Yalan'in gerekliligi.

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Yalan söylemek, neredeyse her insanin yaptigi bir hata mi?
Bazen yalan söylemek gerekli olabilir mi?
Yalan söyleyen kisi icin, bu en büyük cikis yolu, sorununu giderme durumu ise,
onu yadirgamalimiyiz?

başkalarını ilgilendirmeyen konularda yalan söylerim

Yalan başlı başına br günahtır, onun dışında ahlaki olarakda hoş olmayan bir davranış, ve ayıptır.Her durumda kötü bir harekettir yani. Ama ben dahil herkesin yalan söylediğini düşünüyorum bazı konularda. Yalan söylemeninde günah sayılmadığı iki durum vardır diye hatırlıyorum ( yanlışsam düzeltin ) Birincisi savaş halinde düşmana söylenen yalan, diğeride iki kişinin arasını düzeltmek için söylenen ufak yalanlar.
Ama bana sorarsanız yalan söylemek yerine soruyu cevapsız bırakmak daha iyidir

Hatayı birkez yaparsın iki kez yaparsın hadi üç kez yap.Ötesindeyse yalan hatadan çıkar,hayatın merkezi haline gelir.

Bazen yalan söylersin yukarıda dediğim gibi b.kunu çıkarmamak lazım.Yalanla çözüm üretmemek lazım.

Ayrıca yalanın rengi yoktur.Yalancıların aklında bulunsun.

Hatayı birkez yaparsın iki kez yaparsın hadi üç kez yap.Ötesindeyse yalan hatadan çıkar,hayatın merkezi haline gelir.

Bazen yalan söylersin yukarıda dediğim gibi b.kunu çıkarmamak lazım.Yalanla çözüm üretmemek lazım.

Ayrıca yalanın rengi yoktur.Yalancıların aklında bulunsun.

Yalanla çözüm üretmemek lazım.
Bazen tek cözüm yalan söylemek olabilir mi ?
Mesela 1-2 yasindaki bir cocuga, Evcil hayvaninin, öldügü halde, yalan söyleyip kactigini söylemek.
vb.

Ayrıca yalanın rengi yoktur.
Rengi derken, kücük yalan , büyük yalandan mi bahsediyorsun?

Bence vardir :)
Diet yapan birinin, bugün cikolata ye(m)edim demesi.
Parasini caldigi arkadasina, ben almadim demesi.

Cok fark oldugunu düsünüyorum.

Yalan gerekli tabi ki ekmek gibi su gibi hayatımızda olan bir şey..Şimdi çıkıp birileri yalanı kötüler ama nedense her kezde yalan söylemeye devam eder bunu en yakınınızdakilerden tutun da aile bireylerinize kadar yapıyorlar..Gerekli olmasa kimse demez yada o an canım öyle istemiştir demişimdir kime ne ağız benim yalan benim..Usta bir yalancıyımdır ama sarhoşken hep doğru söylemişimdir.. :p

Yalan başlı başına br günahtır, onun dışında ahlaki olarakda hoş olmayan bir davranış, ve ayıptır.Her durumda kötü bir harekettir yani. Ama ben dahil herkesin yalan söylediğini düşünüyorum bazı konularda. Yalan söylemeninde günah sayılmadığı iki durum vardır diye hatırlıyorum ( yanlışsam düzeltin ) Birincisi savaş halinde düşmana söylenen yalan, diğeride iki kişinin arasını düzeltmek için söylenen ufak yalanlar.
Ama bana sorarsanız yalan söylemek yerine soruyu cevapsız bırakmak daha iyidir

silahını bırak gel seni öldürmücez gibi bi yalan mı mesela?

Bazen tek cözüm yalan söylemek olabilir mi ?
Mesela 1-2 yasindaki bir cocuga, Evcil hayvaninin, öldügü halde, yalan söyleyip kactigini söylemek.
vb.
Rengi derken, kücük yalan , büyük yalandan mi bahsediyorsun?
Bence vardir :)
Diet yapan birinin, bugün cikolata ye(m)edim demesi.
Parasini caldigi arkadasina, ben almadim demesi.
Cok fark oldugunu düsünüyorum.

İlk örneğini hepimiz yapıyoruz ama yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.İlerde gerçeği ortaya çıkardığımız zaman çocuklar kandırılmayı hazmedemiyor.Sürekli geçiştirilme duygusuyla çevrelerine karşı akılları karışabiliyor.
Yalanın renginden kastım mecazi anlamdı :) yalan yalandır.Büyüğü küçüğü masumu vs yoktur manasındaydı.Diyet örneği yine kişinin kendini kandırması ve bu yalana kendini kaptırması söz konusu.Diğeri ise kötü bir eylem yapıp,kendini aklamak adına karşısındakini kandırması söz konusudur.
Bilmiyorum söylemek istediğimi anlatabildim mi kısacası yalan yalandır-Ya kendini kandırırsın yada karşındakini.

Geri