S
She`
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Ne prova ne ölçü sadece düşündüm ve hemen harekete geçirdim kumaşı yaydım, göz kararı kestim, ölçümü bildiğim için ben bunu sürekli yapıyorum
).
Kumaşın geniş eni ve kare olması gerekiyor.
Kesim sonrası eteğin ikiye katlanmış hali böyle.
Şimdi fermuarı ve tek dikişi kapatalım.
Eteğini ve belini bastıralım. Kesik kenarları makinede zikzak dikiş yapıp sonra makine dikişi geçtim .
etek bitti bile.
Yalnız resimleri çok net çekemedim evde fotoğraf çekecek kimse yokdu kendi kendime ancak bu kadar çekebildim etek göründüğünden çok daha güzel duruyor üzerimde rengide net çıkmadı koyu mor eteğimin kumaşı saten ve dökümlü ince bir kumaş kumaşını çok önce almıştım böyle atağa geçecek bir urç dolusu kumaş var kıyıda zira benim ilham ne zaman gelecek belli olmuyor.
Hadi sizlere de cesaret bu etekden denemeye ne dersiniz
ama siz bel ölçünüze göre modeli uygulayın ben her ne kadar göz kararı kestimsede siz mutlaka ölçünüzü alın eteğin aşağıya doğru açılımını ve etek boyunun kaymaması için yukarıdan aşağıya mezure ile her noktadan ölçü alıp işaretleyin kumaşınızı ziyan edip ah hulela demeyin kendimi affetmem sonra
.
KUMAŞ ÖNERİSİ :
Mevsime göre modeli istediğiniz kumaş ile dikebilirsiniz ancak çok ince ve esnek olan kumaşlarda esnek kumaşın sarkma yapabileceği ihtimali ile ince sentetik kumaşları tavsiye etmem.
Kumaşın geniş eni ve kare olması gerekiyor.
Kesim sonrası eteğin ikiye katlanmış hali böyle.
Şimdi fermuarı ve tek dikişi kapatalım.
Eteğini ve belini bastıralım. Kesik kenarları makinede zikzak dikiş yapıp sonra makine dikişi geçtim .
etek bitti bile.
Yalnız resimleri çok net çekemedim evde fotoğraf çekecek kimse yokdu kendi kendime ancak bu kadar çekebildim etek göründüğünden çok daha güzel duruyor üzerimde rengide net çıkmadı koyu mor eteğimin kumaşı saten ve dökümlü ince bir kumaş kumaşını çok önce almıştım böyle atağa geçecek bir urç dolusu kumaş var kıyıda zira benim ilham ne zaman gelecek belli olmuyor.
Hadi sizlere de cesaret bu etekden denemeye ne dersiniz
KUMAŞ ÖNERİSİ :
Mevsime göre modeli istediğiniz kumaş ile dikebilirsiniz ancak çok ince ve esnek olan kumaşlarda esnek kumaşın sarkma yapabileceği ihtimali ile ince sentetik kumaşları tavsiye etmem.