Ya Allah yoksa ne yapacaksınız??

Konu sahibi son olarak 1281 gün önce görüldü

Nasil yani bugun varsin ama yarin yok olacak olma dusuncesi rahatsiz etmiyor?
Korktugunda yada siginma ihtiyaci duydugunda herseyi elinde bulunduran kudrete siginmamak zor degilmi ?

Acikcasi samimi bulmadim . o kadar rahat kabullenilebilir birsey degil yok olmak ve evrende yalniz olmak dusuncesi

C-707 cihazımdan gönderildi

evrende yalnız olmayla konunun ilgisi yok bence. hayat bu gezegende biter, başka bir gezegende başlar. konu bu değil.

bir güce sığınma konusu bireyin kendisiyle ilgilidir, siz başınıza gelen olumsuz bir durumda sizden daha üstün bir güce sığınabilirsiniz, bu sizin yetiştirilme ve içgüdülerinizle ilgilidir ama bir başkası aynı yolu izlemiyor olabilir. bu da diğer bireyin hayattan anladığı ve hayatın ona sunduğu verilerin dışa vurumudur. Bunlar doğal olaylardır, mistik bir yöne kaydırma işini birey kendi gerçekleştirir. Bu kadar yani benim samimiyetim=)

Yok öyle sanmıyor,hatta bizde öyle sanmıyoruz :)

Çünkü,Allah Kuran'da kainatı nasıl tertip ve düzenle,merhaleli şekilde yarattığını,bildiriyor :)

yahu 6 günde yarattım diyor, o kadar=) 7. günde yorulup dinleniyor demesine göre=) tabii aslında orda ne diyor biz anlamayız, çünkü kalbimiz mühürlü=)

evrende yalnız olmayla konunun ilgisi yok bence. hayat bu gezegende biter, başka bir gezegende başlar. konu bu değil.

bir güce sığınma konusu bireyin kendisiyle ilgilidir, siz başınıza gelen olumsuz bir durumda sizden daha üstün bir güce sığınabilirsiniz, bu sizin yetiştirilme ve içgüdülerinizle ilgilidir ama bir başkası aynı yolu izlemiyor olabilir. bu da diğer bireyin hayattan anladığı ve hayatın ona sunduğu verilerin dışa vurumudur. Bunlar doğal olaylardır, mistik bir yöne kaydırma işini birey kendi gerçekleştirir. Bu kadar yani benim samimiyetim=)
Bi kere caresiz ve yapacak birseyinizin kalmadigi bi duruma dusmelisiniz bnce insan kendi kendine ne kadar yetebilir yada bu kadar mukemmel olan varligini hucre bolunmelerine indirgeyecek kadar kendini basite alabilir mi mantik disina cikabilirmi bu kadar merak konusu.

Bi kere caresiz ve yapacak birseyinizin kalmadigi bi duruma dusmelisiniz bnce insan kendi kendine ne kadar yetebilir yada bu kadar mukemmel olan varligini hucre bolunmelerine indirgeyecek kadar kendini basite alabilir mi mantik disina cikabilirmi bu kadar merak konusu.

neyi merak ettiğinizi anlayamadım valla :l

insanın mükemmel olması da tam komedi ayrıca=) madem mükemmeliz neden sünnet oluyoruz acaba :l

neyi merak ettiğinizi anlayamadım valla :l

insanın mükemmel olması da tam komedi ayrıca=) madem mükemmeliz neden sünnet oluyoruz acaba :l
Yapisal olarak mukemmel olmasindan bahsediyorum eger bir bebegin anne karninda olusum ve dogum asamalarini incelerseniz sanirim anlarsiniz.
Sunnet sadece islami birsey degil yalnizca saglik acisindanda yabanci ulkelerde erkekler yaptiriyor

Sinist Sünnetle mükemmelliyeti karşılaştırdınız. Yek'ten bir bildirim kazandınız :/

Yapisal olarak mukemmel olmasindan bahsediyorum eger bir bebegin anne karninda olusum ve dogum asamalarini incelerseniz sanirim anlarsiniz.
Sunnet sadece islami birsey degil yalnizca saglik acisindanda yabanci ulkelerde erkekler yaptiriyor

bakın mükemmel kavramı kişiden kişiye değişir... adnan hoca ekolünden gelen bir örnek anne karnındaki bebeğin oluşumu falan... aksi olarak doğuştan genetik hastalık taşıyan çocukları gördüğümüzde fiyasko bir tanrı mı var ortada diyeceğiz?

Sinist Sünnetle mükemmelliyeti karşılaştırdınız. Yek'ten bir bildirim kazandınız :/

madem kusursuz ''yaratıldık''... o deri parçasının orda olmasını tanrı istedi demektir bu... toplamak gerekirse neden onca acıya göğüs germek zorundayız :l yaratmış tanrı, kalsın işte orda denemez mi :l

bakın mükemmel kavramı kişiden kişiye değişir... adnan hoca ekolünden gelen bir örnek anne karnındaki bebeğin oluşumu falan... aksi olarak doğuştan genetik hastalık taşıyan çocukları gördüğümüzde fiyasko bir tanrı mı var ortada diyeceğiz?
Aksine ben o sarlatanin soylediklerinden ornek vermem ,
Hayir o o kisinin imtihanidir sabrini olcer .
Vede bu son yorumum cunku soylemek istedigimi anlasilmasini istemedigim noktaya getiriyorsunuz.
Size katilmamakla birlikte saygi duyuyorum beni dikkate alip konu uzerinee gorusunuzu belirttiginiz icin tesekkur ederim,
Keyifli forumlar..

Aksine ben o sarlatanin soylediklerinden ornek vermem ,
Hayir o o kisinin imtihanidir sabrini olcer .
Vede bu son yorumum cunku soylemek istedigimi anlasilmasini istemedigim noktaya getiriyorsunuz.
Size katilmamakla birlikte saygi duyuyorum beni dikkate alip konu uzerinee gorusunuzu belirttiginiz icin tesekkur ederim,
Keyifli forumlar..

iyi geceler ama şu imtihan işine cevap verdirmediniz bana, kırgınım=)

Bu karşı cinsin yüce erkek milletinin ağzına lafları tıkmasına bir çözüm bulmalıyız. Bu nedir ya :l

Eğer bir yaradan yoksa inançlılar hiç bir şey kaybetmezler .. Ama ya varsa ?

Arafta olanları da inancsiz saymaz umarim:/

Araf mevzusu tamamen müteşabih bir durum .. Orada kimlerin hangi kriterlere göre olacağını yalnız ALLAH biliyor, tıpkı cennet ve cehennem de olacakları bildiği gibi .. Rabbim bizi hayırlı olana kavuştursun inşaALLAH ..

Geri