Yürüyen merdiven nasıl çalışır?

🕒 Konu sahibi 12 saat önce aktifti
Yürüyen merdiven hayatımızda kendine asansörden sonra en etkili taşıma aracı olarak yer etmeyi başarmış bir mekanizmadır. Yürüyen merdivenler gerek AVM, gerek iş merkezleri gerekse metrolar gibi yerlerde çok sık ve yoğun olarak kullanılmaktadır. İnsanları biraz tembelliğe alıştırsa da gerektiğinde kullanıldığında oldukça faydalı mekanizmalardır.

“Hidrolik nedir?”

Yürüyen merdivenler basamakları sürekli olarak dönen bir mekanizma üzerine yerleştirilmiş olan ve elektrikle çalışan makinalardır. İnsanları yapılardaki katlar arasında taşımaya yararlar. Aslında çıkış olarak daha çok yaşlı, hasta hamile ve engelli insanları taşımak olsa da artık her yaştan insan yürüyen merdivenleri kullanıyorlar.

Yürüyen merdivenin şematik olarak aşağıda gösterilmiştir.
yuruyen_merdiven.png

yuruyen_merdiven_1.png

Nasıl çalışmasın ki. Zorla çalıştırıyorlar hem de sgk'sız.

Yürüyen merdivenin yürümeyeni insanı sersem ediyor..

Nasıl çalışmasın ki. Zorla çalıştırıyorlar hem de sgk'sız.

Geçen sene yaşanan metro merdiven kazası sonrası, bugün sosyal medyadan bir hayli tarafıma mesaj geldi bu konuda. Tekrar güncel bilgiyi paylaştılar.

Bende yürüyen merdivenlerin nasıl çalıştığını merak ettim ve sizle de paylaşmak istedim.

Çalışıp çalışmamak kendi elinde ama bazen dinleniyor keratalar.

Gecen bizim kadin dogumcu tolgayla bunu tartıştık. Ulan dedik şu merdivenler nasıl çalışıyor acba dedik. Allahin işi işte.

Trabzandakı siyah plastik
Kısmıni kavramişti kardeşim, bir kez cizzptt diye ses geldi sanırım elektrik çarpmişti parmakları siyahtı :))

Cizzptt diye ses geldi demek. :D

Dün yine merdiven çalışmadığı halde kullananlardan 1i içine düştü. Ölüp ölmediğini bilmiyorum umarım yaşıyordur.

• Beğen
Tepkiler: Eru
Bu konu bence bugün hep üstte kalmalı.
Up up

Kilicdaroglu geldi aklima.Allahin isi iste.

Sen kendin merdivana ah le merdivana ters bindin, bizi de bindiremezsin klişdaroğli.

Son düzenleme:
Geri