F
Fenerbahçe
Ziyaretçi
Ziyaretçi
İzmirli Alaattin Çağıl, Twitter'daki kullanıcı ismiyle AlaattinCAGIL, Twitter'daki bir paylaşımıyla, Türkiye'deki retweet rekorunu kırmıştı. Bu rekorla birlikte adından oldukça söz ettirdi genç fenomen.
Ancak şimdi bu rekor İzmir'de yaşayan Alaattin Çağıl tarafından yeniden kırıldı. Sosyal medyayı sallayan tweet şu ana kadar 64 bin kez retweet edilmiş ve 75 bin kişi tarafından favorilerine eklenmiş durumda.
Attığı bu tweet ile rekor kıran fenomen kim olduğunu ve neler yaptığını Medyaege okuyucularıyla paylaştı. Ünlü fenomen Çağıl şu sözlerle kendini anlattı:
"Benim ilk işim bir online oyunda Game Master görevi yapmak olmuştur. Bundan seneler öncesi desem yeridir. Bu görevimi yaparken Game Center platformuna geçtim, 4 senede burada çalıştım. Editörlük yapıyordum sonra sosyal hayattan uzaklaşamadığım için bu işi bırakmak istedim. Daha sonra ismini vermek istemediğim bir başka oyun platformunda 1 sene çalıştım. Bu sırada yine bir oyun sayesinde bir platformda takılmıştım. Bu platformda ufak ufak işler yapiyordum. 6 yıl boyunca Garena platformunda çalıştım. Yanı sıra duyabileceğiniz fakat reklamı olmasın diye söylemek istemediğim birkaç forumda görev aldım.
Şu an hepsini bırakmış ve uzaklaşmış durumundayim çünkü; her şeyden uzaklaştım. DJ'lik yapıyordum ve işime vakit ayırmam gerekiyordu. Daha sonra DJ'liği özel sebeblerden dolayı bırakmak istedim veya zorunda kaldım diyeyim. Tabii ki bütün günümü bunlara ayırmıyordum. Internet üzerinden birçok medyaya hakim olma hevesiyle ve düzgün kullanma kabiliyeti ile ilerleme çabası içerisindeydim. Herşeyi bir kenara atıp Twitter'a yoğunlaştığım zamanlar DJ'lik sayesinde kazandığım raiting bana biraz ün kattı. Bu sayede de ufak ufak ilerlemeye başladım. Zamanla bir çok arkadaşım profesyonel bir medya kullanıcısı olduğumu söylediler. Çevremdeki büyük küçük herkes medyalar için sorular sormaya ve yardım istemeye başladı. Yaptığım yardımlar ve verdiğim bilgiler ile çevremdekiler güzel şeylere imza atınca banada yavaş yavaş bu işe girmemi bu işte başarılı olduğumu söylediler. O sıralar zaten ufak ufak bu işleri yapiyordum. Şimdi ise tamamen içindeyim. Mümkün olduğunca en iyi şekilde önerilerimi sunuyorum ve bir şeyler yapmaya ya da bir şeylerin altına imzamı atmayı başarıyorum.
Bunlar dışında kendimden de bahsedecek olursam; kitap ve karikatürün yanı sıra tiyatroyu ve sinemayı çok severim. Müzik olarak Jazz ve Metal müzik türlerini ağırlıklı olarak dinlerim. Mümkün oldukça ve zamanım kaldıkça her fırsatta Yabancı dizi izlemeye yönelirim. Kendimi bir adım daha geliştirmek için bana bilgi katan bir şeyler ekleyen aktiviteleri severim.
Kaynak : Medyaege