'yaşlanmak' nasıl bir his?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Psikolojim bozuluyorr.d

insanın hareketleri yavaşlıyor vazgeçiyorsun bazen bir şey yapmaktan

Doğduğumuz andan itibaren sarıyor bir şekilde geriyor. İstesek de istemesek de karşı koyamayacağımız bir şey..

Ben kesin huysuz bir adam olurum :)

Her yasin ayri bir guzelligi var.
Eskiden daha fevriydim simsi oturup dinlemesini biliyorum.
Eskiden herseye guler gecerdim simdi en ufak bir konunun ustunde saatlerce kafa yorabiliyorum.
Ve sacimda bir kac tane beyazim var bu da artik yavastan yaslandigima kanit :D

GT-I9060I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir büyüğüm hep derdi ki insan yaşlanana kadar zamanın nasıl geçtiğinin farkına varamıyor. Ya zaman bizden çok hızlı akıyor yada biz zamana karşı ağar hareket ediyoruz.

Sanırım benimde saçlarıma ak düştü yaşlanıyorum farkına vararak :)

Böyle omuzların çöküyor,hayata karşı sorumluluklarının daha farkına varıyorsun,çalışmak istemiyorsun ama emekli olmak için çalışmak zorunda olduğunu biliyorsun.Kimseye eyvallah etmiyorsun,ayakların yere saglam bassın,başın daha dik dursun istiyorsun.Bu yaşıma kadar bir dünya mücadele verdim diyebilmek için her konuda sınırlarını zorluyorsun.Gözlerin daha derin bakıyor,daha duygusal oluyorsun her konuda.
Haksızlığa tahammülün iyice azalıyor,sabretmeyi öğreniyorsun. Bedenen daha çabuk yoruluyor,herşeyi daha çok kafaya takıyorsun.Göz kenarların kırışıyor,saçların ağarmaya başlıyor.

Ayy daha da yazar insan. Yeminle iki dakika içinde 80 yaşında gibi hissettim.

Yaşlanmak iyidir,olgunlaşmak iyidir.En azından daha önceleri sana söylenen sözleri,sen kendinden sonra gelenlere evet tecrübe ettim bu böyledir diyebilecek moda giriyorsun.

Kah iyidir kah kötüdür. Nasıl yaşlandığınıza bağlı.

Ruhen cokmedigin surece, cok guzel bir hiss olsa gerek.

Güzel br his saçında ki beyazlara bakıp bak bunlar yaşanmışlık diyorsun

Yasimin ileri dogru gitmesini istemiyorum:hıı:

Bilgece yaslaniyorsan yazın terleten bunaltıcı iklimin den sonbaharın yumuşak rüzgarları ve ağaçlı rotalarda ruhunu dinlendiren bir gezinti gibi bicok şeye veda etmenin yari tatli yarı mayhoş tadı ağzında ve gencliginden bazı şeyleri vazgecmeksizin yanında taşıma guveninin rahatlığı

Soytarı gibi bir gençlik yaşayıp yetisemeden olgunlasamadan meragin daha uyanmadan direk hirslarinin esaretinde yaslananlar ve aykırı gençliğinin ciddiyetsiz tavırlarına veda edemeyenler için bir adımı toprak bir adımı çamur bir an yağmurlu bir an kurak bir coğrafyada yüksek nabizli bir kimsesizlik dolu

Soruyu sevdim

yavaş yavaş
ölüyorsun azizim

Geri