Sözlük yaş pastayı sadece doğum günlerine hapseden zihniyet

Sözlük
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Yazıklar yazıkı eden, günahlar günakı işleyen vizyonsuz zihniyettir...

Oysa meyveli yaş pasta, nimetlerin en latiflerindendir. Kat kat pandispanyası, arasına serpiştirilmiş meyvelerin letafeti, üzerindeki kremanın zarafeti… Bu lezzeti takvim yapraklarına zincirlemek hangi akla hizmettir?

Nasıl ki kektir çörektir gündelik hayatın muteber eşlikçileriyse, meyveli yaş pasta da evlerimizin daimi sakini olmalıdır. Sadece mum üflenince ortaya çıkan bir misafir değil; çayın yanına yakışan, akşamüstü neşesini artıran, yaş pastayı gören olunca "-oo neyi kutluyoruz?" sual olduğunda "hiçbir şey, canım istedi” beyanının meşru ve mübarek cevabı olan bir mamuldür.

Adsız.png

Meyveli ve kestaneli yaş pastayı çok severim.

Hiç öyle değil. Benim iki tane yeğenim var mesela olur olmadık yerde eğer babaları veya anneleri yok derse adres belli ahah. Onlar sayesinde sürekli yiyoruz. Amca n'olurrr pasta istiyoruzzzz Allah'ımm o isteme şekli yeter hani. Bi de bir yer var sadece ordan yiyorlar başka yerden kabul etmezler.:D

Yaş pasta o kadar makbul bir şey değil ki kfjf Ha yersem kesinlikle beyaz kremalı ve meyveli olmalı ama yani canım tatlı çekse ve böyle kremalı bir şey istiyorsam ekler ve şu pasta tercih ederim. Şu pasta şu aralar hiçbir yerde bulamıyorum.

niye durduk yere yaş pasta yiyosunuz ki bir sürü tatlı var xd sevmiyorum olmasada olur....özel günlerde kes yolla işte biitti

Bazen kahvaltimi bile bununla yaparim.
Canim istiyorsa demek.

Çiko ve muzlu her daim olur. Çiko bitter olursa daha çok olur.

Geri