1 Nisanda Neden Şaka Yapılır.?

K
  • Kullanıcı Külkedisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
1 Nisanda Neden Şaka Yapılır.?

1 Nisan Şaka Günü
1 Nisan Şaka Günü, her yılın 1 Nisan günü kutlanır. Genelde şaka gününde insanların birbirine şaka yapması gelenek haline gelmiştir.

Nisan 1 şakası hakkında farklı kültür , inanç ve dillerde efsaneler bulunmaktadır.

Fransa (Poisson d'avril - Nisan Balığı) : 1564 yılında Fransa kralı IX. Charles yılbaşını 1 Nisan’dan 1 Ocak’a aldırır. Bu arada 1 Nisan’ı sene başı olarak kabul etmeye devam edenlerle alay etmek amacı ile yapılan şakalar, bir süre sonra gelenek haline gelir. 1 Nisan’ı yılbaşı kabul edenlere ise “Nisan Balığı” adı verilir

İngiltere - April Fools' Day - Nisan Kaçıklar Günü

İskoçya - Gowk veya Cuckoo günü

Nisan 1 veya Nisan Balığı, Hollanda, Belçika, Kanada, ABD, İsviçre, Japonya dahil dünyanın pek çok yerinde tanınmaktadır. Nisan 1 ile ilgili başka bir efsane de Pagan kültüründe 1 Nisan'da kutlanan Fous bayramıdır. Antik Roma'da Hilarya adıyla benzer bir bayram da kutlanmaktadır. Hindistan'da ise bu bayram 31 Mart'ta Holi adıyla kutlanmaktadır.

Benım bıldıgım kadarıyla bır nısan acı bır sakadan ıbarat.
Tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım ıngıltere yada fransa bır ırkı halkı somuruyor ve olduruyor.kral hayatta kalan bır grup ınsanın hayatını basgılıyor.sızı oldurmeyecegım dıyor ve onları barınması ıcın bır klıseye topluyor.bır gun sonra kralın ordusu gelıyor ve klısedekı herkesyı olduruyor.sonra krala soruyorlar neden bunu yaptın dıye oldurmeyecektın dıyorlar. Kral ıse saka yapmıstım dıyor.ve bır nısana sakası boyle baslıyor.

Aklımı aldılar. Uykudan apar topar kaldırdılar annem yengemlere inerken merdivenlerden yuvarlanmış güya.

Birakın şu özenti ecnebi adetlerini ya kendi örfümüzü göreneklerimizi gelecek nesillere öğretelim:cici:

Aynen sana katiliyorum canim:)

Batı kulturu oyle bır ıslemıskı ıcımıze damarlarımızda dolasıyor artık.kendı kulturumuzu orfumuzu adetımızı unutur olduk ozellıkle buyuk sehırlerde kulturumuze aıt etkınlıkler yok olma asamasında.
Kapılatılızım once kanımızıa gırıyor yaptıgı eylemler o kadar hos ve cazıp gelıyorkı bagımlısı olmamak elde degıl guzelcene bızı uyusturuyor sarhos edıyor sonra neyımız varsa yok edıyor kendı kulturunu kurallarını koyuyor.ayıldıgımıza coktan ıs ısten gecmıs oluyor.:)

1 Nisan denilince aklıma 160 dkka ve 160 sorudan başka hiçbirşey gelmiyor. Sanırım ÖSYM bize en güzel şakasını yaptı beyinlerimize kazıdı

40bs0.gif

she` hayata ve hayatın getirdiklerine olumlu bak tatlım İnş o beynine kazınanlarla çok iyi bir sonuç alıcaksin :cici:

1 Erkek 1 Kadın'da 1 nisan bölümünü izlemenizi tavsiye ederim :p

tv ve dizilerle aram yok ama bir bakalım netten:cici:

bugünü hiçbir zaman unutamam ösym sağolsun güzel 1 nisan şakası yaptı

kötü değildi ama yetiştiremedim sorular çok uzundu sözellerden sayısallara zaman kalmadı

üzülme canım hayırlısı olsun Allah ne verirse hayırlısını versin..

öyle canım hayırlısıysa olsun hayırlı değilse olmasın istemem :)

kurban olurum :cici: olur sen çalışmaya devam çok çalışmak önemli değil yeterli çalışmak önemli kuzum:cici:

Geri