1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
IMG_6980.jpeg

"Tarihin başlangıcından beri emekçilerin tozun içinde yaşadıkları doğru. Siz ve sizinkilerle sizin ardınızdan gelenler iktidara sahip oldukça emekçilerin her zaman toz toprak içinde kalacakları da doğru. Size katılıyorum. Söylediklerinizin hepsi doğru. Belirleyici olan şey iktidardır ve hep öyle olmuştur. Bu bir sınıf mücadelesidir. Sizin sınıfınız feodal asiller sınıfını yerinden ettiği gibi şimdi de benim sınıfım olan emekçiler tarafından yıkılacaktır"

3hC46Je.md.jpg

"Alın teriyle yoğrulan bir hayat, en onurlu yaşamdır. 1 Mayıs'ta emeğin gücünü hep birlikte kutluyoruz!"

Bir zamanlar Amerikada isciler 12 -16 saat arasi calisma saatlerini cok bulup sokaga dokulmus, 8 saatlik calismanin yeterli olmasi gerektigini savunmuslar. Olaylar buyuyunce bu eyleme onculuk eden 4 lider idam edilmis,1 kisi de idam edilmeden once kendi intihar etmis. Birseyleri hak etmek icin once bedeller odenir. 1 mayis bu bedellerin eseridir. Kutlu olacaksa olsun,ben calisiyorum suan....

Ekonomi bakanının yardakçı takımıyla işçi sınıfını yüksek maaş talebinin enflasyona neden olduğuna ikna etmeye çalıştığı süreçleri gördük.

Bunun bir sonraki adımı ise bir aylık maaşım devlete bir aylık maaşım kendime politikası olacaktır.

Kendi halkını sömürgeleştiren devlet modeli.

1 Mayıs ha..
İşçinin emekçinin bayramı...
Kim tatil şu an?
Kime bayram, nasıl bayram?

Millet dökülen dişlerini yaptıramıyor, 1 Mayıs 1 Mayıs,

Böyle memlekete böyle Mayıs.

Neyse Galatasaray ayı, 10 1 ayın sultanı geldi.

Ben içmeğa gidiyorum. Günaydın.

yollar kapalı
mağdur olduk diyorlardı işçiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri