1 KW h Elektrik Kaç TL?

Konu sahibi son olarak 186 gün önce görüldü
1 kW elektrik 1000 watt elektriği ifade eder. Elektrik tüketen cihazlar, fabrika verilerine göre 1 saatte tüketilen elektriği göstermektedir. Örneğin bir klima, fabrika verilerine göre 1200 Watt elektrik tüketiyorsa, bu 1 saat açık kalması durumunda tüketeceği elektriği göstermektedir. 1200 Watt elektriği kW/h birimine çevirecek olursak da 1.2 kW/h eder.

1 kW Elekttrik Kaç TL Eder?
KDV, elektrik tüketim vergisi, dağıtım bedeli, sistem kullanım bedeli, sayaç okuma bedeli, kaçak kullanım bedeli, enerji fonu, TRT payı gibi çeşitli tutarlar hesaplamaya dahil edilmezse, 1 KW elektriğin birim fiyatı 0,2848 TL yani 28 kuruştur.

2014 yılı Temmuz ayı itibariyle 1 kW/h elektrik (1000 watt) çeşitli vergiler dahil ortalama 0,42 TL yani 42 kuruştur.

bunu arayan adam neyin peşinde arkadaş sayaçlara göre faturayı mı tespit ediyor :)

bunu arayan adam neyin peşinde arkadaş sayaçlara göre faturayı mı tespit ediyor :)

Maliyet hesaplarının olmazsa olmazlarından biridir elektrik. Bunu dar anlamda sadece ev için değil, şantiye ve büyük tesisler için de düşünebilirsiniz.

Söz gelimi benim şantiyeme ayda 20 bin TL tutarında elektrik faturası geliyor diyelim. Hangi makinenin kaç kw'lık kurulu gücü olduğunu, ürüne ulaşabilmem için ne kadar enerji tükettiğimi ve bununla beraber olarak üretim maliyetimi ve bunun da sonucu olarak ürettiğim ürünün satış fiyatını direkt etkiliyor. Elektriğin kw fiyatının %5-7 oynaması yada %5-7 daha az enerji tüketilmesi 1 işçinin aylığına denk gelebiliyor. Daha büyük kurulu gücü olan tesisler için çok daha ciddi rakamlar ortaya çıkabiliyor.

Kaldıki dünyada enerjiye ulaşımın en pahalı olduğu ülkelerden biri Türkiye. Dolayısıyla enerji maliyeti 1. dereceden hesaplanılması gereken kalemlerden biri olarak önemini koruyor.

Geri