Ya Allah yoksa ne yapacaksınız??

Konu sahibi son olarak 1281 gün önce görüldü

''Bence'' buradaki fark sizin aksinize inanmak zorunda hissediyoruz biz kendimizi.
Eğer gerçek sizin dediğiniz gibiyse bile ben o gerçeğe inanmak istemem.
Ben Dünya hayatında her türlü pisliği yapan, adam öldüren, çocuğa tecavüz eden, masum insanlara işkence yapan vs. insanların Gerçek Adalet önünde hesap vereceğine inanmak istiyorum.
Bu Dünya hayatında her zaman iyilik yapan, insanlara güler yüzle yaklaşan, çocukları sevindiren vs. insanların Dünyada bulamadığı huzur, refah ve mutluluğu Gerçek Adalet sayesinde bir başka yaşamda bulduğuna inanmak istiyorum.
Bir azot-karbon döngüsü?
Kusura bakmayında hocam eğer siz haklıysanız bile bırakında biz bu yalanı yaşayalım.

Önceki yazım bir bütündür. Lütfen kırpıp almayınız.
İnanmak bir ihtiyaçtır.
İnanma ihtiyacı hissediyorsanız inanırsınız. Hissetmiyorsanız da inanmazsınız.
Siz "gerçek adalet" olarak tanımladığınız ilahi güç ile(yazdıklarınızdan öyle anladım) işin çözümünü veya hakkını başka bir hayatta arayabilirsiniz. Ama benim öyle bir niyetim yok.
Öyle bir anlatıyorsunuz ki, gören de ateistler eşitlik, adalet, güler yüz, sevgi, refah vs. gibi şeylere karşı çıkıyor sanacak.
Ayrıca azot-karbon olayı bir benzetmeydi.
Bunun yanı sıra inancınıza "yalan" diye bir benzetmede bulunmadım. İnanmıyor olsam bile başka bir kimsenin inancını bu şekilde asla betimlemem. O sebeple de söylemediğim şeyleri söylüyormuşum gibi yapmayın. Bu hoş bir durum değil.
Selamlar

Önceki yazım bir bütündür. Lütfen kırpıp almayınız.
İnanmak bir ihtiyaçtır.
İnanma ihtiyacı hissediyorsanız inanırsınız. Hissetmiyorsanız da inanmazsınız.
Siz "gerçek adalet" olarak tanımladığınız ilahi güç ile(yazdıklarınızdan öyle anladım) işin çözümünü veya hakkını başka bir hayatta arayabilirsiniz. Ama benim öyle bir niyetim yok.
Öyle bir anlatıyorsunuz ki, gören de ateistler eşitlik, adalet, güler yüz, sevgi, refah vs. gibi şeylere karşı çıkıyor sanacak.
Ayrıca azot-karbon olayı bir benzetmeydi.
Bunun yanı sıra inancınıza "yalan" diye bir benzetmede bulunmadım. İnanmıyor olsam bile başka bir kimsenin inancını bu şekilde asla betimlemem. O sebeple de söylemediğim şeyleri söylüyormuşum gibi yapmayın. Bu hoş bir durum değil.
Selamlar

Benim takıldığım nokta genel itibariyle Ahiret kısmı.
O yüzden oraya yoğunlaşıyorum.
Ateistliğe bir şeyler damgalamaya çalışmıyorum.
Gerçek Adalet başlığı altında kullandığım cinayet, huzur,işkence,mutluluk sözleriyle anlatmak istediğim bir Ateistin Hitler in yahudide olsa o kadar masum veya değil insanı öldürmesine rağmen ölünce senden benden bir farkı olmayacağını inanırken, bizler bu Hitler in Ahiret sayesinde cezalandırılacağına inanıyoruz.

İnanmak isteyen inanır, istemeyen inanmaz.
Bunu bende biliyorum ama konu tartışma olduğu için yazıyorum.

Kendinden şüphe edersin olur biter. Bak o zaman bir daha her sorunun kapısını çalıyor musun!

Benim takıldığım nokta genel itibariyle Ahiret kısmı.
O yüzden oraya yoğunlaşıyorum.
Ateistliğe bir şeyler damgalamaya çalışmıyorum.
Gerçek Adalet başlığı altında kullandığım cinayet, huzur,işkence,mutluluk sözleriyle anlatmak istediğim bir Ateistin Hitler in yahudide olsa o kadar masum veya değil insanı öldürmesine rağmen ölünce senden benden bir farkı olmayacağını inanırken, bizler bu Hitler in Ahiret sayesinde cezalandırılacağına inanıyoruz.

İnanmak isteyen inanır, istemeyen inanmaz.
Bunu bende biliyorum ama konu tartışma olduğu için yazıyorum.

Hayır, arada ne fark var diye sordum ve cevabını sonraki paragrafımda verdim. Siz ise orayı görmezden geliyor ve soru soruyorsunuz.
Bakın, size çok sıradan gelen bir kelime cümlenin anlamını değiştirir.
Yazımda "isteyen inanır" demiyorum. "İhtiyaç hisseden inanır" diyorum.
Bu iki cümleyi yanlız başına düşünün ve ardından cümleye kattığı anlamı düşünün.
Amacımız birşeyler tartışmak elbette. Yoksa burada edebiyat anlatmaya çok meraklı değilim. Yazdıklarımı farklı lanse ederseniz bir daha size yazmayacağım.

Evet, bunca söylemden sonra asıl konuya geçebiliyorum.
Siz "öteki dünyada(ahirette)" cezalandırılmasına inanıyorsunuz. Ama "öteki dünyada" cezalandırılmasına inanmak ile "öteki dünyada" gerçekten cezalanması aynı şey değildir.
Bunun gerçekçi olmadığını, asıl böyle soyut kavramlarla "suçlu" olanların ödüllendirildiğini düşünmekteyim. Burada asıl tartışma konusu öteki dünya nedir var mıdır sorusuna düşer ve bunu tartışmayı da inanın hiç istemiyorum.
Adalet bu dünyada tesis edilmelidir ve mümkündür.
Verdiğiniz hitler örneğinden yola çıkarsak eğer hitler dersini almıştır. Hitler kişi veya parti değil bir zihniyettir ve çok ağır bir mağlubiyet almıştır. Günümüzde ne kadar hitler varsa da mücadele edilmelidir. Şahsen söylediğim bu.
Selamlar.

Hayır, arada ne fark var diye sordum ve cevabını sonraki paragrafımda verdim. Siz ise orayı görmezden geliyor ve soru soruyorsunuz.
Bakın, size çok sıradan gelen bir kelime cümlenin anlamını değiştirir.
Yazımda "isteyen inanır" demiyorum. "İhtiyaç hisseden inanır" diyorum.
Bu iki cümleyi yanlız başına düşünün ve ardından cümleye kattığı anlamı düşünün.
Amacımız birşeyler tartışmak elbette. Yoksa burada edebiyat anlatmaya çok meraklı değilim. Yazdıklarımı farklı lanse ederseniz bir daha size yazmayacağım.

Evet, bunca söylemden sonra asıl konuya geçebiliyorum.
Siz "öteki dünyada(ahirette)" cezalandırılmasına inanıyorsunuz. Ama "öteki dünyada" cezalandırılmasına inanmak ile "öteki dünyada" gerçekten cezalanması aynı şey değildir.
Bunun gerçekçi olmadığını, asıl böyle soyut kavramlarla "suçlu" olanların ödüllendirildiğini düşünmekteyim. Burada asıl tartışma konusu öteki dünya nedir var mıdır sorusuna düşer ve bunu tartışmayı da inanın hiç istemiyorum.
Adalet bu dünyada tesis edilmelidir ve mümkündür.
Verdiğiniz hitler örneğinden yola çıkarsak eğer hitler dersini almıştır. Hitler kişi veya parti değil bir zihniyettir ve çok ağır bir mağlubiyet almıştır. Günümüzde ne kadar hitler varsa da mücadele edilmelidir. Şahsen söylediğim bu.
Selamlar.

Kusura bakmayın hocam.
Size katılmıyorum ama sabırla verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi temel nokta ''İhtiyaç Hissetmek''.

Iste tamda bu noktada tukenir insan.ihtiyac hissetmek.
Istediginiz halde olmayan dileklerinize yasadiginiz hayata ihtiyaclariniza verilen cevaplara bakin.insan inanmak ister ama en buyuk handikapi bana kalirsa umut etmesi.
Ya yoksa benin icin iyi .zaten biliyordum derim.ama varsa o zamanda onu suclarim.anlattinda anlamadim mi ?

"hazreti ali döneminde, hazreti ali abdest alıp namaz kılmak için camiye gidecekken müşrikin birisi hazreti ali'ye güler. ve ekler:

-ya, allah yoksa ali? bütün bu uğraşların boşuna.

geri döner hazreti ali. başlar konuşmaya:

-hadi allah yok diyelim. yiyelim, içelim, fuhuş edelim. hiçbir şekilde hiçbir sosyal düzene uymadığımız gibi, bir de varlığımıza nedensizlik yaratalım. ölüm gelip de can verdiğimizde bir daha varolamamanın ezikliğini içimizde hissedelim.
böyle daha mı iyi?

müşrik cevap vermek için ağzını açtığında hazreti ali buna izin vermez, devam eder:

-biraz önce bahsettiğim şekilde; yaşam bir yere kadar. ötesi yok. yok ise allah * hiçbir kayıbım olmaz ki. yaptığım ibadetlerin hepsi hem ruhum hem de bedenim için faydalı ve gerekli egzersizler gibi.

müşrikin yanından kalkıp da camiye doğru yürüken taşı gediğine koyar:

-peki ya varsa Allah?

tüccar mantığı denir buna=) taşı gediğine koyma değil de tamamen acizlik kokan bir cevap olmuş benim açımdan.

tüccar mantığı denir buna=) taşı gediğine koyma değil de tamamen acizlik kokan bir cevap olmuş benim açımdan.

Acizlik kokmayan dusuncelerinizi, fikir ve goruslere saygisiz bir bicimde alinti yapmadan belirtmenizi temenni ederdim.

Bu basligi acan ve bunun gibi dusunen kisiler gerizekali yaa ne guldum gece gece ahahahaha

Acizlik kokmayan dusuncelerinizi, fikir ve goruslere saygisiz bir bicimde alinti yapmadan belirtmenizi temenni ederdim.

Özür dilerim saygısızca bir izlenim bıraktıysam. Amacım saygısızlık yapmak değildi. Yalnız peygamberin anlatılan bir sürü mucizesinin görüldüğü bir zaman diliminden bahsediyoruz... Ayın ortadan ikiye bölünmesi, peygamberin parmaklarından sular çıkartıp sahabeye içirmesi falan derken bir sürü mucize var ortada... kalkıp böyle bir durumda ''ya varsa demek'' garip yani... Biri benim önümde ayı ortadan bölse daha da sorgulamazdım yani var mı yok mu diye...

Bu basligi acan ve bunun gibi dusunen kisiler gerizekali yaa ne guldum gece gece ahahahaha

Benim de guldugum nokta şu.. Her yerde Arap alevisiyim, cok sukur muslumanim diyen Kartal'ın konu sahibi olması..

Her seyin bosa gitme ihtimalini dusunenler var. Dinin gerektigi guzellikleri bu dine bagli olmadan benimseyen ve dogru bir sekilde uygulayan bir cok insan var. Türbanı alay konusu edip, aciklikta sinir tanimayanlara bir gecelik eglence gozuyle bakan, siz niye kapaniyosunuz biz cukumuzu keselim diyip yeri geldiginde o meshur organi on plana atarak yaratici kufurler siralayan, kurban bayramlarında hayvanlarin katledildigini savunarak bilincli, deger yargisina sahip bir profil gibi gozukup, diger bir gun fajita + sicak sarap keyfi yapan çelisik zihniyetlerin hepsinden sıkıldım. Adama sorarlar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye.. Siz bunlari uygulamaya ve bir seyler kaybetmemeyi garantilmeye devam edin. Bunu yaparken de lutfen su celisik ve kendinizin bile mutlaka 'acaba' dedigi konuda ulu orta sacmalamayin. Onca seyi kaybetmemeyi garantilerken kendinizi de gulunc duruma dusurmemeyi de huy edinmelisiniz bence..

akıl ve hava ispatlanabilir gerçeklerdir. aşk rüya falan soyut kavramlar değildir.

Benim de guldugum nokta şu.. Her yerde Arap alevisiyim, cok sukur muslumanim diyen Kartal'ın konu sahibi olması..

Her seyin bosa gitme ihtimalini dusunenler var. Dinin gerektigi guzellikleri bu dine bagli olmadan benimseyen ve dogru bir sekilde uygulayan bir cok insan var. Türbanı alay konusu edip, aciklikta sinir tanimayanlara bir gecelik eglence gozuyle bakan, siz niye kapaniyosunuz biz cukumuzu keselim diyip yeri geldiginde o meshur organi on plana atarak yaratici kufurler siralayan, kurban bayramlarında hayvanlarin katledildigini savunarak bilincli, deger yargisina sahip bir profil gibi gozukup, diger bir gun fajita + sicak sarap keyfi yapan çelisik zihniyetlerin hepsinden sıkıldım. Adama sorarlar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye.. Siz bunlari uygulamaya ve bir seyler kaybetmemeyi garantilmeye devam edin. Bunu yaparken de lutfen su celisik ve kendinizin bile mutlaka 'acaba' dedigi konuda ulu orta sacmalamayin. Onca seyi kaybetmemeyi garantilerken kendinizi de gulunc duruma dusurmemeyi de huy edinmelisiniz bence..

forumda kimin ne oldugu az cok belli teroristide var boyle cahil ne oldugunu bilmeden millete ders vermeye calisanlarda .İnanmiyosan s.git iste ne konusuyosun dimi ama :D

Allah'ın yokluğunu düşündürmeyecek kadar güçlü bir inanca sahipmişim elhamdülillah. On dakikadır bu konuyu düşünüyorum, beynime işlemiyor.

İnanmak güçtür esasında. İnandığın gibi yaşamak özgürlük. Bu dünyanın hesaplaşma günü olacağına son derece inanıyorum. Yaptığım günahların bir bedeli olmalı çünkü.

Ramazan gelse de oruç tutsak. Sahura kalksak böyle.
Her sabah ve her akşam gökyüzünün o eşsiz güzelliğini ortaya çıkaran kudret sahibi Allah olmasaydı, nereden varırdım bu farkındalığa. Bu kadar muntazam düzenlenmiş bir dünyanın kendi kendine oluşmuş olmasını almayan bir beynim var.

Allah'ını seven bir çay demlesin.

Lisede gordugun felsefe dersine kapilmissin cocuk.
Agnostiksin.birde alevisin. Ateistlige goturmussun isi. Soğuk Kahve lafi gedigine koymus zaten nokta ;)

~
Na se kala..

Bir şeyleri mucizelere bağlamak daha kolaydır aslında zor olan inanamamak. İnanmanın sonsuz mutluluk getirdiğini hepimiz biliyoruz. İnsanoğlu anlam veremediği her olayı elbette kendinden daha üstün bir güce dayandırmak zorunda bu doğanın kanunu ama bir bakıma tembellik aslında. Bilimle dinin bağdaşamadığı nokta da bu. Bilim alnının teriyle araştırırken din oturduğu yerden ahkam kesmeyi iyi bilir

Allah'ın yokluğunu düşündürmeyecek kadar güçlü bir inanca sahipmişim elhamdülillah. On dakikadır bu konuyu düşünüyorum, beynime işlemiyor.

İnanmak güçtür esasında. İnandığın gibi yaşamak özgürlük. Bu dünyanın hesaplaşma günü olacağına son derece inanıyorum. Yaptığım günahların bir bedeli olmalı çünkü.

Ramazan gelse de oruç tutsak. Sahura kalksak böyle.
Her sabah ve her akşam gökyüzünün o eşsiz güzelliğini ortaya çıkaran kudret sahibi Allah olmasaydı, nereden varırdım bu farkındalığa. Bu kadar muntazam düzenlenmiş bir dünyanın kendi kendine oluşmuş olmasını almayan bir beynim var.
Allah'ını seven bir çay demlesin.

şöyle ki; dünya varsaydığınız gibi bir anda şak diye ortaya çıksaydı dediğinizde haklı olabilirdiniz ama gezegenimizin oluşması kaostan düzene doğru evrilmiştir. Oksijen dengesi, canlı yaşamı, insan yaşamı, bitkilerin oluşması ve jeolojik devirlerin değişimiyle oluşmuştur. Sandığınız gibi bir düzen 4,5 milyar senenin çok az bir kısmında ortaya çıkmıştır. örneğin 20 milyon sene boyunca göktaşlarıyla dövülmüştür gezegenimiz... çok sevdiğimiz ay dünyamıza başka bir gezegenin çarpmasıyla oluşmuştur gibi bir sürü bilgi var ortada... düzen pek yok yani... kargaşadan düzene bir evrilme var.

Lisede gordugun felsefe dersine kapilmissin cocuk.
Agnostiksin.birde alevisin. Ateistlige goturmussun isi. Soğuk Kahve lafi gedigine koymus zaten nokta ;)

~
Na se kala..

Bunu beni kast ederek yazdıysanız oldukça yanılıyorsunuz=) Ateizm ve agnostizm çok farklı düşünce disiplinidir. Aleviliği nerden çıkardınız hiç anlamadım ama bravo yani=) Tabii beni kast etmiyorsanız kusuruma bakmayın.

Geri