Yılmaz Güney'in ölmeden önce çekilmiş son fotoğrafı ortaya çıktı

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türk Ünlülerin Fotoğrafları
🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Bence trajik

günümüzde de olduğu gibi geçmişte de insanlar ideolojileri yüzünden yargılanıp haksızlığa uğradı tabi o dönem şartlar daha da kötü idi kimi asıldı kimi sürgünde uğruna yanıp tutuştuğu vatanlarından uzakta verdiler son nefeslerini Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya da onlardan biri
ÇOK ACI !!!
Ironiyi burada kaderin cilvesi anlaminda kullandim Zana hanimcim..
Hani Adana/Yumurtalik ...
Komik demedim..

Nasıl gerçek değil? Kızı paylaşmış.

**
Bu özel fotoğrafın Yılmaz Güney'in hayattayken çekildiği öğrenildi. Fotoğrafın yayımlanması, sanatçının takipçileri arasında büyük bir heyecana neden oldu. DurakMedya’da yer alan habere göre; Kızı Elif Güney, bu fotoğrafı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmasının ardından kısa süre içinde kaldırdı. Mide kanseri tedavisi gören ünlü yönetmen Yılmaz Güney, 9 Eylül 1984 tarihinde Fransa'da yaşamını yitirdi.

Kaynak
ekran-resmi-2024-04-25-14-m550.png
Son foto diye bunu paylaşmıştı kızı ölümünden sonra.
Kaldı ki bahsedilen siyah beyaz fotoğraf hemen kaldırıldı. Hem zaten niye siyah-beyaz? Bir insanın son fotoğrafı siyah beyaz mi olur.

Feyk foto.

Çocukluğumda bir filmini izlemiştim. Cüneyt Arkın gibi bir şey. Fransa'da korunduğuna göre onların propagandasını yapmış son filmlerinde. İşlerine artık yaramaz olduğunda da öldürmüşler. Saçları döküldüğüne göre Radyasyon'a maruz bırakmışlar. Ahmet Kaya da aynı şekilde Fransa'da korundu ve genç yaşta bilinmeyen bir sebepten öldü. Sizin savunduğunuz ideoloji, Batı'nın sömürü politikası.

Hasan Ali Toptaş’ın taciz mevzusu ifşa olduğunda bir konu açmıştık, orada tam da bu içerikte tartışılan hakkında bir şeyler yazıp çizmiştik. Güzel yazıp çizmişiz, hiçbirimiz aynı düşünmemişiz ama güzel bir yazışma olmuş, tekrar okudum az önce. Ben yine aynı noktadayım ama elbette düşüncelerim gelişmiş biraz daha. Yılmaz Güney eserlerine, eylemlerinden, suçlarından bağımsız bakamıyorum. Uzun uzadıya açıklamaya da gerek yok.

sosyal medyada da gördüm ki o eski yılmaz güney övücülüğünden bir şey kalmamış gibi. neydi o öyle, birkaç yıl önceye kadar yanlışlarını bile görmezden gelip el üstünde tutmalar, çok değerli bir isim gibi pohpohlamalar.

Konu keşke Yılmaz Güney olsa, sırf millet birbirine muhalefet etme derdinde.
Bu forumun karşıt görüş tartışması yıllardır boktan, karşıdakini alt edeyim, tek amaç bu.
Herkes kendi yazdığı şeylerden sorumlu, sanki herkes ülkeye çok faydalı şeyler yapmış, harika değerler kazandırmış.
Yermek konusunda harikayız, Yılmaz Güney'e söylenenler değilde, başka fikirlere tahammül edemeyenlere ayar oluyorum.
Yoksa filmini de izlemem, yaptığı bazı şeyleri de onaylamam.

Geri