Youtuber Ruhi Çenet kanalının nasıl çalındığını anlattı

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Internet ve Teknoloji
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
8 milyonun üzerinde abonesi olan YouTube kanalı çalınan Ruhi Çenet, olayın nasıl gerçekleştiği ile ilgili bir video yayınlandı. Hesaptaki videoların silinmesi ardından ve yayın yapılmaya başlanması ardından Çenet sosyal medya hesabından “Kanalımız hacklendi, bu sahte yayınlara inanmayın” başlığıyla paylaşım yaparak takipçilerini uyardı.

Hırsızlar kanalın adını Ripple yaparken fotoğrafını da değiştirdi. Çenet’in kanalının çalınmasının sebebi ise milyonlarca abonesi olması. Çalınan kanalda dolandırıcılar canlı yayın yaparak, kripto para piyasasını değerlendirdiğini iddia ederek yatırımcıları hedef aldı.

Benzer yöntemlerle başka hesap ve kanalların da aynı akıbete uğradığını belirten uzmanlar bu konuda yayıncı ve içerik üreticilerini uyarıyor.

Kaynak

1712757483997-rc-ara.jpg

Ruhi gibi yillarin sosyal medyacisi bir adamin,kanal caldirmasi anlasilir bir durum degil.

Ruhi gibi yillarin sosyal medyacisi bir adamin,kanal caldirmasi anlasilir bir durum degil.
Teknoloji ilerledikçe hackerlar da kendini geliştiriyor. Sanal dünyada her şey mümkün olabilir ve bu sebeple güvenlik adına çok dikkatli olmak gerekiyor.

Teknoloji ilerledikçe hackerlar da kendini geliştiriyor. Sanal dünyada her şey mümkün olabilir ve bu sebeple güvenlik adına çok dikkatli olmak gerekiyor.

İphone,Macbook ve İpad kullaniyor bu youtuberlerin hepsi.Boylesine kapali bir sistemden sifre calmak imkansiz olmasa bile cok zor.Gerci Ruhi'nin gecen yillar da kardesinin de kanali calinmisti,dikkatli davranmiyorlar galiba.

Rakam,harf,harf,ozel karakter,harf,rakam,ozel karakter seklin sifre olusturmanizi tavsiye ederim Lefty hanim.Sahsen ben sizin forum hesabinizi calsam,GS'yi oven,FB'yi yeren paylasimlar yapardim. : ))

İphone,Macbook ve İpad kullaniyor bu youtuberlerin hepsi.Boylesine kapali bir sistemden sifre calmak imkansiz olmasa bile cok zor.Gerci Ruhi'nin gecen yillar da kardesinin de kanali calinmisti,dikkatli davranmiyorlar galiba.

Rakam,harf,harf,ozel karakter,harf,rakam,ozel karakter seklin sifre olusturmanizi tavsiye ederim Lefty hanim.Sahsen ben sizin forum hesabinizi calsam,GS'yi oven,FB'yi yeren paylasimlar yapardim. : ))
Kişisel hesaplar çok riskli ve tanımadığınız hiç kimse ile telefon uygulamaları üzerinden iletişim kurmayın. Banka hesaplarınıza kadar çalınabilir.

Takip etmedim ancak videolarına denk geliyordum ve sanırım ağırlıklı olarak gizemli olaylar üzerine içerik hazırlıyor.

Üff benim de oyun hesabım çalınmıştı. Çalan kişiyi ekledim yeni hesabımla. Renk vermeden çalanı kendime aşık edip “aa hesabına bi’ gireyim çoksel kostümlerin var” deyip geri almayı düşünüyorum. Dişiliği kullanmanın vakti geldi…………….

IMG_8077.jpeg

Son düzenleme:
internetle bu kadar içli dışlı olan, medya şirketi olan kişilerin sistemlerinde buna karşılık bir güvenlik önlemi almaması inanılır gibi değil. linke tıkladı hesap gitti, bu mu? : / ücretsiz üçüncü sınıf güvenlik programı bile kullansa bu bağlantının güvenli olmadığını anlar bağlantıyı keserdi.

Sizin dusunceniz nedir ustad?
vallahi ruhiyi hiç izlemem onun için konuşmam doğru olmaz ama bu youtuberlık işinin çok sürdürülebilir bir iş olduğunu düşünmüyorum...... içerik ürettiğin kadar sponsorluk alıyorsun sonuçta...... kanal büyütüp satma daha karlıdır....... bir de organik takipçi olursa mis.....

vallahi ruhiyi hiç izlemem onun için konuşmam doğru olmaz ama bu youtuberlık işinin çok sürdürülebilir bir iş olduğunu düşünmüyorum...... içerik ürettiğin kadar sponsorluk alıyorsun sonuçta...... kanal büyütüp satma daha karlıdır....... bir de organik takipçi olursa mis.....

Cok haklisiniz.Ruhi'nin ilk yillari iyiydi.Lakin ne zaman maddi kaygilar gutmeye basladi,videolarinda bilgi ve ozgunlukte kaybolmaya yuz tuttu.

Kanal buyutme,satma vs... Bu konular da cok bilgim yok.Masallah Oggy hocam,internet alemin de bilmediginiz yok. : )

sırf bu nedenle bazıları, kanalını sattığını ve yeni bir kanal için bu yola kitle oluşturmaya çalıştığını iddia ediyor....... :emoji_thinking:
Satılan kanal aynı şekilde devam etmiyor mu? Satın alan kişi böyle bir durumda yalanlamaz mı?

Geri