1 Mayıs 2014

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Merhaba arkadaşlar. Kandiliniz mübarek olsun. Gönlünüzdeki güzellikler hayırlara vesile olsun.

Bu gün 1 Mayıs dolayısı ile fotoğraf çekmek için Avrupa yakasındaydım. Okmeydanından başlayarak Çağlayan, Mecidiyeköy, Beşiktaş, Kabataş, Karaköy, Tarlabaşı, Osmanbey ve tekrar Okmeydanına dönüş olarak bir güzergah izledim. Hemde yürüyecerek :) Öncelikle şunu dile getirmek istiyorum gösterici olarak adlandırdığımız insanların %90'nın işçilerle, emekle, işçilerin kardeşliği ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, tek dertleri akılları sıra düzene karşı gelen insanlardı. Bu düzene karşı gelme eylemleride polise ve çecreye zarar vermek olarak algılayan düşüncedeki insanlar.

Okmeydanı'ndan daha çıkarken bir gurubun ortasında kalıp ilk gazı orada yedim :) Nefesim açıldı, gözlerim daha net görmeye başladı :p Oradan Çağlayan'a kaçtım. Mecidiyeköy'e bütün girişler kapalıydı. Zincirli kuyu tarafından Beşiktaş'a indim. Öyle güzel bir yere inmişimki tam gösterilerin merkezi. Beşiktaş Çarşı'nın hemen arka sokağı. Orada çok büyük hengameler atlattım. İyi bir düşüş, ezilme tehlikesi ve bilimum gaz toma suyu ikilisi. Açıkçası adrenalinden ziyade içimde bir korku vardı. Uzun zamandır bir şeylerden korkmadığımından farkına vardım. Oradaki göstericilerin durumu benden daha vahimdi. En ufak bir hareketlenmede herkes kaçıyor, etraftan "sakin sakin buraya giremezler" diye yatıştırılıyordu. Hatta bir ara ayağım takıldı patır kütür ses yapınca millet de arkamdan koşmaya başladı :)

Beşiktaş Yıldız parkı kısmına geçtim en çok fotoğrafı orada çektim. Çünkü basın ile beraberdim, polislerin yanında. İki gurup vardı; 1. gurup sürekli polis ile çatışan, diğer gurup ise polisin hemen yanında şarkı söyleyip halay çeken. Bu gurupa kesinlikle polis hiç bir müdahalede bulunmadı. Polis ancak karşı taraftan fiili bir saldırı olduğunda müdahalede bulundu. Oraya sadece bir fotoğrafçı olarak gittim ve görüşlerimi size aktarıyorum. Lütfen konuyu siyaset meydanına çevirmeyin. Böyle bir tartışma içine girecek arkadaşları mesaj kutuma bekliyorum.

Mecidiyeköy Meydan

Khq6RCe.jpg

İlk Müdahalelerden biri Mecidiye köy

K1w36Ts.jpg

Beşiktaş Çarşı Arkası

eiwlvVU.jpg

m4l1JF0.jpg

er3fQGp.jpg

Im9MPHP.jpg

Genelde öbek öbek kaldırım taşları sökülüp bir yerlere istiflenmişti

A8s0PT7.jpg

pZg15tK.jpg

qzsOvt5.jpg

nV3BoTw.jpg

Bu parkın adını tam bilmiyorum ama burda polis iyi sıkıştırdı bizi. Sağlı sollu gaz bombası ziyafeti çektik :D

wUpbi1u.jpg

D8o9ckK.jpg

Beşiktaş Yıldız Parkı alt yol

6oNHqIW.jpg

Buradaki arkadaş önündeki tomaya taş atarken diğer tomayı unuttuğu anda suyu yedi

faVpP0w.jpg

z68TDgF.jpg

tHwNUDM.jpg

Gazeteci bir arkadaş

cqj5Fn1.jpg

Bu polis arkadaşın hemen ön sokağında bir gurup vardı. Yüzüne karşı küfür ettikleri andan bir kare. Polislerin silahı çekip orda adam öldürmediği için bence milletçe bi dua edilmesi lazım. Çünkü o polisleri öyle küfürler ediliyorduki, anasına, bacısına, kardeşine, karısına. Ben de küfür ederim ama benimkiler bu küfürlerin yanında aptal şey, eşşek sıpası gibi kalır. Hele bir yaşlı teyze gördüm öyle acayip küfür tamlamaları kullanıyorduki bir an acaba diye düşündüm.

loDSBej.jpg

Beşiktaştan köprü yolu, bakmayın kaldırım kenarlarının olmadığına. Bir zamanlar kaldırım varmış orda.

HWhjRRs.jpg

LIzLZQU.jpg

lBnD6dD.jpg

Göstericilerin kurduğu barikatların çoğuna ambulanslar takıldı. Bu karde kaçmak zorunda kaldım. Ambulansın geçemediğini gören iki toma orayı düm düz etti. Fotoğraf yakalayamadım o korkuyla.

34ZWUnE.jpg

L6KaTWB.jpg

1XQeiYJ.jpg

4rJaIPm.jpg

Beşiktaş Meydan

g0S0U0f.jpg

EdOxQev.jpg

Ortalık tamamen sakinken bu gurup polisin üstüne yürüyünce bir anda müdahale başladı

RvboGj6.jpg

Bip4nqS.jpg

ppZF7BH.jpg

oQGUR1b.jpg

y2m8B5F.jpg

OM4KB03.jpg

w2C5iQR.jpg

Burada karşı taraftaki gurup polise taş yağdırınca bir anda tomalar sağ tarafa yöneldi. O arada bizde kaynadık, toma bir anda suyu bizede tuttu. Hemen önümüzdeki ağacın arkasına saklandık. Ben biraz çakallıp yapıp adamların arkasına geçtim ama yinede ıslandım. Olaylar yatışınca tomadaki polis arkadaş görmediğini söyleyerek bizden özür diledi.

uzCeswd.jpg

uTsfHH0.jpg

4iBjKZF.jpg

xPT3Bp7.jpg

aOaKFJd.jpg

yzaxB6e.jpg

sursHjP.jpg

Kan gölüne dönen sokak :p

b4YJhtE.jpg

Q2urdBK.jpg

Bu da bir gösterici arkadaş. Polise attıklarını gösteriyor.

kbJf26E.jpg

Bir diğer gösterici arkadaş da polisin onlara attığını gösteriyor.

HnPgeEL.jpg

2Tb9p4H.jpg

Ve işte en garip kimseler. Böyle çok görüntü vardı ama bir yerden sonra insan farklı düşünceler içine giriyor. Ben sadece bu iki arkadaşın fotoğrafını çektim. Arkada olaylar olurken bu iki sevgili selfie çekiyorlardı. Enteresan tipler.

jfgeLsr.jpg

Geziden bir işçi :p

RGE6xXn.jpg

Dolma Bahçe Caddesi

rLRUIgY.jpg

C17Z6VV.jpg

Bu ablanın tek sorunu sarhoş olması. Polislere sürekli "alın beni, götürün beni, Kemal Kılıçdaroğlu buraya gelsinnn" diye veryansın içeren cümleleri vardı. Akıbeti ne oldu tam olarak bilmiyorum.

3HMrHxY.jpg

Bunlarda eylemci mesela. Polisin hemen dibinde halay çeken bir gurup. Polis neden müdahale etmedi acaba.

dSXVMwY.jpg

Şişli

gaxsAny.jpg

Okmeydanı

SdNK93a.jpg

Okmeydanı Gürsel Mahallesi

Z4rK3Wv.jpg

Okmeydanı Gürsel Mahallesindeki atm'lerin hepsi bu haldeydi.

rNc59Vc.jpg

Okmeydanı Gürsel Mahallesi

BJifQLm.jpg

Okmeydanı Gürsel Mahallesi - BİM

SXjtp4k.jpg

Televizyon kısmından bir anektod düşmek istiyorum. Beşiktaş'ta müdahale olduğu anda TV kameraları kayda giriyor ve " evet şu anda Beşiktaş'ta müdahale sürüyor. Gösterici ve polis arasındaki yoğun çatışma arkamızda devam ediyor" gibi cümleler sarfediyorlar. Olay bitimine yakın kamera kapanıyor ve aradan 40 dk civarı geçiyor ufak bir olay daha patlak veriyor. Kameralar tekrar yayına giriyor ve aynı cümleler. Hemen hemen bütün TV kanalları aynı şeyi yapıyor. Amaçları tam olarak ne anlayamadım. İnsanlara sürekli bir kaos ortamını yaşıyormuş izlenimi vermek mi, yoksa insanların kanalda durma sürelerini mi uzatmak?

Ortalama 900 den fazla fotoğraf çektim. Birazını sizinle paylaştım. Şimdiden teşekkür ederim okuduğunuz için.

Benden de bir kare olsun :))

10314691_10152404370677276_3585594155988080715_n.jpg

Sanki işçi bayramından değilse savaştan fotoğraflar gibi..

Yaptığın yorumlarda tam yerinde olmuş halay çeken grup ve diğer grup arasındaki görüntüler her şeyi özetliyor aslında.. Kadrajına sağlık hocam..

Acaba senin orda ne işin var canına mı susadın dicem de senin gibiler olmasa nasıl haberdar olucaz bunlardan?

Güzelim İstanbulu ne hale getirmişler.. :(

Bu 1 Mayıs emekliler bayramı ne zaman olaysız kutlanacak acaba,bi yılda cana zarar gelmeden kutlamalar görsek ya!

Tebrik ederim kendi ellerinle emeğinle çok güzel bir konu derlemişsin gerek fotoğraflarınla gerek yorumlarınla gayet aydınlatıcı olmuş..teşekkürler emeklerin için,ha bide sanada geçmiş olsun savaşı andırıyor bu görüntüler resmen :)

Haklı haksız önemli değil, suçlu suçsuz önemli değil. Bunlar görecelidir. . .Taraflı değil, tarafsız olmalıydın. . .
Gerçi herkesin tarafı da vardır öyle değil mi? Polisleri, polis zihniyetini, polisliği, mecburiyeti savunabilirsin. Karşıdakiler de yamyam olabilir, ama tarafsız olmalıydın, sadece karelerle anlatmalıydın. . .O halde biz nerden bilelim işine geleni çektiğini gelmeyeni çekmediğini. . .

Off neler yakalamissin..
Hep beşiktaş ta miydin?
Çok güzel çekimler. Çok çok pişmanım şu an:/

Olayı özetlemişsin kardeşim eline sağlık.

Gazetecilere işçilere gelen zarara üzülürüm fakat karışıklık çıksın diye ortalığı karıştıran eylemcilere isabet eden gazada üzülmek şöyle dursun sevinirim bile bu 1 Mayıs ne zaman olaysız geçecek acaba şimdi ben 19 Mayıstan bile korkmaya başladım açıkçası

Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için. pan dediğim gibi tartışmaya girmiyeceğim.

Off neler yakalamissin..
Hep beşiktaş ta miydin?
Çok güzel çekimler. Çok çok pişmanım şu an:/

En güvenli yer Beşiktaş'tı. Orada basınla beraber fotoğraf çekebiliyordum. Diğer taraftan göstericilerin arasında sürekli bir koşuşturmaca olduğundan fotoğrafların çoğu flue çıktı. Güzel bi deneyim oldu benim için :)

Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için. pan dediğim gibi tartışmaya girmiyeceğim.

En güvenli yer Beşiktaş'tı. Orada basınla beraber fotoğraf çekebiliyordum. Diğer taraftan göstericilerin arasında sürekli bir koşuşturmaca olduğundan fotoğrafların çoğu flue çıktı. Güzel bi deneyim oldu benim için :)

Çok güzel çekimler olmuş darısı basima:)
Sözlük konunda bir sey sormuştum ona da cevap alabilir miyim mumkunse?:p
Objektifine sağlık der kacarim:p

Çok güzel konu olmuş.
Ellerine sağlık kardeşim.

Sükûneti, barışı çekmiyor gazeteciler.
Malûm bizim medyamız kanla, terörle besleniyor.

çok güzel olmuş bunlar, bence gayet de objektif fotoğraflar. teşekkürler :)

Çok beğendim ,tebrik ederim.

Çok güzel kareler ve yerinde yorumlar yapmışsın ilahimorluk, ellerine sağlık

Emeğine sağlık dostum , çok güzel konu olmuş tebrikler .:)

Geri