Yabancı şarkı ezberlemek tehlikeliymiş

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 1196 gün önce görüldü

Uludağ Üniversitesi eski rektöründen tepki çeken sözler. Yabancı şarkı ezberlemek tehlikeliymiş​

Uludağ Üniversitesi akademisyeni Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yeni nesil olarak tanımladığı gençlerin yabancı şarkıları ezbere bilmesini ‘tehlike’ olarak gördü. Ulcay’ın sözlerine sosyal medyada tepki geldi.​

Uludağ Üniversitesi eski rektöründen tepki çeken sözler. Yabancı şarkı ezberlemek tehlikeliymiş

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde akademisyen olarak görev yapan Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sosyal medya hesabından tepki çeken bir paylaşım yaptı. Ulcay paylaşımında, “Tehlikenin farkında mısınız? Yabancı şarkıları ezbere bilip, Namaz surelerini bilmeyen bir nesil yetişiyor” ifadelerini kullandı.
Söz konusu paylaşıma bir kullanıcı, “Tehlikenin farkında mısınız? Dini sadece şekilden ibaret sanan, yöneticilerinin işledikleri günahlara ses çıkarmayan, en büyük günahlara, yolsuzluklara, yenen kul hakkına ses çıkarmayıp uyduruk meselelere takılarak kendini müslüman zannedenler yetişiyor” diye yanıt verdi. Paylaşıma çok sayıda Twitter kullanıcısı da yabancı şarkı sözleriyle yanıt vererek tepki gösterdi.

REKTÖRLÜĞÜ MECLİS’E TAŞINMIŞTI
Daha önce seçimlerde ikinci olmasına rağmen Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Ulcay’ın tüm birimlere, daire başkanlıklarına ve müdürlüklere Eğitim-Bir-Senliler’i atadığı iddia edilmişti. Konuyu Meclis’e taşıyan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “TÜBİTAK’a hayvanat bahçesi müdürü atayan zihniyet yine sahnede. Uludağ Üniversitesi’nde Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğü’ne veteriner atanıyor. Beden Eğitim ve Spor Bilimleri Fakültesi dekanı Gıda Mühendisi” demişti.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Gazeteci Oğuz Güven, Ulcay'ın sözleri için "Yabancı şarkıları ezberleyen bu gençlik ülke için büyük tehlikeymiş. İmam olacak adamı Rektör yapmışlar" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

021020211019558146532.JPG

Ulcay’ın paylaşımına tepkilerden bazıları ise şöyle:
021020211017478149737_1.JPG

021020211017478149737_2.JPG

021020211017478149737_3.JPG

Namaz sureleri de yabancı. Seçim hakkını şarkıdan yana kullanmak neden tehlikeli olsun
Neyse bu konuda çok hassasım uzun uzun yazmak istemiyorum. Tehlikeli biri olmak bunu gerektirir.

Adam fikrini söylemiş.
Ben de asla yabancı şarkı, şiir dinlemem. Kim bilir neler yazıyor.

İsmailin yorumunu görünce iş yerimize gelen çok kibar başı kapalı güzel hanımefendinin telefonundakı "Such a whore" şarkısı geldi aklıma nedense :d o da bilmeden o şarkıyı zil sesi yapmıştı.

Ortalama bir Türk, yabancı şarkı ezberlemez, yabancı şarkının sözlerini ana sınıfı ingilizcesiyle uydurur geçer. Zevkli olanı da budur zaten.

"Namaz sürelerini bilmeyen bir nesil yetişiyor" kısmından sonrasını okumadım.ddddd

Hadi yine yirttim:p
Rektörler kim tarafindan ataniyodu ya ha hatirladim tamam tamam
İsini yapsa herkes ne güzel olur

Geri