1 Ocak 2020'den İtibaren Geçerli Olan İçki ve Sigara Fiyatları

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti

79499033_2631597846947435_1554099569204133888_o.jpg

5 Ocakta tamamen raflarda göreceğimiz fiyatlar.
Bir bakıma çok iyi bir bakıma bilemedim.
Neyse sigarayı bırakma zamanı :d

Dün 5 paket Reserve içmişim. 32 lira vermem 1 paket sigaraya, gereksiz. İstikamet P U R O yoldaşlar. Puroçocukları.​

içkiyle sigaranın yerlisi bile ateş pahası, arabasını bekliyoruz heycanla...... :ddd

Bu listede , sigara ile alkol fiyatlarına fahiş zam geldiği görüldü. Ancak bu liste sadece sosyal medya üzerinde dolaşan asılsız bir iddia. Alkol ile sigara şirketlerinden zamlarla ilgili henüz bir tarife ya da açıklama yayımlanmadı.

Dedi, hangi ülkede yaşadığını unutup.

unutmadım :)
Alkol sektöründe çalışıyorum gelecek zamlar önceden ortalama bellidir ortalama senelik %15-20 civarındadır. 2018 yılında fazla oldu onunda sebebi doların yükselişi vs 2018 temmuz ötv zammından sonra ocaktaki %20 olarak açıklanınca araya bir zam daha yapılıp ocaktaki zam oranı ikiye bölünmüş oldu.
Şu anda devletin en büyük gelir kapısı alkol,sigara ve benzin. Dediğiniz oranlar yapılırsa çoğu kişi kaçak sigara içkiye yönelir. Ekonomisi bozuk, sıkıntı yaşayan ülkelerde içki ve sigara artışı yaşanır. Geçen seneye göre %25 artış var vergili ürünlerde kaçak sigara ve evde yapılan alkol bu rakama dahil değil.
Ama dediğin doğru burası Türkiye ne olacağı belli olmaz.

unutmadım :)
Alkol sektöründe çalışıyorum gelecek zamlar önceden ortalama bellidir ortalama senelik %15-20 civarındadır. 2018 yılında fazla oldu onunda sebebi doların yükselişi vs 2018 temmuz ötv zammından sonra ocaktaki %20 olarak açıklanınca araya bir zam daha yapılıp ocaktaki zam oranı ikiye bölünmüş oldu.
Şu anda devletin en büyük gelir kapısı alkol,sigara ve benzin. Dediğiniz oranlar yapılırsa çoğu kişi kaçak sigara içkiye yönelir. Ekonomisi bozuk, sıkıntı yaşayan ülkelerde içki ve sigara artışı yaşanır. Geçen seneye göre %25 artış var vergili ürünlerde kaçak sigara ve evde yapılan alkol bu rakama dahil değil.
Ama dediğin doğru burası Türkiye ne olacağı belli olmaz.

Kaçak sigaranın kimlerin elinde olduğunu biliyor muyuz peki? birde oradan bakmak lazım.

Kaçak sigaranın kimlerin elinde olduğunu biliyor muyuz peki? birde oradan bakmak lazım.

Evet az çok tahmin ediyoruz. kimlerin kimlerle bağlantılı olduğunu ama atladığın şey şu illegal bir işin legal tarafı ellerinde olmadan yada Rüşvet dönmeden yapamazsın. Sonuç itibari ile dönüp dolaşıp aynı cebe giriyor.
Ama bizim insanımızın cebi dolmazsa, karnı doymazsa huzursuzluk çıkar o zaman tepki göstermeye başlar.

Bir paketim bir ay gider oldu.
30 tl bir ay için çok gelmez, ama hergün 30 tl verilir mi? Günde bir paket içenler sadece sigaraya çalışıyor olur. Cidden bırakmanın vakti!

ya gerçek olmasa nolur, sanki indirim gelecek. ahdkslala manyak mısınız tabii ki zam gelecek..... :ddd

Şu haberden sonra insanın bir sigara daha yakası geliyor.
Keriz miyim 30 lira vereyim bir pakete?
(Verdi.)

Geri