Yalnız Kadınlar Daha mı Mutlu

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Bıdı bıdı. Yalnızlık tercih eden kadın yoktur. Buna mecbur kadın vardır. Çirkindir. Çok bilmiştir.
Evlilik başka bisey. Evlenerek de yalnız kalınabilir.

Sağı, solu ve orta hallisi ile ataerkiyle beyni bulanmışları, her şeyi eril tarzda düşünmeyle yoğrulmuş beyinlerinin rahatsız etmeleri ile de yorumlanabilir.

Bıdı bıdı. Yalnızlık tercih eden kadın yoktur. Buna mecbur kadın vardır. Çirkindir. Çok bilmiştir.

Evlenmiş olmak için evlenilmez ya da sırf hayatımda bir erkek olsun diye kendine uygun olmayan birisi ile yola çıkılmaz, asıl bunu yapan kadın çaresizdir. Siz güçlü kadınlara hiç denk gelmemişsiniz anlaşılan, büyük talihsizlik. Güzellik ya da çirkinlik ile de ilgisi yok...

Evlenmiş olmak için evlenilmez ya da sırf hayatımda bir erkek olsun diye kendine uygun olmayan birisi ile yola çıkılmaz, asıl bunu yapan kadın çaresizdir. Siz güçlü kadınlara hiç denk gelmemişsiniz anlaşılan, büyük talihsizlik. Güzellik ya da çirkinlik ile de ilgisi yok...

Güçlü bir kadını bırakın, herhangi kadınla da bir araya gelmiş olması şüpheli. Ya da şahsının dul, bekar veya yalnız ve mutsuz olması bu düşünceyi tetiklemiş olabilir.

Bu aralar yakın çevremde "ben okeyim" gibi cümleler kuran bir kadın var. Ölümüne yalnız reis.

Düşünmeyince haklısın. Bu yönünü hiç görememiştim.

Güçlü bir kadını bırakın, herhangi kadınla da bir araya gelmiş olması şüpheli. Ya da şahsının dul, bekar veya yalnız ve mutsuz olması bu düşünceyi tetiklemiş olabilir.

Olay şu aslında; Kadınlar kendini geliştirdikçe ve ekonomik yönden güçlendikçe bir erkekte aradıkları kriter de değişiyor ve en uygun olanı aramaya başlıyorlar. Kadın güçlendikçe seçim yapma şansı da artıyor ve çoğu erkeğin bu durum işine gelmiyor çünkü kadın bağımlı olmazsa erkeğin kadın üzerinde hakimiyeti sona erer.

Tercih meselesi yalnızlık ve ben öyle kadınlar tanıyorum ki gayet güzel ve eğitimliler yani bunun çaresizlikle ilgisi yok ancak tabii ki kriterler yükseldikçe aranılan erkeği bulma şansı da düşüyor.

Bu aralar yakın çevremde "ben okeyim" gibi cümleler kuran bir kadın var. Ölümüne yalnız reis.

Düşünmeyince haklısın. Bu yönünü hiç görememiştim.

Düşünmeyince derken :))

Yav yukarıda biseyler yazılmış. Güçlü kadın falan.. hahah. Dikkatim dağıldı devam edemedim. Kadın ve güçlü kelimeleri aynı cümlede geçemez. Bkz: oksimoron

Laflara bak "herhangi bir kadınla bile bir araya gelmiş oldugu şüpheli" he hewal he

Son düzenleme:

Yav yukarıda biseyler yazılmış. Güçlü kadın falan.. hahah. Dikkatim dağıldı devam edemedim. Kadın ve güçlü kelimeleri aynı cümlede geçemez. Bkz: oksimoron

Başka türlüsü sana haram reis.

Odaklan ama, güzel şeyler olacak, hissediyorum.

Bu feminiklerden ikrah ettim ama ben yaaaa

Olay şu aslında; Kadınlar kendini geliştirdikçe ve ekonomik yönden güçlendikçe bir erkekte aradıkları kriter de değişiyor ve en uygun olanı aramaya başlıyorlar. Kadın güçlendikçe seçim yapma şansı da artıyor ve çoğu erkeğin bu durum işine gelmiyor çünkü kadın bağımlı olmazsa erkeğin kadın üzerinde hakimiyeti sona erer.

Tercih meselesi yalnızlık ve ben öyle kadınlar tanıyorum ki gayet güzel ve eğitimliler yani bunun çaresizlikle ilgisi yok ancak tabii ki kriterler yükseldikçe aranılan erkeği bulma şansı da düşüyor.

Sorun elbette bugünün değil yüzyıllar, hatta bin yıllardan bu yana kadının gücünden ve aklından rahatsızlık hep duyulmuştur. Küçük adamlar geliştiremedikleri beyinleri ile kadının güçlü duruşuna tahammül edemez haliyle yasalarıyla, ekonomik gücü ile şiddetiyle saldırır ya da saldırgan bir tutum alır. Hele ki kadın bir erkeğin sözüm ona "namusu" altında (ayrıca kadın kimsenin namusu değildir) değil de yalnızsa, onu biricik hedef haline getirir.

Yani küçük adamların icindeki iktidar arzusunun bir tezahürüdür bu. Farkında olmadıkları yahut kendilerinden bile gizledikleri gercek ise, tecavüzcünün kadın üzerinde kurmak istedigi iktidar arzusunun birbirine eşit ve birbirini doğuran, besleyen nitelikte olması.

Yani eğitimli-eğitimsiz yalnız mutlu veya mutsuz her kadın öyle veya böyle doğal hedeftir. Fakat deyim yerindeyse elinde kırbaç taşıyanı korkutucu gelmektedir.

Bilimsel açıdan bu dediğiniz havada kalıyor. Bkz: oksimoron

Bilim insanları: Kadınlar erkeklerden biyolojik olarak daha güçlü

Hadi canım.

Haberi okumadan mı paylaştınız?

İngiliz Daily Telegraph gazetesinde yer alan araştırma, yaşam koşullarının hem erkekler hem de kadınlar için oldukça sert olduğu kıtlık, salgın gibi kriz dönemlerinde, kadınların çok daha uzun yaşadığını gösterdi.

Güney Danimarka Üniversitesi'nin araştırmasında, bu zorlu dönemlerde kayıtlara geçen kadın ve erkek ölüm oranları karşılaştırıldı.

Örneğin, İrlanda'da 1845 ve 1849 yılları arasında yaşanan patates kıtlığı sırasında, iki cinsiyet grubu için de 38 yaş olan beklenen yaşam süresi, kriz tırmandığında erkeklerde 18,17'ye, kadınlarda ise 22,4'e düştü.

Bence climax bunun nedenlerini çok daha farklı anlatabilir ama haberde de anlatılmış durum.

Araştırmada istisna olan tek tarihi vaka, Trinidad'da yaşanan köle ticareti. Hayatta kalan erkeklerin sayısı bu dönemde kadınlara göre daha uzun yaşadı.

Araştırmacılar bunu erkek kölelerin kadın olanlara göre daha değerli olduğunu düşünen köle tacirlerinin, hayatta kalmaları için erkekleri hayatta tutmaya daha çok çabalamasıyla açıklıyor.

İlk erkek mi cepheye sürülüyor acaba? Hani kadın ganimet olarak görülüyor falan.

Koruyup kollanıyor belki. Soğukta ceket kadına veriliyor gibi gibi.

Teşekkürler.

Yani eğitimli-eğitimsiz yalnız mutlu veya mutsuz her kadın öyle veya böyle doğal hedeftir. Fakat deyim yerindeyse elinde kırbaç taşıyanı korkutucu gelmektedir.

Toplumda kadına biçilen belli roller var ve bunun dışına çıkana genelde sorunlu yaftası yapıştırılıyor. Oysaki kadınlar da pekala hayata tek başına tutunabilir ya da bir erkeğin himayesi olmadan da yaşayabilir fakat işte bu çoğu erkeğin korktuğu bir durum çünkü o zaman bağırıp çağırdığında ya da aldattığında o kadını yanında tutamayacak, kadın güçlü ise çocuğu da olsa yanına alıp o kapıyı çarpar çıkar. İşte bu yüzden kadınlar eşlerinin parasına güvenip de iş yaşamından asla çekilmemelidir yoksa her şeye boyun eğmek zorunda kalırlar.

Son düzenleme:

Laflara bak "herhangi bir kadınla bile bir araya gelmiş oldugu şüpheli" he hewal he

Bir şekilde politikleşmis/politik taraf olmuş bir çomarsın kanımca. Yani taşıdığın özgüveninde esasında kendi bireyselliğinden değil, devletin yapılanmasına dayanır. Güçlü devlet imajıyla özgüvenin şişirilir. Hükümete muhalif olsan da devletin erk/milliyetci damarının arkanda olduğunu bilerek tavır takınırsın. Yer yer trolluğün çomarlığının önüne geçsede, yapacak birşey yok kanka sende böyle bir tiplemesin.

Yalnız ve mutluysa bir sıkıntısı vardır.net

Psinoza muhteşem yazmışsın. Bu kadar az kelime ile bu kadar çok şey anlatabilen çok az adam tanıyorum. Ama söylediğin tip değilim. En azından azaltmaya çalışıyorum. Sadece seni biraz provake etmek istedim bana laf attın diye :) kafası çalışan adamsin, benim için en önemli kimliğin de bu.

Geri