10 bin adım kuralını geride bırakan Japon yürüyüş tekniği: 10 kat fazla fayda sağlıyor

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

Günümüzde sağlıklı kalmak için sıkça önerilen “günde 10 bin adım” hedefi, çoğu insan için zaman açısından büyük bir yük. Ancak 2007 yılında Japonya’da geliştirilen özel bir yürüyüş tekniği, bu hedefe etkili ve daha kısa bir alternatif sunuyor.​

1748858195194.png

Bu yöntem sadece 30 dakika sürüyor ama geleneksel yürüyüşten 10 kata kadar daha fazla fayda sağlayabiliyor. Üstelik özel bir ekipmana ihtiyaç duymadan her yaştan birey için uygulanabilir.

1748858205549.png

JAPON YÜRÜYÜŞ TEKNİĞİ NASIL UYGULANIYOR?​

Bu tekniğin temeli, hızlı ve yavaş yürüyüş arasında geçişler yapmaya dayanıyor. 30 dakikalık antrenman beş döngüden oluşuyor:

3 dakika tempolu yürüyüş

3 dakika rahat yürüyüş

Toplamda 30 dakika süren bu döngü, kasları hem çalıştırıyor hem de dinlendiriyor. Bu şekilde vücut kısa sürede yüksek verim alıyor. Yani önemli olan ne kadar adım attığınız değil, nasıl yürüdüğünüz.

1748858217246.png

BİLİM NE DİYOR?​

Yapılan araştırmalar, bu tekniği düzenli uygulayan kişilerde ciddi gelişmeler görüldüğünü ortaya koydu:

Aerobik kapasite: 29 kat daha fazla artış

Bacak gücü: 10 kat daha fazla gelişim

Kan basıncı kontrolü: 3 kat daha iyi yönetim

Bu rakamlar, tekniğin sıradan yürüyüşe kıyasla neden bu kadar etkili olduğunu açıkça gösteriyor. Üstelik günde 10 bin adım yürümek genellikle 1-2 saat alırken, bu yöntem sadece 30 dakika sürüyor.

1748858253768.png

Bu yöntem, özellikle:
  • Uzun yürüyüşlere vakit ayıramayanlar
  • Daha etkili egzersiz arayanlar
  • Yeni başlayanlar ya da düşük etkili egzersiz tercih edenler için ideal.
  • Yapmanız gereken tek şey iyi bir yürüyüş ayakkabısı ve zaman takibi yapabileceğiniz bir saat.
1748858266859.png
Kaynak

Benim spor sonrası program
10 dk 13,0 Eğim / 5,0 Hız
10 dk 1,5 Eğim / 10,3 Hız
10 dk 2,5 Eğim / 6,0 Hız
10 dk Level 10 Eliptik Bisiklet

kilo vermek isteyen herkes için uygulanabilir çok basit bir yöntem söyleyeyim.
15 gün boyunca her gün kahvaltınızı sadece süt ve yulaf ile onun içine bir kaç kuru üzüm ve çiğ badem atarak yapın.
öğle yemeğiniz ve akşam yemeğinizde sadece protein alın. yüz gram ton balığı işinizi görür.
sadece tuz ve limon ile tatlandırılmış bir küçük salata ve her akşam 20 dakika normal yürüyüş temposunda yürüyüş.
bu evrede sade soda da dahil her içeceği kesin.
15. günün sonunda vücudunuz bu duruma alışır yavaş yavaş verirsiniz. acıktığınızda ağzınıza üç ya da beş beyaz leblebi atın.
ben geçen yıl bu şekilde 14 kilo verdim 30 günde. ağırlık çalışabiliyorsanız da ne ala.
ve ekstra olarak da sakız çiğneyin bol bol şekersiz.

Tempolu yürüyüş maalesef yaz aylarında mümkün olmuyor ancak soğuk havada çok rahat yürünebilir.

Geri