Yumurtasız Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması

• Kullanıcı Başak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Pilav-Makarna-Hamur İşleri
Konu sahibi son olarak 1050 gün önce görüldü
yumurtasiz-yag-cekmeyen-hamur-kizartmasi-500x333.jpeg

Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 paket kabartma tozu
Un

Yapılışı
Çok pratik ve asla yağ çekmeyen hamur kızartması. Kahvaltıda ağzınıza layık hafif bir alternatif

Bir kaba yoğurdu tuzu ve kabarma tozunu sırayla ekliyoruz.
Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Unlu tezgahta merdaneyle açıyoruz.
Ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde olması lazım.
Bir kalıp yardımıyla şekiller çıkarıyoruz.
Ve kızgın yağda altlı üstlü kızartıyoruz.
Bu kadar, afiyet olsun :)

yumurtasiz-yag-cekmeyen-hamur-kizartmasi-3-320x427.jpeg

bişiye benziyor

bu pişi ya ve olsa da yesek dedim en iyisi yarın anneme diyeyim de yapalım.d

Ana malzemelere bak yaparim ki ben bunu yalniz böyle puf puf olmazsa dovusuruz :liv:

Başak' Alıntı:
[quote name="Lelis" post=4000577]bu pişi ya ve olsa da yesek dedim en iyisi yarın anneme diyeyim de yapalım.d

yeni görüyorum, yaptınız mı nasıl oldu? (:[/quote]
unuttum ya :/
Ama daha evvel yapmıştım güzel oluyor.

yeni görüyorum, yaptınız mı nasıl oldu? (:

unuttum ya :/
Ama daha evvel yapmıştım güzel oluyor.
[/QUOTE]

Afiyet olsun :cici:
Bu tariften de dene, az malzeme ile güzel sonuç çıkıyor.
Sonra yine burda buluşalım. :kaç:

yağ çekmeyen hamur kızartmasına anlat anlat sen seversin yalanı diyorum, çok güzel olan her şey gibi o da uzun vadede üzmesiyle meşhur. :/

yağ çekmeyen hamur kızartmasına anlat anlat sen seversin yalanı diyorum, çok güzel olan her şey gibi o da uzun vadede üzmesiyle meşhur. :/

Lisede aşçılık okumuştum. O zamandan beri denediğim tarifler içerisinden en uygunu bu. Gerçekten yağ çekme konusunda güvenle deneyebilirsin

Deneyince yaz bana :cici:
Denedim ben ama olculerini kafama gore yaptim 2 kasik falan yoğurtla. Tadi normal hamurdan daha güzel bir kere. Ama yağ çekti ve pek puf olmadi. Bunda çok iyi yogurmamis ve hic bekletmemis olmamin payi olabilir tabi. :anla:

Lisede aşçılık okumuştum. O zamandan beri denediğim tarifler içerisinden en uygunu bu. Gerçekten yağ çekme konusunda güvenle deneyebilirsin

aşırı lezzetli bi şey olduğuna eminim ama hamur kızartması tercih etmiyorum, ben tam buğday ekmeğime come back. :p

aşırı lezzetli bi şey olduğuna eminim ama hamur kızartması tercih etmiyorum, ben tam buğday ekmeğime come back. :p

Tam buğday ekmeği derken bile içim kıyıldı, sağlıklı beslenmek asla bana göre değil :D
Biz de hamur kızartması arasına mangal sucuğa devam :p

Denedim ben ama olculerini kafama gore yaptim 2 kasik falan yoğurtla. Tadi normal hamurdan daha güzel bir kere. Ama yağ çekti ve pek puf olmadi. Bunda çok iyi yogurmamis ve hic bekletmemis olmamin payi olabilir tabi. :anla:

Bu tarifteki ölçüler ile denediğinde hamuru yoğurup, bekletmenin yanı sıra çok büyük parçalar halinde kızartmamak önemli. Tabağa peçete koyup kızarttığın hamurlardaki fazla yağı peçeteye salabilirsin.
Bi’ daha denersen fotoğraflarını at buraya da gözümüz gönlümüz açılsın :cici:

Geri