Yunanistana Giden Varmı

Konu sahibi son olarak 2998 gün önce görüldü
Evet buyur kardeş ne soracaktın :)

Akzjsiandlala troll adam.

Üç dört sene önce gezmek için gitmiştim Haziran'da iş için gidecem. Bu kez sadece Selanik olacak ama.

Üç dört sene önce gezmek için gitmiştim Haziran'da iş için gidecem. Bu kez sadece Selanik olacak ama.
Atamızın evini ziyaret etmeyi ihmal etme.
Ben 2012'de gittiğimde tamirat dolayısıyla kapalıydı şimdi açık.
Krizin en çok vurduğu şehirlerden biri sokaklar sessiz işyerlerinin çoğu kapalı.
Hazır şarap satan dükkanlardan şarap almanı tavsiye ederim daha ucuz ve kaliteli de.

Gemiler santorini adasına yanaştıklarında neden demirlemezler de şamandıralara bağlarlar?

Çünkü Santorini adasında büyük gemilerin yanaşacağı bir liman yapılamaz nedeni derinlik

Derinliğin sebebi ise geminin durduğu yer yanardağ ağzıdır volkanik bir adadır ve yanardağ hala faaldir diğer adalara göre 5-7 derece daha sıcaktır. Ege denizinin oluşma sebebi olan yanardağdır. Derinliği 300-800 metre arası değişir.

Santorini merkez (fira) 300 400 m falezin üstünde olduğundan( Antalya da olan falezlerin 20 katı kadar) teleferikle çıkış olan yere en yakın şekilde yanaşılır. Sonra küçük tender botlarla karaya çıkış sağlanır.

Bildiğim kadarıyla Santorini merkeze çıkış yöntemleri

1- Teleferik

Bir kabin alt kişiliktir toplamda 6 kabin vardır. 1 dakika 50 sn de merkeze çıkar. Tabi 4-5 büyük otel gemisi olduğunda toplam 15-20 bin kişi demek olacak tur almadan bireysel çıkış yapmak isteyenlerin o sıcakda bekleyeceği kuyruğu bir düşünün !

2- Teleferiğin yanında ki 500-600 basamak merdiven (Katırların k.çında bez olmadığından dolayı kaygan ve kokusunu anlatmayım)

3- Basamak çıkmayım diyenler için katır veya eşek ( 2 gün beliniz ağrır )

4- Athinios limanı

Bu liman genelde gemilerde ki tur satın alan turistler için kullanılır limandan sonra tur firmalarının otobüslerine binilir. Buraya da küçük tender botlarla yanaşılır. Kesinlikle rent a car firması yoktur ayrıca belediye otobüsü ve takside yoktur. Birde diğer adalardan gelen arabalı feribotlar yanaşır.

5- Oia köyü buraya da büyük gemiler yanaşamaz küçük yatınız botunuz neyiniz varsa artık demir alamazsınız çünkü çok pahalıdır ve yer olduğunu zannetmiyorum. Çok multi milyoner insanlar olduğu için. ( Brad Pitt ve Angelina Jolie burda evlenmiştir ve adada bir evleri vardır.)

Büyük gemilerin rahatça yanaşabilmesi için yapılacak liman Mykonos Tourlos limanı gibi olması gerekir. En sığ yeri 150-200 metre olan yere liman yapmak çok maliyetli olur diye düşünüyorum.

Birde 23:00 dan sonra hiç bir büyük gemi Santorini de kalamaz yasaktır.

Mikanosa Midilliye giden varmı Midilli Akçayın karşısında bütün akrabalar gitti birde ben gitsem ailemle Midilitiy gezsem

Mikanosa Midilliye giden varmı Midilli Akçayın karşısında bütün akrabalar gitti birde ben gitsem ailemle Midilitiy gezsem
Mikanos'a bir kaç kez yanaştık, şehre çıkmadım ama limanı güzel, büyük küçük gemiler yanaşabiliyor. Plajları ve evleri güzel çarşıyı gezen turistler gayet memnun, yunan mutfağı tipik akdeniz mutfağı ahtopot, kalamar sanırım her lokantada mevcut. Çıplaklar kampı varmış diyorlar ben bu konuda yolculardan herhangi bir duyum almadım.
Limanın hemen yanında bir halk plajı var gündüz burada yüzer gece mendirekte demlenirdik.
Hey gidi günler!

Geri