Haber '1 ve 5 Kuruş Basımı Durduruldu' İddiası Yalanlandı

Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
qdu4EzP.md.jpg

Darphane'nin 1 kuruş ve 5 kuruş madeni para basmayı durdurduğu iddiasına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yalanlama geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sanal medya hesaplarından paylaşılan, 'Darphane 1 ve 5 kuruş madeni para basmayı durdurdu' iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Darphane 1 ve 5 kuruş madeni para basmayı durdurdu' iddiası dezenformasyon içermektedir. Merkez Bankası stoklarında yeterli miktarda basılmış 1 ve 5 kuruşluk madeni paralar mevcut olup, ilave talep gelmediği için yeni basım yapılmamaktadır. Söz konusu paralar tedavüldedir; talep oluşması halinde basımları yeniden yapılabilmektedir. Kamuoyunun kasıtlı olarak dolaşıma sokulan manipülatif içeriklere itibar etmemesi rica olunur" denildi.

KAYNAK

Bir ara birileri 1-5-10 kuruşları toplayıp hurdaya çekiyordu, hurdası kendisinden daha değerli olduğu için. Sonra yakalanmışlardı vs… 1 TL nin üretim maliyeti bile 4 TL’yi aşmış durumda.

10 TL 1 kuruş değerine gerilediği için doğal olarak gerek yok basımına 1 kuruşun. Ülke ekonomisinin başarısı demi @kamil0920 ağam.

Bankalar ya da herhangi bir para yükleme alanı, bırak bozuk parayı 5,10 ve 20 TL kabul etmiyor.
Bir insan neden bu paraları hâlâ piyasaya sürer.

Bozuk para.
Ismindi hayir yok ya.
Bi keresinde de kırık para diye duymustum.
Nerde duymustum,unuttum.

Bozuğa kiriğa değer vermeyen...........

Milletin ufak paraya tutumu bi garip zaten.
Büyük düsünüyorlar.
Canlarim.

Paranin üstü sakızdi mesela once upon a time.
N'alaka?

Geri