sweeney, Ed Begley
Senaryo : Reginald Rose
Yapımcı : Henry Fonda, Reginald Rose, George Justin

Genç bir adam babasını öldürme suçuyla yargılanmaktadır.12 tane jüri tartışmak için bir odada toplanırlar.Bu jürilerden 11 tanesi çocuğun suçlu olduğunu söyler ama 8. jüri (HENRY FONDA) suçsuz olduğunu söyler.Diğer jüriler ona kararını değiştirmesinde ısrar etmektedir ama tartışmadan kararını değiştirmeyecektir çünkü boş yere masum bir çocuğu ölüme göndermek istememektedir.Sadece bir odada geçen ve sadece konuşma üzerine yapılmış ve klasikler arasına girmiş Sidney Lumet in başyapıtı aynı zamanda İmdb listesinde 8.sırada bulunmaktadır.

Kısa zaman önce izleme fırsatı buldum. Eski bir yapım olmasına rağmen gerçekten çok kaliteli bir filmi. Henry Fonda'yı izlerken hayran kaldım diyebilirim.

on numara filmdir ama tek mekanda geçsin diye biraz zamansız bitirmişler bence. çocuğun suçsuz olup olmadığı biraz havada kalmadı mı? :/

Duymuştum bir kaç kez adını merak ettim iyice bi izleyelim bakalım.

1957 yılında çekilip ve sadece bir odada geçmesine rağmen benim için 12 Kızgın Adam filmi bir kenara diğer filmler diğer kenara o derece anlamlı,duygusal bir filmdir.İnsanlar birbiri hakkında çok çabuk hüküm verebiliyor.Sanıyorlar ki dünya sadece onların etrafında dönüyor. İnsanları duygusuzlaştırma çabaları. Davada juri üyeliğine seçilenlerin aklı kendi işlerinde akşama golf maçımız var diyenleri,yargılanma parasından yararlanmış bu yeterli,kargo şirketim var,tamirhanemde son durum nedir diye düşünenleri,hisselere bakıyorum,1 saatimiz var hutbe yapalım diyenlerle dolu 12 kişilik bir juri. Ön yargıların gerçekleri görünmez kıldığını anlamış olduk.Başta Henry Fonda'nın olmak üzere tüm oyuncuların oyunculuğuna hayran kaldım.

Bu arada bıçağıda çok beğendim :)

Geri