Yaz aylarını sevmemek

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Ben genel olarak yaz geldiğinde kışı seviyorum. Kış geldiğinde yazı seviyorum. Gerçi insanlar hep böyle değil mi ? ulaşana kadar severler, ne yazık ki ulaşınca ...... neyse konuyu biliyorsunuz .

mont fiyatlarını görünce insan acaba mı diyor acaba yazcı mı olsak diyor ama ASLA. isterse 15 bin tl olsun fark etmez… hiçbir mont fiyatı yaz kadar üzücü olamaz. havalar soğumaya başladığına göre aşık da olabilirsiniz hem, yaz cıvıklığında insan sevgilisine odaklanamıyor. oh mis… bot giyelim bot <3

Siz olayın psikodinamiğini anlamamissiniz

Biz kışseverlerin derdi salt sıcak mevzusu değil. Ekosistem olarak kışın getirdiği dezavantajlar biz depresifleri çok az etkiler. Zaten dipteyiz. Ama siz sıcakkanlılar kışın en az %60 performans kaybedersiniz. Günler kısadır. Erken kararır hava. Bu bizim için sorun olmaz. Dolayısıyla izafi olarak diğerlerine göre avantaj sağlarız. Çim pistte yenilen ama kum pistte herkese nal toplayan atlar gibiyiz. Daha detaylı bilgiyi @glu ne @Anna Karenina sizlere verecektir.

Her türlü çöküşteyiz kış bizim çöküşümüzü gizliyor demiyorlarda siz kışın performans kaybedersiniz diyorlar biz yazcılar olmasak bir yerlerde intihar eder gidersiniz be sizin yaşama sevinciniz biziz

İnsan doyumsuz bir varlık. Yazın kışı, kışın da yazı özlüyoruz.

bu yaz bu sicaklar bana cok cok iyi geldi. kutuplarda yasayan insanlarin da gunes sicagina ihtiyaci var. kemiklerime, bana, yuzume, gozume, valla yaradi. hele disarda otururken sirtimi gunese dogru cevirirdim ve mis gib isinirdim. kocakari gibi konusmus olabilirim, ama anlayin artik ne kadar ihtiyacim oldugunu :')

Siz olayın psikodinamiğini anlamamissiniz

Biz kışseverlerin derdi salt sıcak mevzusu değil. Ekosistem olarak kışın getirdiği dezavantajlar biz depresifleri çok az etkiler. Zaten dipteyiz. Ama siz sıcakkanlılar kışın en az %60 performans kaybedersiniz. Günler kısadır. Erken kararır hava. Bu bizim için sorun olmaz. Dolayısıyla izafi olarak diğerlerine göre avantaj sağlarız. Çim pistte yenilen ama kum pistte herkese nal toplayan atlar gibiyiz. Daha detaylı bilgiyi @glu ne @Anna Karenina sizlere verecektir.
Hocam ben kışseverim skj
Kış mevsiminde depresyon hırkasını giyenlere hayret ediyorum.
Yaz mevsiminin bunaltıcı sıcağından üstlerine hırka giyemezler ama aşırı sıcakların bedensel ve ruhsal olumsuz etkileri var.. bunun cefasını kış mevsimi cekiyor.. depresyona girmek için bu mevsimi bekliyorlar..
Kışın insan organizması normalden daha fazla melatonin üretiyor.. havanın kapalı olmasından dolayı uyku hormonumuz artışa geciyor skj uyuma ihtiyacı duyuyoruz... fazla iştahlı oluyoruz..
Uyku ve iştah bir araya gelince kişi de şunu söylüyor kendine " Depresyona girdim sanırım" sanırımlık bir şey mi bu depresyon.
Yazın iştahı kesilmiş.. ağız tadıyla uyuyamamış bu kişiler bu mevsimin depresyon olarak adlandırıyor...
hocam @glu bey eli kolu kendisine değenlere ayar veriyor.. yazın böyle şeyler yazmıyordu.. kendisi yazsever olabilir.. ben zaten Ekonomistim..

Ben hangi mevsimde olursak olalım sonbaharı seviyorum.
Kasvetli hava,yağmur,yıldırımlar,ölen doğa,vücudu yıpratmayan bi çevre sıcaklığı...
Tam düşünür mevsimi bence

yaz mevsimini tabi sevmezler ne havuza giriyorlar ne denize

24 saat evde oturursan tabi çekilmez yaz
tabi iş güç mevzusuda var o yöndenden sıkıntı anlayabiliyorum

Yaz ayları bazı bölgelerde nisanda başlayıp kasım ortasına kadar sürüyor ve bu da insana bunaltıcı geliyor. Yüzmek ve tatil yapmak için dört ay yeterli ancak fazlasına katlanmak gerçekten çok zor ve üstelik sıcaklık değerleri her sene daha da artıyor. Ekim ayı geldi sözde ancak sıcaklık yine gündüzleri 40 derecelere yakın seyrediyor. Nem ise dayanılmaz bir durum maalesef.

İngiltere'de hava sıcaklığı 40 dereceyi bulduğunda ölümler yaşanmıştı fakat bazı bölgeler, bu sıcaklıklara hatta daha fazlasına aylarca katlanmak zorunda kalabiliyor..

Hocam ben kışseverim skj
Kış mevsiminde depresyon hırkasını giyenlere hayret ediyorum.
Yaz mevsiminin bunaltıcı sıcağından üstlerine hırka giyemezler ama aşırı sıcakların bedensel ve ruhsal olumsuz etkileri var.. bunun cefasını kış mevsimi cekiyor.. depresyona girmek için bu mevsimi bekliyorlar..
Kışın insan organizması normalden daha fazla melatonin üretiyor.. havanın kapalı olmasından dolayı uyku hormonumuz artışa geciyor skj uyuma ihtiyacı duyuyoruz... fazla iştahlı oluyoruz..
Uyku ve iştah bir araya gelince kişi de şunu söylüyor kendine " Depresyona girdim sanırım" sanırımlık bir şey mi bu depresyon.
Yazın iştahı kesilmiş.. ağız tadıyla uyuyamamış bu kişiler bu mevsimin depresyon olarak adlandırıyor...
hocam @glu bey eli kolu kendisine değenlere ayar veriyor.. yazın böyle şeyler yazmıyordu.. kendisi yazsever olabilir.. ben zaten Ekonomistim..
Anna hnm ben kendime “Glu bin Eymen yazcıdır” dedirtmem. Ben bu sıcaklarla ilgili büyük mücadeleler verdim. Yukarıdakilerle sürtüşmeler yaşadım. Hatta tehdit edildim. Sonsuza kadar yanacakmışım da kaynar kazanlara daldırılıp çılarılacakmışım. Bak günün sonunda hava soğudu ve kışçılar kazandı….

Kış çocuğuyum ben kafamın çalışması için üşümem gerekiyor .
Yazın bi salaklaşıorum .S

Çoğunluk kış aylarını yazdan daha çok seviyor, sevindirici.:)

kutuplarda igloevlerinde yaşasın :))))))))

Son düzenleme:
Güney illeri ekim ayında bile 40 derece sıcaklarla boğuşuyor maalesef.

Antalya'da dün 83 yılın ekim ayı sıcaklık rekoru kırıldı. Sıcaklığın 40,4 dereceye ulaştığı kentte, bir önceki rekor 38,7 derece ile 1940 yılında kayıtlara geçmişti.

Antalya'da 83 yılın ekim ayı sıcaklık rekoru kırıldı

Daldım bugün Beykoz oramani derinliklerine. O nem kokusu.. puslu hava.. çiy.. anlayamazsınız.

Geri