Zorunlu Hizmet Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

E
  • Kullanıcı Ezel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Karşıyım, bir insan şartları kötü bir yerde çalışmak istemiyorsa, devlet bunun nedenini kendinde sorgulamalıdır. Bazı bölümlerde, mecburi hizmet tamamlanmadığında diplomaya el konmakta ve siz lise mezunu sayılmaktasınız. Böyle bir faşistliğe sonuna kadar karşıyım.

Gönüllü yapmazsan zorla yaptırırlar. Lafa gelince bu topraklar bi bütün hepsi bizim iş icraate gelince tık yok :honk:

Her kabahati devlete yukleyip sorumluluktan kolayca siyrilabilecegini zanneden o zihniyet, evinde hali bile olmayan gariban koy cocugunun yuzune bakma cesaretinden mahrumdur. Bu topraklar icin kan doken atalarinin imkansizliklarindan bihaber yetisen burger king gencligi, bugun zorunlu hizmetten kacarken yaslandiginda kimden hizmet bekleyecek merak ediyorum...

'devlet bana bakmak zorunda', 'devlet beni atamak zorunda', 'devlet beni diğerleriyle eşit tutmak zorunda'

aynı qafa

'devletin vergi alması çok saçma', 'beni kimse zorunlu görev yapmaya zorlayamaz', 'askere gitmeme hakkım olmalı'

Çok saçma ama bazı yerlere oralı olanlar bile gitmek istemiyor mecbur birileri gidecek

Geri