Yurt dışındaki Türkler'de Korona paniği! Sizce yurda dönsünler mi dönmesinler mi?

Konu sahibi son olarak 983 gün önce görüldü
Yurt dışındaki Türkler dönsünler mi dönmesinler mi? Korona paniği herkesi sardı biliyorsunuz. Almanya'da eğitim gören, ziyaretçi giden ya da iş gezisine gidenlerin geri getirilmesine karar verildi.

Karantinada tutuldukları sürece sorun olmaz ve zaten hastanelerin bazıları korona teşhisi konulan hastaların tedavisi için boşaltılmaya başlandı çünkü virüs bulaşıcı olduğu için, normal hasta kabulu yapamazlar.

Ailelerinden ve sevdiklerinden uzak bu süreci yaşamak eminim çok zordur ve bu açıdan bakıldığı zaman gelmeliler fakat çok sıkı tedbirler alınması gerekiyor.

Yakında turistler de gelmeye başlayacak ve kontrol mekanizması çok önemli.

Getirilince karantinaya alınacaklar mı? Karantina şartlarına uyacaklar mı? Bknz. Umreye gidenler.

Herkes evinde otursun totosunun ustunde cok zor birsey degil. Tek korkum olurda ailemden birine birsey olursa cenazesine bile gidemicez su donem.

Bu süreçte dönmek isteyen tüm vatandaşların karantina kapsamına alınarak yurda getirilmeleri ve ivedilikle tedavilerinin yapılması taraftarıyım.
Halkı dünyanın neresinde olursa olsun, hiç bir korkunun esiri olarak vatandaşını ölüme terkedecek bir millet olmadığımıza inanıyorum...

Getirilince karantinaya alınacaklar mı? Karantina şartlarına uyacaklar mı? Bknz. Umreye gidenler.
Bişey sorabilirmiyim?
Çok özür dileyerek söylüyorum.
Lütfen kusuruma bakmayın...

Vakalar başladığından bu yana ülkeye avrupadan gelen sayısı : 372 bin
Umreden gelen sayısı : 21 bin

Neden umreden gelenlere taktığınızı anlamadım.

Konuya dair haksöz haberde bir yazı kaleme aldım. Sayfamda konu açma iznim verildiğinde burdada yayınlayacağım. Orada bunun cevabını bekliyorum sizden.

Tekrardan özür diler,
Saygılarımı sunarım...

Bişey sorabilirmiyim?
Çok özür dileyerek söylüyorum.
Lütfen kusuruma bakmayın...

Vakalar başladığından bu yana ülkeye avrupadan gelen sayısı : 372 bin
Umreden gelen sayısı : 21 bin

Neden umreden gelenlere taktığınızı anlamadım.

Konuya dair haksöz haberde bir yazı kaleme aldım. Sayfamda konu açma iznim verildiğinde burdada yayınlayacağım. Orada bunun cevabını bekliyorum sizden.

Tekrardan özür diler,
Saygılarımı sunarım...

"Bknz. Bu süreçte Avrupa'dan gelenler ya da Yunanistan üzerinden Türkiye'ye gelen Şeyma Subaşı'nın sevgilisi" yazabilirdim. Aklıma ilk gelenin umreden dönenler olmasının sebebi, karantina sürecinin en belirgin şekilde onlara uygulanmış olması.

"Bknz. Bu süreçte Avrupa'dan gelenler ya da Yunanistan üzerinden Türkiye'ye gelen Şeyma Subaşı'nın sevgilisi" yazabilirdim. Aklıma ilk gelenin umreden dönenler olmasının sebebi, karantina sürecinin en belirgin şekilde onlara uygulanmış olması.

Anladım teşekkür ederim.
Genelde islam düşmanlığı üzerinden yol alınıyor. Bir an acaba dedim...
Tekraren teşekkürler...
Dışardan gelen her vatandaşımızın sağlığı ve toplum sağlığı için karantina en güzel uygulama...

Saygılarımla..

@Arkhe yapılan son araştırmaları okuma fırsatı bulduysanız şayet, virüs daha çok gizli taşıyıcılardan bulaşıyor yani yakın çevremizdeki herkes taşıyıcı olabilir ve bu kişilerin kim olduğunu hiç bilmiyoruz fakat gelecek olanlara hiç değilse karantina uygulanacak ve hapis cezası da çıkartıldı, kendi adıma sorun olacağını düşünmüyorum.

Herkes bulunduğu ülkede karantina altına tutulmalı, bu süreçte giriş çıkışlar tamamen kapatılmalı. Kimse ne gelsin nede gitsin.

Geri