Zengin Olmak, Mutlu Olmak Için Yeterli Midir?

Konu sahibi son olarak 3936 gün önce görüldü
Zengin olmak, mutlu olmak için yeterli midir?

Para = mutluluk
X(para)=?ne kadar mutlu edebilir profösörü getirsen çôzemez ikiside lazim

Çok çok eskiden, Sakıp Sabancının ağladığını görmüştüm televizyonda.Belki eski bir röpörtajdı hatırlamıyorum.Ama aklımda kalanlar Sabancının yürüyemeyen bir kızı olduğuydu.Ve Sabancı şöyle diyordu , "keşke bu kadar zenginliğim kızımın yürümesine fayda verebilseydi ama vermiyor işte. Bu kadar zengin olmasaydım ama kızım yürüseydi daha mutlu olurdum"

Kafamda yer eden konulardan biridir bu, demek ki para her zaman her şey değildir.Ama malesef şu devirde para çok şeydir.

Benim çooooooooook param da oldu çok da ser sefil gezdiğimde oldu ikisini de bilirim ama olay para da bitmiyor sadece para bir araç işleri kolaylaştırıyor ama mutlu olmak çok başka :)

Ne demiş yılmaz abi..

Belki bu fiim hiçbir zaman
o kadar fiyakalı olmayacak ama
Hiçbir lahmacunda
o okul yolundaki üçüncü sınıf lokantada kinin
tadını vermeyecek bir daha
Çok daha iyilerini yedim sonra
bizzat Urfa'da hatta
Ama hiçbirinde
o kadar aç oturmadım sofraya

Para imkan ve istekleri yerine getirebilme sağladığı için, eğlenmeyi bilen ve kafasını rahat tutabilen biri için para mutluluk demektir.

Yukarıda verilen sabancı örneği fakir avuntusu zannımca. Kızı yürüyemeyen bir fakir ile kızı yürüyemeyen Sabancı'ya baktığınızda, bu kıyası yaptığınızda imkan dahilinde Sabancı yine mutludur. Yürüyemeyen kızının karnını doyuramayan bir babanın acısı daha büyük olacaktır. Yürüyen kızına hayatta sunabileceği hiçbir şey olmayan babanın gözündeki çaresizlik de hakeza sarsıcı keder barındırır.

İnsanları zapt-u rapt altına almak adına uydurulan hikayelerin başlangıç seviyesi. Şükreden kul bildiriyor.

yetmiyo muymuş ? zengin arkadaşlar yanıtlasın lütfen :T:

Para imkan ve istekleri yerine getirebilme sağladığı için, eğlenmeyi bilen ve kafasını rahat tutabilen biri için para mutluluk demektir.

Yukarıda verilen sabancı örneği fakir avuntusu zannımca. Kızı yürüyemeyen bir fakir ile kızı yürüyemeyen Sabancı'ya baktığınızda, bu kıyası yaptığınızda imkan dahilinde Sabancı yine mutludur. Yürüyemeyen kızının karnını doyuramayan bir babanın acısı daha büyük olacaktır. Yürüyen kızına hayatta sunabileceği hiçbir şey olmayan babanın gözündeki çaresizlik de hakeza sarsıcı keder barındırır.

İnsanları zapt-u rapt altına almak adına uydurulan hikayelerin başlangıç seviyesi. Şükreden kul bildiriyor.

Biz fakirler böyle avunuyoruz işte.

Para amaç değil araçtır ve evet isteklerimizi yerine getirdiği için haz alır mutlu oluruz ama akabinde daha çok isteriz. Daha çok daha çok sonra bir bakmisiz hayattan keyif almayi bilmeyen doyumsuz kişilik olup cikmisiz.

Çünkü mutluluk an lik bir histir : p

Büyük ikramiye çıksa lotoda
Mutluluk olur mu evde otoda
İster sarayda gez ister şatoda
Mutluluk parada pulda değil ki

Yemede içmede damak lezzeti
Mutluluk kaynağı sanma nimeti
Bırak eller yesin et ile sütü
Mutluluk kaymakta balda değil ki

Ademle havayı bir yaprak örttü
Bak bu dünya nice insan öğüttü
Hepside beş arşın bezile gitti
Mutluluk ipekte şalda değil ki

Mutluluk yatarken yarin dizinde
Mutluluk ara bul kendi özünde
Bakmayı bilirsen kendi gözünde
Mutluluk pembede alda değil ki

Aşık boraniyim düşmem yalana
Arayıp ta sarılmayın yılana
Helal olsun mutluluğu bulana
Mutluluk Allahta kulda değil ki
Halil Çimen

yeterlı degılse bıle mutluluga gıden yolda kırmızı halı serecegı kesın.
para hangı kapıyı acmıyor ? ( bel altı vurmayın hemen. )
mısal ıbrahım tatlıses
adamı kafasından Kalaşnikof’la vurdular bırakın olmeyi adam ıyılestı ve baba oldu. mutsuz mu? bence değil. belkı eskısı kadar mutlu değıl ama kesınlıkle mutsuz bır adam degıl.
bu adamın parası vardı ve parasıyla saglıgına kavustu. eskısı kadar olmasada yasıyor sonucta.
onun yerıne fakır bı adamı koyun bakalım ne göreceksiniz tabloda ?

Param var mutluyum. Zenginlik mi? Şuan ki mutluluğumu sorgulayıp huzursuz olmak istemiyorum.

Burada para ile mutlu olunmaz diyen arkadaşlar harçlıklarını veya maaşlarını bana yollasınlar bir de ben deneyim :D

Para var huzur var

Para, para, para. :)
Para ile mutlu olunmaz. Çünkü; Mutluluk bir tercih işidir. Mutlu olmak bir insanın kendi elindedir. Tabii ki mutsuz olmakta. Mutluluk para da, şan-şöhrette, malda, değildir ki, mutluluk bazen, samimi bir tebessümün için de gizlidir. Yeter ki, mutlu olmayı tercih edelim.

Paran var derdin var kardesim. Ne mutlulugu?

Mutluluktan ne anladığımıza bağlıdır.
Mutluluk kavramını parayla sınırlarsan,paran yoksa mutsuz olursun.

Buna emin olabilirsiniz,fakirler kadar hiç kimse mutlu değildir.

Zenginlikte,huzur ve mutluluğu yakalamak zor..

Yok ya zengin olmak mutlu etmiyor. Zepzengin olmak mutlu eder ama . :S Bir herkeste olan ''bmw'' yi sürmek var. Birde ''Bentley'' i sürmek var . :)

Geri