Yeni Başlayanlar İçin Yorick :)

Konu sahibi son olarak 2934 gün önce görüldü
Küçük bir ezber tadında olsun istedim. Zaman ayırıp konuma girdiğiniz için teşekkür ederim. Başta azimli ve gayretli olmanız gerekmekte çünkü Yorick laneyi nerdeyse her zaman kazandıran bir şampiyon ve gerçekten eğlenceli. Aynı bir Runnan kasmış bir Jinx tadında minyon yapıyorsunuz. İki şampiyona karşı çok zorlanıyor yorick bu şampiyonlar da ; Darius ve Cho Gat. Bunlar karşısında E'yi kesinlikle tutturmanız gerekmekte. Yoksa GG olursunuz.

Oyunun ilk başlarında çoğu kişi E yeteceğini açıyor ancak benim görüşümce yanlış, çünkü Q olmadan E hiçbir şey. Koridordasınız Qyu açıyorsunuz milyona son vuruşunuzu Q ile yapıyorsunuz ve bir Mezarcık çıkıyor. Bu mezarları 4 lediginiz zaman büyük ihtimalle 2. Seviyeye ulaşmışsınızdır. Hemen küçük yaratıklarınızı çıkartıyorsunuz ve karşı rakibe Eyi tutturuyorsunuz. Tutturduğunda anda eğer koridor sizin tarafınızdaysa hemen takasa giriyorsunuz ama eğer koridor çok ilerideyse asla takasa girmiyorsunuz çünkü ileride savaşmak yorick için ölüm fermanı demektir. Çünkü neredeyse hiç kaçma mekanizması yok. Bir Gang yerseniz direk gg oluyor. Bundan dolayı koridoru ittirmemek Yorickte çok önemli (ilk safhalarda).

Karşımızda bir Garen var diyelim, unutmayın garenin bir susturması var. Koridoru farkından olmadan ittirmişsiniz ve Q dan yaratıkları çıkarmışsınız tam E'yi tutturdunuz adama kule altı gireceksiniz. Ama tam girdiğiniz anda kule size dönüyor ve önünüze de Vadinin çekirgesi Kha Zix atlıyor. Bu durumda yapacağınız pek fazla birşey yok. Ancak geriye dönmek yerine ileriye gidip Kayacılların oradan kendi omanınıza geçiş yapmanız gerek. Kaçarken dar bölgelere Wyu bırakın ki zaman kazanın.

Yorick Mantıken geriye düşmez, yada düşürülemez çünkü Yorick bir Split Push şampiyonudur. (Ayrık ittirme) ve çok kolay Backdoor yapabilir. Yorick için en önemli şey Minyondur. Oyun sonunda fazla ölmemiş ve minyon sayınız yüksekse iyisiniz demektir. Yorick takım savaşlarına neredeyse hiç katılmaz her zaman Top'da kalıp Lane'yi ittirir ve laneyi ittirdiniz için eğer karşımızda akıllı bir rakip varsa her zaman sizi öldürmeye oynar sonuçta Backdoor çok önemli bir unsur. Yorick de Görüş çok önemlidir, çünkü kaçacak mekanizmanız yok ve bir kişinin size geldiğini görürseniz kaçmanız gerekmekte. Ama alabilirseniz neden kaçasınız ki? Unutmayın Yorick çok tank bir şampiyondur size ne olursa olsun tek gelmeyeceklerdir. Böyle durumlarda Soloyu ittiremez iseniz gidin Teleport'u Bot'a atın orayı ittirin :))) gerçekten önemli bi unsur. Yorick'in ana eşyası : Üçlü Kuvvet
Bot olarak karşınıza göre alabilirsiniz veya full ittirme odaklı oynuyorsanız saldırı hızı bile alabilirsiniz.
Daha sonra karşıda AP çoğunluktaysa Ruh gömleği kasarsınız AD çoksa Ölülerin bilmem neyi kasın daha sonra kesinlikle Vahşi Hydra alın, çok güzel minyon yapılıyor. Daha sonra kafanıza göre tank veya saldırı dizilimi yapın ancak size önerim Tank dizilimi yapmanız. Çünkü ne olursa olsun sizin Ultiniz Tibbers gibi bir ulti ve daha işlevsel. Ultiyi yere koyun daha sonra E ile rakibi hedef alın ve W ile rakibi kıstırın daha sonra da q ile kafasına vurun. Eğer kasmış bir Dari veya CHo değilse kesinlikle ölecektir kanaatimce.

W yeteneği çok önemli ancak bir o kadar da işlevsiz. Mesela Fizz oynayan bir manyak geldi karşınıza W duvarlarından çok iyi kaçabilir. Ama bir illaoi içine girerse o duvarı öldürmeden çıkamaz.

Aynı şekilde ezber buildden kaçının. Adamın teki karşısında yasuo var ve lanede zorlanıyor. Gidiyo sihirbaz pabuçları çıkıyor. Ben Kuduruyorum. Abi Yasuo var karşında al Ninja Tabiyi Üstüne çık üçlü kuvveti keyfine bak sonra.

Ormanda dolaşırken Pembe wardları iyi yerleştirin. Eğer bir ganga yakalanırsanız da kaçabilirseniz ormana kaçın çünkü orman dar koridorlara sahip, yani kaçarken arkanıza W açmanız size çok faydalı olacaktır.

Anlatmak istediklerimi anlattım, vakit ayırdığınız için teşekkürler

Geri